The underdogs: Ο Ιωάννης, ο Γιαννούλης και ο αρχηγός

The underdogs: Ο Ιωάννης, ο Γιαννούλης και ο αρχηγός

Κλειδί της πρόκρισης της Εθνικής σε νύχτα που η μπάλα έκαιγε.

Δεν είναι μόνο Γιάννης η εθνική ομάδα. Ειδικά μάλιστα απόψε; Ήταν και Ιωάννης. Ήταν και Γιαννούλης. Ήταν και μια συνολική κατάθεση ψυχής με πρώτο και καλύτερο σε αυτή την «υπερπροσπάθεια» τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου που συμπλήρωσε αυτή την… τρόικα που έλυσε τον γρίφο της Τσεχίας όταν το πράγμα έγινε… πόλεμος.

Που να σταθεί κανείς; Στα 7 ριμπάουντ του Παπ εκ των οποίων τα 4 επιθετικά; Στην τρέλα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που πέρασε χειροπέδες την τέταρτη περίοδο στον καταπληκτικό Τόμας Σατοράνσκι (17 ασίστ ο αθεόφοβος σε ένα βράδυ που η Ελλάδα μοίρασε 16) και έβαλε δύο τριποντάρες όταν η μπάλα ζύγισε 100 κιλά;

Διαβάστε επίσης: Πότε παίζει η Ελλάδα με τη Γερμανία

Ή στον Ιωάννη που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους τραυματισμούς στο Μιλάνο και απόψε στο Βερολίνο λες και έδωσε σε 21.57 όσα δεν είχε δώσει ως τώρα μαζεμένα; Έβαλε 13π και μας βοήθησε πολύ όταν το «τείχος» της Τσεχίας είχε μπλοκάρει τον Αντετοκούνμπο. Κυρίως όμως έγινε το «4» στο σχήμα που ο Ιτούδης επέλεξε για την τέταρτη περίοδο που έστειλε τον Γιάννη στο «5» και την εθνική σε ένα ξεγυρισμένο 15-3 σερί (34.50) που έφερε το σκορ στο 78-70 και ουσιαστικά μας έδωσε το ροζ φύλλο.

Έτσι είναι αυτά τα τουρνουά. Μια «σκυταλοδρομία». Και στο μπάσκετ αυτού του επιπέδου θα χρειαστούν όλοι. Απόψε ο Ντόρσει δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση, ο Αγραβάνης που ήταν σούπερ αξιόπιστος επιθετικά στο Μιλάνο έμεινε άποντος (10.48), ο Θανάσης έπαιξε μόλις 4.47. Ο Γιάννης όμως δεν έμεινε μόνος του.

Η Τσεχία ήταν πάρα πολύ διαβασμένη. Και αποφασισμένη να χάσει από το… τρίποντο της Ελλάδας που απόψε ήταν εξαφανισμένο ως την τελευταία περίοδο. Μπλόκαρε σωστά τον Αντετοκούνμπο, είδε τον Σατοράνσκι να μοιράζει απίθανα την τράπουλα, πήρε πόντους από το τρίποντο (10/21) με τον Χρούμπαν, τον Χούμπατσικ να βάζουν 6/13. Ένα ουτσάιντερ που ήταν δεδομένο ότι θα μας έβαζε δύσκολα αν το δικό μας σουτ δεν έμπαινε.

Ευτυχώς όμως οι απαντήσεις βρέθηκαν. Με τον Νικ Καλάθη να κάνει τα περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο (14π, 6ασ, 5 ριμπ, 3 κλ). Και με τα… σκυλιά του πολέμου να αναλαμβάνουν δράση από τα μισά του δρόμου και πέρα. Μαζί τους και ο Κώστας Σλούκας που έβαλε και τους 10 πόντους του, στο δεύτερο μισό.

Ήταν ο πρώτος τελικός της Ελλάδας. Την Τρίτη το βράδυ έρχεται ο επόμενος με τους οικοδεσπότες Γερμανούς. Ακόμη δεν πετύχαμε τίποτα. Είμαστε απλά στους «8». Εκεί που δεν είναι οι Σέρβοι, το πρώτο φαβορί της διοργάνωσης. Που δεν είναι η Τούρκοι του Αταμάν. Που δεν είναι οι Λιθουανοί του Βαλανσιούνας και του Σαμπόνις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Κυρίως όμως είναι μια σπουδαία ομάδα που σχηματίζεται γύρω από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

Αλήθεια τσεκάρατε στατιστική Αντετοκούνμπο; 28π, 10 ρ, 5 ασίστ. Κάντε στην άκρη να… περάσω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ