Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Πέρασε μόνο ο Λαρεντζάκης

Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Πέρασε μόνο ο Λαρεντζάκης

Στα βράχια της Γερμανίας η Εθνική- Ακόμη βάζουν τρίποντα τα πάντσερ- Μόνο ο Λαρεντζάκης πάλεψε ως το τέλος

Το γαλανόλευκο ταξίδι έλαβε τέλος. Η Εθνική μας ομάδας γνώρισε την ήττα, με το «βαρύ» 107-96 από την οικοδέσποινα Γερμανία στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και έμεινε εκτός από την «ζώνη των μεταλλίων». Το τραγικό δεύτερο μέρος και το απίθανο ποσοστό ευστοχίας των Γερμανών από τα 6.75 «πλήγωσαν» την Ελλάδα.

Μοναδικοί διασωθέντες οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον πρώτο να είναι συκγινητικός σε άμυνα και επίθεση έχοντας και 18 πόντους, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει (31 πόντοι, 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ)

Αδιάβαστοι και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα οι διεθνείς μας, παρασύρθηκαν στον ρυθμό των αντιπάλων, που έστησαν πάρτι έξω από τα 6,75μ. ολοκληρώνοντας το ματς με 17/31 τρίποντα!

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: 8/12 τρίποντα και 31 πόντους οι Γερμανοί στο πρώτο δεκάλεπτο! (vid)

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν το παιχνίδι εντυπωσιακά, έχοντας το απίθανο (4/4) στα τρίποντα που τους έδωσε αέρα εννέα πόντων (14-5). Το κρεσέντο των Γερμανών συνεχίστηκε με το 6/7 του πρώτου εξαλέπτου να τους φέρνει στο +11 (22-11).

Οι παίκτες του Χέρμπερτ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό βρισκομενοι μπροστά στο σκορ με +7 (36-29) στο 12′. Κάπου εκεί ο Δημήτρης Ιτούδης, έριξε στο παρκέ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έδωσε παλμό και ενέργεια στην Εθνική η οποία «ψαλίδισε» την διαφορά φτάνοντας στο καλάθι (42-40).

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε μάλιστα να προσπεράσει στο σκορ με τον Γιάννη (44-46) «τρέχοντας» ένα επιμέρους σερί 9-2, με το ημίχρονο να κλείνει εντυπωσιακά με το το απίθανο buzzer beater του Σλούκα από το κέντρο για το +4 (57-61).

Στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Ιτούδη έδειξαν βραχυκυκλωμένοι επιθετικά και είχαν κακές επιλογές επιθετικά, με συνέπεια να μείνουν άποντοι για περίπου 3 λεπτά.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Γερμανοί να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ με ένα σερί 7-0 για το (64-61). Η Εθνικη δεν έβρισκε σκορ με την… καμία στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Χέμπερτ να εκτελεί από τα 6.75 λες και πετά βότσαλα στον ωκεανό, για το +15 (77-62 στο 26’) με επιμέρους σκορ 20-1!

Στο 27′ ο Λαρεντζάκης κέρδισε αντιαθλητικό, έβαλε τις βολές και μαζί φωτιά στον πάγκο της Ελλάδας, για να πάρει ο Αντετοκούνμπο τη σκυτάλη και να βάλει πέντε σερί πόντους για το 79-69 προς το τέλος της τρίτης περιόδου (83-71).

Ο Ιτούδης ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με Σλούκα, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Αγραβάνη, Παπαγιάννη, έβαλε γρήγορα τον Γιάννη στο ματς και εκείνος σκόραρε για το 87-78 με 7:50 για το φινάλε.

Ωστόσο ακολούθησε το δεύτερο αντιαθλητικό του Γιάννη και η αποβολή του από το ματς, με τα όνειρα όλων των Ελλήνων να «σβήνουν» και τους Γερμανούς να «σφραγίζουν» την πρόκριση στους «4» με το εντυπωσιακό 107-96.

Γερμανία 

Ελλαδα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ