Νίκολα Λαπροβίτολα : Ένας «γκαούτσο» για το «τριφύλλι» (vid)

Νίκολα Λαπροβίτολα : Ένας «γκαούτσο» για το «τριφύλλι» (vid)

Οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται έντονα για την απόκτηση του Νίκολα Λαπροβίτολα στη θέση του πόιντ γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση πόιντ γκαρντ έπειτα από το τέλος εποχής με τον Νικ Καλάθη. Και κάπως έτσι ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο ένας «πολεμιστής». Λέγεται Νίκολα Λαπροβίτολα και μάλλον οι συστάσεις είναι περιττές για τον «γκαούτσο» που εάν και εφόσον προσφέρει άλλη δυναμική στο τριφύλλι. Στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του, στην Ευρωλίγκα.

Πως έχει η υπόθεση που ως τώρα μάλλον εξελίσσεται με λίγα λόγια: Οι «πράσινοι» οργανώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη μέρα με τον Γιώργο Βόβορα αλλά και τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να εξετάζουν τις επιλογές. Ο Λαπροβίτολα είναι ιδανική επιλογή. Και κυρίως, είναι δοκιμασμένος στο υψηλότερο επίπεδο. Το επιβεβαιώνουν αυτό η θητεία του στο Ισπανικό πρωτάθλημα και δη οι καταπληκτικές του εμφανίσεις με Μπασκόνια και Μπανταλόνα. Το επιβεβαιώνει και το εθνόσημο της εθνικής Αργεντινής.

Και αν κάποιοι έχουν να πουν για τη φετινή μέτρια σεζόν στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ; Μια σύντομη ερώτηση: Δηλαδή θα τα είχε καταφέρει και εκεί, θα είχε συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και σήμερα θα ήταν διαθέσιμος στην αγορά για τον Παναθηναϊκό; Μάλλον δεν πρέπει να λέμε ότι θέλουμε…

Στα 30 του έτη ο Αργεντινός έχει πλούσια καριέρα στα παρκέ καθώς διαθέτει εμπειρία και από τα παρκέ του NBA έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα. Απόδειξη; Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 φόρεσε τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια μετρώντας κατά μέσο όρο 3,3 πόντους και 1,6 ασίστ σε 9,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Μία από τις καλύτερες σεζόν του ήταν την περίοδο 2018-19. Τότε αναδείχθηκε ως ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μπανταλόνα. Ο 30χρονος δεν είχε χάσει ούτε ένα παιχνίδι μέσα στη χρονιά. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι μέτρησε κατά μέσο όρο 17,2 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 6,4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Σαν να μην έφτανε αυτή η διάκριση, ήρθε και το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι του 2019 στην Κίνα. Οι «γκαούτσος» έφτασαν μέχρι τον τελικό κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η συνεισφορά του πρώην NBAer ήταν και τότε πολύ σημαντική στα περισσότερα παιχνίδια.

Βλέποντας αυτές τις εμφανίσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης καραδοκούσε για την απόκτησή του. Όπως και έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Η συνεργασία των δύο πλευρών βέβαια δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τη φετινή σεζόν μέτρησε κατά μέσο όρο 6.3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής στην ACB. Αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα μέτρησε 5 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη «βασίλισσα». Τα ισπανικά Μέσα όμως γράφουν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα των Μαδριλένων. Ως εκ τούτου, αναζητά πρόταση από ομάδα της Euroleague για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί.

Και κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά για την απόκτησή του καθώς το κασέ του φτάνει στις 700.000 ευρώ. Μάλιστα, αν μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Μαδρίτης ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Ο Λαπροβίτολα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και οι «πράσινοι» θα κληθούν να δώσουν μια δύσκολη μάχη.

Εντός των ημερών αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Αργεντινού. Ακόμα και σε περίπτωση που ναυαγήσει η μεταγραφή, είναι βέβαιο ότι οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν να ψάχνουν έναν πόιντ γκαρντ στα μέτρα τους για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στο πρωτάθλημα και την Euroleague.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του 30χρονου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ