Ερντογάν αποκλειστικά στο «10»

Ερντογάν αποκλειστικά στο «10»

Ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ, Ερτουγκρούλ Ερντογάν σκιαγραφεί για το «10» τους Άαρον Χάρισον και Ζακ Όγκαστ, οι οποίοι από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, τίμησαν την ομάδα της Γαλατασαράι αυτό το καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι έφεραν στο ΣΕΦ τον Άαρον Χάρισον και οι Πράσινοι τον Ζακ Όγκαστ, με τους δύο παίκτες να έρχονται στις νέες ομάδες τους με τεράστιες προσδοκίες.

Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Βόβορας πιστεύουν στις δυνατότητές τους, με την Γαλατά να αποδεικνύεται μία ομάδα που δημιουργεί καριέρες για το μέλλον και την Ευρωλίγκα.

Αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, ποιος άλλος από τον Ερτουγκρούλ Ερντογάν. Ο 51χρονος προπονητής της Γαλατά είναι αυτός που ευθύνεται και με το παραπάνω  για την εξέλιξή τους και to10.gr θεώρησε ως σωστό να του απευθυνθεί για να μάθει ότι παραπάνω μπορεί για τους δύο αθλητές του, οι οποίοι κάνουν το μεγάλο βήμα (ο Όγκαστ είχε προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν) και έρχονται ως πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα.

Ευγενικότατος και ένας άνθρωπος που γνωρίζει υπερβολικά καλά το αντικείμενό του, ο Ερντογάν μίλησε αρχικά για τον Άαρον Χάρισον.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Από την άλλη ήταν ο καλύτερός μας παίκτης την σεζόν που πέρασε. Ήταν πολυδιάστατος σε μας και μας βοήθησε πάρα πολύ», ήταν τα πρώτα του λόγια και αναφέρθηκε στη συνέχεια στον χαρακτήρα του: «μπορώ να σου πω ότι είναι ένα πολύ καλό παιδί που δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα μαζί του. ικανός για το καλύτερο και είμαι  σίγουρος ότι θα καταφέρει να πετύχει στην Ευρωλίγκα και στον Ολυμπιακό».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΑΡΟΝ ΧΑΡΙΣΟΝ

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, με τον ίδιο να τονίζει πως: «Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ και αντιλαμβάνεται 100% πλέον το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε στην Ευρώπη έμοιαζε έξω από τα νερά του. Ξέρεις δυσκολευόταν να παίξει πικ εν ρολ. Τώρα βέβαια είναι πολύ καλός και σε αυτό το κομμάτι. Τον βοηθήσαμε πολύ και μεις όμως το σημαντικό είναι ότι και ο ίδιος δουλεύει πάρα πολύ και όπως σου είπα καταλαβαίνει από μπάσκετ. Ακούει και αυτό είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή, ειδικά στην περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα που είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει τέλεια την αγορά της Αμερικής και όλοι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί μαζί του έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια».

Σχετικά με τον χαρακτήρα του στο παρκέ, ο 51χρονος τεχνικός τόνισε: «Ο Χάρισον είναι ένας παίκτης που δεν φοβάται να πάρει ευθύνες. Δεν φοβάται να γίνει πρωταγωνιστής. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεν κρύβεται και του αρέσει να κερδίζει τα ντέρμπι. Το είδαμε και εδώ στην Τουρκία όταν ήταν κομβικός στα ματς με την Φενέρμπαχτσε και τις άλλες ομάδες.

Στην επίθεση είναι εξαιρετικός, ενώ στην άμυνα προσπαθεί να βελτιωθεί. Η αλήθεια είναι πως εκεί έχει κάποια προβλήματα, όμως είμαι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός θα τον βοηθήσει και με το παραπάνω για να βελτιωθεί και εκεί. Για μένα ήταν η τέλεια επιλογή για αυτόν ο Ολυμπιακός. Για να μπορέσει να δείξει την ποιότητά του και να γίνει εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη».

Τι πιστεύει όμως; Μπορεί να… αντέξει την πίεση ενός κλαμπ όπως του Ολυμπιακού;

«Αρχικά να σου πω ότι βάσει κόσμου δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές μεταξύ Γαλατά και Ολυμπιακού. Ναι εννοείται πως ο Ολυμπιακός είναι άλλο επίπεδο και από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρωλίγκας, όμως πιστεύω ότι δεν θα πιεστεί να προσαρμοστεί στα θέλω της νέας ομάδας του.

Θα βρει μαζί του παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης αλλά δεν θα είναι πρόβλημά του αυτό. Το συγκεκριμένο παλικάρι μιλάει μόνο για μπάσκετ. Αυτή είναι η ζωή του και θα  βρει το τέλειο περιβάλλον στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι  γρήγορα θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και είναι από τα παιδιά που σέβεται τους συμπαίκτες του.

Προσωπικά ήμουν εντυπωσιασμένος από τον χαρακτήρα του. Είμαι σίγουρος όμως ότι διαθέτει την ποιότητα και το ταλέντο για να πετύχει στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο… χειμαρρώδης κόουτς για να συνεχίσει σχετικά με το μπασκετικό κομμάτι και το γεγονός πως είναι πολυθεσίτης, «Που θα τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Όμως μπορώ να σου πω ότι στην Γαλατά τον χρησιμοποιούσα πολλές φορές και ως  πλέι μέικερ. Επειδή ουσιαστικά δεν είχαμε αληθινό πόιντ γκαρντ στην ομάδα, έπαιζε για περίπου πέντε λεπτά και εκεί. Νομίζω ότι όμως ο Μπαρτζώκας θα τον χρησιμοποιήσει για ώρα ως σούτινγκ γκαρντ. Αυτή είναι για μένα η θέση που πρέπει να παίζει».

Τέλος αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά του. Ο Ερντογάν τόνισε: «Είναι ένας sharp shooter. Εξαιρετικός στο να εκτελεί στο τρίποντο μετά από σκριν, από ντρίπλα, με προσωπική φάση. Το ωραίο ήταν πως όταν είχε έρθει στην ομάδα, δεν πίστευε ότι μπορούσε να σκοράρει και από κοντά. Του το βάλαμε αυτό στο παιχνίδι του και με τον καιρό έγινε καλύτερος.

Οσο για τα μειονεκτήματα, όπως σου προείπα, πρέπει να γίνει πιο σταθερός στην άμυνα. Εκεί σε «χτυπάνε» στην Ευρωλίγκα και οφείλει να είναι πιο συνεπής. Δεν τον φοβάμαι όμως. Αλήθεια θα τα καταφέρει».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΟΓΚΑΣΤ

Διαφορετική η προσέγγιση του για τον Ζακ Όγκαστ. Ήταν ακόμα πιο ενθουσιώδης για τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Οπότε όταν άκουσε το όνομά του, ακούστηκε πιο χαρούμενη η φωνή καθώς τόνισε πως: «Το λέω πάντα και θα το ξαναλέω. Τις ομάδες τις κάνουν οι καλοί χαρακτήρες. Χρειάζονται πάντα τέτοια παιδιά στα αποδυτήρια. Πάντα ήθελα να έχω μαζί μου καλά παιδιά για να μπορώ να δουλέψω. Ο Ζακ είναι ένα από αυτά. Ένας πολύ καλός παίκτης, ένας ακόμα καλύτερος συμπαίκτης. Για μένα και για αυτό που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός είναι τέλειος για το συγκεκριμένο οργανισμό».

Σχετικά με την εξέλιξή του στην Γαλατά, ο 51χρονος κόουτς είπε: «Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το παιδί είναι πως πλέον είναι άλλος παίκτης σε σχέση με αυτόν που είδαμε όταν ήρθε στην Γαλατά. Γνώριζα για τον χαρακτήρα του, γιατί είχα μιλήσει και τότε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού και μου είχαν πει τα καλύτερα. Αγωνιστικά βελτιώθηκε υπερβολικά σε μας. Σε άμυνα και επίθεση. Είναι από τα παιδιά που βλέπεις πως έχει ανεξάντλητη ενέργεια.

Μεγάλο του μειονέκτημα είναι οι βολές. Οφείλει να βελτιωθεί εκεί γιατί στην Ευρωλίγκα δεν χαρίζονται και θα του «χτυπούν» αυτό το πρόβλημα. Έχει γίνει καλύτερος στο κομμάτι το ριμπάουντ και ήταν ένας παίκτης που μας βοηθούσε υπερβολικά εκεί».

Τέλος του ζητήσαμε την άποψή του σχετικά με την απόφαση του Παναθηναϊκού να τον φέρει και πάλι στην ομάδα.  Ένιωσε σίγουρος πως θα βγει αυτήν η κίνηση και δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαν στην Ελλάδα τότε. Πλέον είναι ανώτερος αγωνιστικά και το κυριότερο πιο ώριμος. Πιο έτοιμος… Καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος για την εξέλιξή του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ