Μπρέσια – Προμηθέας 63-57

Μπρέσια – Προμηθέας 63-57

Οι Πατρινοί έπαθαν... καθίζηση τέσσερα λεπτά πριν την έναρξη της τέταρτης περιόδου, οι γηπεδούχοι είχαν τον Αμπάς σε εξαιρετική ημέρα και από εκεί που έχαναν με 6 έτρεξαν ένα επιμέρους 20-8 για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στης φάση των «16» του Eurocup.

Το κάκιστο δεύτερο δεκάλεπτο και οι μόλις 3 πόντοι που πέτυχε αλλά και ένα κακό τετράλεπτο στην τέταρτη περίοδο, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Προμηθέα για κάτι παραπάνω στην Μπρέσια.
Οι Πατρινοί ηττήθηκαν στην Ιταλία στην πρεμιέρα τους στην φάση των «16» του Eurocup με σκορ 62-57, παρότι βρέθηκαν μπροστά με 6 πόντους (43-49) εφτά λεπτά πριν το τέλος.

Η ομάδα του Γιατρά πλήρωσε το κακό της τετράλεπτο σε εκείνο το διάστημα και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον… καυτό Αμπάς (19π), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπρέσια για το επιμέρους 20-8 που της έδωσε και τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν… καταστροφικοί, πέτυχαν μόλις 3 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως παρά την κακή τους βραδιά, κατάφεραν με τον Μάντζαρη να γυρίσουν το ματς αλλά να μην μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη τους νίκη στην φάση των «16» του Eurocup.

Κορυφαίος για τον Προμηθέας ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, με τον Οκτάβιους Έλις να έχει 8 πόντους 11 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο Προμηθέας εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πατρινοί, με πρωταγωνιστές των Λίποβι και Έλις να στέλνουν το ματς στο 7-15. Η Μπρέσια είχε δεδομένο επιθετικό πρόβλημα και με τρίποντο του Βιτάλι έκλεισε το δεκάλεπτο στο 10-15, όμως δεν επρόκειτο να μειώσει την πίεσή της στην άμυνα.

Με ένα 6-0 η ιταλική ομάδα, η οποία πριν από αυτό το ματς μετρούσε μόνο νίκες στο σπιτι της από τον Οκτώβριο (80-82 από την Βίρτους), ενώ αργότερα ο Κέιν με ένα ακόμα δίποντο διαμόρφωσε το 19-18.

Η Μπρέσια, σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, έκανε και το 24-18, με τον Βιτάλι να φέρνει το ματς στους 8 πόντους υπέρ της ομάδας του, με το 26-18 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Προμηθέας σε αυτό το δεκάλεπτο πέτυχε μόνο ένα τρίποντο με τον Αγραβάνη και ήταν εκνευριστικά άστοχος, με τους γηπεδούχους να επικεντρώνονται στο να ρίξουν τον ρυθμό και να μειώσουν τις κατοχές.

Ο ΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Το συγκρότημα του Γιατρά δεν μπόρεσε να βρει… γιατρειά στο πρόβλημά του. Αντιθέτως η Μπρέσια αν και με το… σταγονόμετρο, έβρισκε πόντους στην επίθεση.
Ο Κέιν και ο… αγέραστος Μος πραγματοποίησαν το 30-19, με τον Προμηθέα να βλέπει τους Έλις και Φίλερ να μειώνουν σε 33-24. Ο Κέιν παρέμεινε ενεργός για το 38-24, αλλά οι Πατρινοί έτρεξαν ένα 9-0 με Αγραβάνη, Φίλερ και Λίποβι για το 38-33!
Ο Μάντζαρης μπήκε στην εξίσωση και επιτέλους ανάγκασε τον Γιατρά για να πανηγυρίσει (40-38), με τον Έλληνα γκαρντ να «χτυπάει» από τα 6,75μ για το προβάδισμα της ομάδας του (40-41) με έναν πόντο.

Στο 40-41 ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με την εμπειρία του πρώην γκαρντ της Ούνιξ να παίζει σημαντικό ρόλο για τους Πατρινούς. Τι έκανε ο Μάντζαρης; Νοικοκύρεψε την περιφέρεια του Προμηθέα, πέτυχε ένα τρίποντο και 2/2 βολές (12 πόντους) και έστειλε το παιχνίδι στο 43-49 με εφτά λεπτά για το τέλος.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 6-0 σερί, με τον Αμπάς να επαναφέρει την Μπρέσια μπροστά στο σκορ (50-49) με γκολ φάουλ. Ο Ιταλός φόργουορντ «πυροβόλησε» και για το 52-49 με τον Γιατρά να αναγκάζεται να πάρει τάιμ άουτ.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού με τρίποντο έκανε το 55-49 με 3 λεπτά για τη λήξη της αναμέτρησης και το 57-52 αργότερα. Το σουτ από τα 6,75μ του Βιτάλι με ένα λεπτό πριν το τέλος ήταν και η… μαχαιριά για τον Προμηθέα, με το τελικό σκορ ουσιαστικά να αδικεί την προσπάθεια των γηπεδούχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ