Σλούκας : «Ήταν σωστή η απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει από το ΟΑΚΑ»

Σλούκας : «Ήταν σωστή η απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει από το ΟΑΚΑ»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, τους στόχους του με τους ερυθρόλευκους, αλλά και για την απόφαση των Πειραιωτών να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε μετά από μια πενταετία στον Ολυμπιακό και στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στους στόχους του με τους ερυθρόλευκους, αλλά και στους λόγους που αποχώρησε το 2015.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε ότι θέλει να πετύχει με τους ερυθρόλευκους, τονίζοντας ότι ο κύκλος του στην Φενέρ είχε κλείσει, ενώ σχολίασε την απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει από το ΟΑΚΑ πριν από δυο χρόνια ξεκαθαρίζοντας πως ήταν μια σωστή απόφαση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα γκαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του και δηλώνει έτοιμος να ρίξει… άγκυρα στον Πειραιά μετά από μια πενταετία στα ξένα. Ποτέ δεν έλεγε μεγάλες κουβέντες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Υπόσχεται, όμως, ό,τι θα προσπαθήσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να κάνουν και πάλι τα αδύνατα, δυνατά!

Αρχικά, του ζητήθηκε από το olympiacosbc.gr να συγκρίνει τον Κώστα του 2015 με αυτόν του 2020. Σε τι διαφέρει και σε τι άλλαξε μετά από πέντε χρόνια στη Φενέρμπαχτσε. «Θεωρώ πως είναι εμφανής η αλλαγή στο κορμί μου, στον τρόπο σκέψης μου και στον τρόπο παιχνιδιού μου. Πέντε χρόνια στη Φενέρ, αν και στην αρχή πέρασα δύσκολα, θεωρώ πως έγινα πιο σκληρός. Έμαθα πολλά από τον κόουτς Ομπράντοβιτς και από τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε, η οποία όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχούσε. Ο κύκλος αυτός, όμως, έκλεισε και ανοίγει ένας νέος, μεγαλύτερος, στον Ολυμπιακό». Πλέον, φορώντας τα «ερυθρόλευκα», ο αριστερόχειρας γκαρντ εξήγησε πως στόχος του είναι «να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

Γυρνώντας και πάλι τον χρόνο πίσω στο 2015, ο Κώστας Σλούκας ήταν ξεκάθαρος για το τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι και αυτά που ακολούθησαν. «Η απόφαση του 2015 ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένη. Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές, είμαι πολύ φιλόδοξος και όχι φιλοχρήματος. Θεωρώ πως απέδειξα ότι μπορώ να πετύχω και πέτυχα πολλά. Τώρα έχω επιστρέψει και θέλω να πετύχω με τον Ολυμπιακό, όπως έγραψα και στο Instagram τη μέρα που ανακοινώθηκα, θέλω να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό. Πιστεύω στο DNA της ομάδας, στον ελληνικό κορμό και στον κόουτς Μπαρτζώκα πάρα πολύ. Όταν έφυγα το 2015, είχα πει “εις το επανιδείν” και επειδή τηρώ τις υποσχέσεις μου, είμαι και πάλι πίσω εδώ και έγιναν όλα όπως τα είχα σκεφτεί και φανταστεί. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ πολύ του προέδρους για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκαναν να ξαναγυρίσω σ’ αυτή την οικογένεια. Επιστρέφω στον Ολυμπιακό σε μια πολύ καλή ηλικία για να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ στον οργανισμό, τον οποίο τόσο πιστεύω».

Στο ΣΕΦ ο 30χρονος γκαρντ θα βρει και πάλι τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη, ενώ θα βρεθεί εκ νέου υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Για εμένα ο Ολυμπιακός, ήταν και είναι οικογένεια. Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι με τα παιδιά που έχω παίξει τόσα χρόνια μαζί. Μιλάμε για τρεις παίκτες που έχουν δώσει πάρα πολλά στην ομάδα, έχουν πονέσει πολύ την ομάδα και την αγαπάνε. Ανυπομονώ πραγματικά να μπω στο παρκέ και να βρεθώ και πάλι μαζί τους. Όσο για τον κόουτς, γνωρίζει τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Είμαι απλά ένας παίκτης της ομάδας, θα ακολουθήσω όλα όσα θα μου ζητήσει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κάνω όσα χρειαστεί στο παρκέ. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτόν και έχουμε συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν. Πιστεύω πως είναι ο κατάλληλος, την κατάλληλη στιγμή για αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και ονειρευόμαστε».

Αν και παίκτης της Φενέρμπαχτσε, ο Σλούκας παρακολουθούσε στενά τα όσα γίνονταν στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα συγκεκριμένα. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Ολυμπιακού τον Φλεβάρη του 2019 με την αποχώρηση του από το παιχνίδι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, ο διεθνής γκαρντ απάντησε πως «πρόκειται για κάτι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ. Το να φεύγει ένα τόσο μεγάλο κλαμπ από το γήπεδο, είναι κάτι στενάχωρο, αλλά η τότε απόφαση αποδεικνύεται σωστή ακόμη και σήμερα, η απόφαση του προέδρων τους δικαιώνει και καλώς πράξανε. Είναι στενάχωρο μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, με τόσες παρουσίες στο Final Four, με δύο κατακτήσεις ευρωπαϊκών στα τελευταία δέκα χρόνια να φεύγει από το γήπεδο, είναι κάτι παράξενο και είναι κακό για το μπάσκετ το ίδιο. Από εκεί και πέρα, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι καθόλου καλή και πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάμε το μπάσκετ της Ελλάδας μπροστά. Άμεσα κιόλας να γίνει και να φτάσει το μπάσκετ εκεί που πρέπει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ