Γαλλία – Ιταλία 93-85: Επτάψυχη Γαλλία, πέρασε στους ημιτελικούς

Γαλλία – Ιταλία 93-85: Επτάψυχη Γαλλία, πέρασε στους ημιτελικούς

Η Γαλλία νίκησε στην παράταση με 93-85 την Ιταλία και προκρίθηκε στην 4αδα του Eurobasket

Η Γαλλία είναι στους «4» του Eurobasket αφού επικράτησε στην παράταση με 93-85 της Ιταλίας που είχε τεράστια ευκαιρία να πάει αυτή στον ημιτελικό αλλά ο Φοντέκιο έχασε δύο βολές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Το ματς ήταν καρμπόν για τους Γάλλους όπως και με την Τουρκία αφού βρέθηκαν στον γκρεμό αλλά με πρωταγωνιστές τον Γκομπέρ και τον Ερτέλ πήραν και τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ευρωμπάσκετ: Οι «χρυσές» επιδόσεις του Γιάννη δεν έφταναν για το μετάλλιο… (pics, vids)

Το ματς ξεκίνησε με τους Τρικολόρ να είναι μπροστά με 11-4 με καταπληκτικό Φουρνιέ και με το πολύ υψηλό τέμπο και με την αποφασιστικότητά τους βρέθηκαν στη λήξη της περιόδου μπροστά με 27-20.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με πολύ κακό μπάσκετ με τον Φοντέκιο να μειώνει από μακριά σε 33-25 αλλά οι παίκτες του Βενσάν Κολέ είχαν το ηνία και βρέθηκαν στη λήξη του ημιχρόνου μπροστά με 38-31.

Εκεί όμως η Ιταλία ξύπνησε αρχικά με τον Μέλλι και στη συνέχεια με τους Ντατόμε και Μένιον όχι απλά προσπέρασαν αλλά με ένα 17-3 ξέφυγαν κιόλας με +6 στο τέλος της περιόδου.

Η τελευταία περίοδος ήθελε όμως προσωπικότητα και αυτή έδειξε ο Τομά Ερτέλ που έκανε απίστευτο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Γκομπέρ ανίκητο έφτασαν στο καλάθι (68-70). Όμως ο Σπίσου και ο Φοντέκιο έκαναν λίγο πριν τη λήξη το 68-75 όμως μετά η Σκουάντρα Ατζούρα… αυτοκτόνησε αφού στο τελευταίο λεπτό η Γαλλία επέστρεψε και ο Ερτέλ με λέι απ αφού ο Φοντέκιο έχασε δύο κρίσιμες βολές έκανε το 77-77 και το ματς πήγε στη παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Γαλλία είχε διώξει το άγχος και με τους Ερτέλ και Γκομπέρ να κάνουν πάρτι βρέθηκαν στο 85-82, ο Σπίσου μείωσε σε 87-85 αλλά η αποβολή του Μέλλι έπαιξε τεράστιο ρόλο και ο Καμπαρό με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό κλείδωσε την πρόκριση στην 4αδα για τη Γαλλία με 93-85.

Τα Δεκάλεπτα: 27-20, 38-31, 56-62, 77-77.

Η Παράταση: 93-85

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ