Σλούκας : Η πράξη του «εις το επανιδείν», είχε ενδιάμεσα στιγμές μοναδικές (pics,vids)

Σλούκας : Η πράξη του «εις το επανιδείν», είχε ενδιάμεσα στιγμές μοναδικές (pics,vids)

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό και τη φράση: «δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν», ο Κώστας Σλούκας θα γίνει και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού και to10.gr καταγράφει τα πεπραγμένα του σε αυτή την πενταετία στη Φενέρμπαχτσε.

26 Ιουνίου 2015: Ο Κώστας Σλούκας παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Η «πειθώ» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν τέτοια που ο Θεσσαλονικείς γκαρντ απέρριψε πρόταση των ερυθρολεύκων, η οποία έφτανε σε αυτή της τουρκικής ομάδας. Εκείνος φεύγει δακρυσμένος από τα γραφεία των αδερφών Αγγελόπουλων.

«Δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν», είχε πει χαρακτηριστικά. Και το τήρησε μέχρι… κεραίας.

Πέντε χρόνια μετά ο Κώστας Σλούκας θα φορέσει πάλι την ερυθρόλευκη.

Για τον λόγο αυτό to10.gr καταγράφει τις στιγμές που «στιγμάτισαν» τον 30χρονο γκαρντ τη περίοδο που αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε.

 «Πέρασα τον Κούκοτς; Γελάει ο κόσμος» (20/05/2017)

Αυτό ακριβώς είχε πει ο Κώστας Σλούκας μετά το πέρας του ημιτελικού του Φάιναλ Φορ του 2017 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η εύκολη επικράτηση της Φενέρμπαχτσε με 84-75, οδήγησε το σύνολο του Ζοτς σε δεύτερο σερί τελικό και τον Σλούκα στον πέμπτο της καριέρας του συνολικά (2012,13,15,16,17).

Το γεγονός αυτό τον βάζει πάνω από τον Τόνι Κούκοτς στη σχετική λίστα με τον ίδιο τον Έλληνα γκαρντ να μην μπορεί να πιστέψει πως πέρασε τον πρώην «θρύλο» των Γιουγκοπλάστικα και Σικάγο Μπουλς.

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2017 απέναντι στον Ολυμπιακό (21/05/2017)

Δεύτερος τελικός Ευρωλίγκας για τον Σλούκα με τη φανέλα της Φενέρ. Η αποτυχημένη προσπάθεια του 2016, λόγω της ήττας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας γέμισε με περισσότερο πάθος τους Τούρκους, οποίοι ήταν πιο αποφασισμένοι και έτοιμοι από ποτέ.

Το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κερδίζει τους ερυθρόλευκους με 80-64 μέσα σε αποθέωση από 17.000 χιλιάδες Τούρκους οπαδούς στο «Σινάν Ερντέν Αρένα». Αυτή ήταν η πρώτη (και τελευταία) ευρωπαϊκή πρωτιά του Θεσσαλονικιού γκαρντ στη Φενέρ.

Ένα μοναδικό ελληνικό επίτευγμα (21/05/2017)

Με την κούπα που σήκωσε απέναντι στον Ολυμπιακό το 2017, ο Κώστας Σλούκας έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει την Ευρωλίγκα με ελληνική και ξένη ομάδα!

Πραγματικά, ένα ξεχωριστό κατόρθωμα δείγμα της εργατικότητας του και της εμπιστοσύνης που λαμβάνει από τους προπονητές.

Κορυφαία ευρωπαϊκή συγκομιδή της καριέρας του κόντρα στην Μάλαγα (05/05/2018)

Μπορεί η μέρα αυτή να μην ήταν η καλύτερη για τον Ζοτς και τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, καθώς έχασαν εντός έδρας από την Μάλαγα (91-99), αλλά αποτελεί «σταθμό» στη καριέρα του Κώστα Σλούκα.

Ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 26 πόντους, πραγματοποιώντας την πιο παραγοντική εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα. Με 5/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 1/2 βολές «βομβάρδισε» το αντίπαλο καλάθι χωρίς αποτέλεσμα, τελικώς καθώς οι Ισπανοί πήραν το «ροζ φύλλο» της αναμέτρησης.

To buzzer beater απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (05/04/2019)

Αν θες να λέγεσαι ηγέτης, τότε θα πρέπει να μιλάς στις δύσκολες στιγμές. Εκεί που η μία μπάλα ζυγίζει όσο… χίλιες.

Μία τέτοια στιγμή ήρθε για τον Κώστα Σλούκα απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Το παιχνίδι στο 75-75 και η τελευταία κατοχή στη μεριά της Φενέρμπαχτσε, στα «χέρια» του Έλληνα γκαρντ. Εκείνος χωρίς να φοβηθεί τον Ντένι Άβντια, ο οποίος ήταν «προσκολλημένος» πάνω του σουτάρει έξω από τα 6.75, ευστοχεί και στέλνει τους Ισραηλινούς στο καναβάτσο.

Το ranking στα ύψη απέναντι στην Άλμπα (06/12/2019)

Την κορυφαία του επίδοση στο ranking την πέτυχε απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Σε μία περίοδο που η Φενέρμπαχτσε βρισκόταν στα… κάτω της, σε ένα παιχνίδι για «γερά» νεύρα που συμπεριέλαβε και παράταση η τούρκικη ομάδα πήρε τη νίκη με 107-102. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Σλούκας ήταν καταπληκτικός. 23 πόντοι με 5/5 δίποντα και 13/13 βολές δείγμα των προσπαθειών που έπαιρνε για να σκοράρει. Παράλληλα, έκανε «χαρούμενους» τους συμπαίκτες του όχι μία, όχι δύο, αλλά δέκα φορές με τη στατιστική εικόνα να καταγράφει δέκα ασίστ.

Στη πρώτη δεκάδα των πασέρ της Ευρωλίγκας (2020)

Μετά από 10 σεζόν στην Ευρωλίγκα με τα χρώματα των Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε ο Κώστας Σλούκας μπήκε στο τοπ10 των πασέρ της διοργάνωσης την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε και διεκόπη λόγω του κορωνοϊού, ενισχύοντας κι άλλο την ελληνική «παροικία».

Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στην κορυφή, ο Νικ Καλάθης στη δεύτερη θέση και ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην τρίτη. Ενώ μία θέση πάνω από τον ύψους 1.90μ άσο βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς (55 ασίστ περισσότερες).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ