Πολωνία – Γαλλία 54-95: Την ισοπέδωσε και πήγε τελικό

Πολωνία – Γαλλία 54-95: Την ισοπέδωσε και πήγε τελικό

Η Γαλλία έκανε τα πάντα σωστά, έπαιξε τρομακτική άμυνα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και διέλυσε την Πολωνία με σκορ 95-54, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Eurobasket 2022.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό του Eurobasket 2022 η Γαλλία διαλύοντας την Πολωνία με σκορ 95-54 εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ισπανία-Γερμανία.

Οι «τρικολόρ», που κλείδωσαν το δέκατο μετάλλιο στην ιστορία τους στο τουρνουά, ήταν απολαυστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος. Έπαιξαν άμυνα που… τσάκιζε κόκκαλα και επιθετικά βρήκαν από νωρίς ρυθμό που τους επέτρεψε να χτίσουν μια καλή διαφορά. Το σύνολο του Ιγκόρ Μίλισιτς «έμεινε» στον προημιτελικό και τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Σλοβενία και δεν κατάφερε να μείνει ανταγωνιστικό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ που σταμάτησε στους 22 πόντους και ήταν απολαυστικός, ενώ είχε πολύτιμες βοήθειες από τους Εβάν Φουρνιέ και Έλι Οκόμπο. Από την άλλη πλευρά, κανείς παίκτης των Πολωνών δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Έι Τζέι Σλότερ και Μίκαλ Μίχαλακ να μετρούν από 9.

Στο πρώτο μέρος οι Γάλλοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, κρύβοντας το καλάθι και μην επιτρέποντας σε παίκτες κλειδιά της Πολωνίας, όπως ο Ματέους Πονίτκα, να βρουν ρυθμό. Κάτι που πλήγωσε την ομάδα του Μίλισιτς η οποία έμοιαζε με σκιά του εαυτού και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την ομάδα που κυριάρχησε απέναντι στην Σλοβενία. Από την άλλη οι «τρικολόρ» βρήκαν λύσεις από διάφορους παίκτες, όπως οι Γιαμπουσελέ και Τάρπεϊ, ενώ όσο περνούσε η ώρα έμπαινε περισσότερο στο κλίμα και ο Γκομπέρ. Έτσι, το σύνολο του Βενσάν Κολέ ανάγκασε τους Πολωνούς στη μικρότερη συγκομιδή ομάδας στα φετινά νοκ-άουτ σε ημίχρονο, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 34-18.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε πολλές διαφορές, οι Γάλλοι συνέχισαν την καταπληκτική τους άμυνα, βάζοντας συνεχώς τα χέρια τους πάνω στην μπάλα και κάνοντας αρκετά κλεψίματα. Οι Πολωνοί βρήκαν κάπως τον ρυθμό τους επιθετικά όμως τα προβλήματα έμεναν. Αντίθετα η ομάδα του Κολέ έκανε… πάρτι με τον Γιαμπουσελέ να κάνει τρομερό ματς και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι η Γαλλία έφτασε στο τελικό 95-54 βάζοντας πλώρη για τον μεγάλο τελικό.

Tα δεκάλεπτα: 9-15, 18-34, 36-64, 54-95

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ