«Έτσι είδα το νέο Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα»

«Έτσι είδα το νέο Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα»

Ο συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου στον Ηρακλή, Σταύρος Μυκονιάτης, αναλύει στο «10» τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, σχολιάζει για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα και περνάει από ακτίνες «Χ» τους νέους παίκτες των Ερυθρόλευκων.

Μετά από έξι μήνες ελέω κορωνοϊού και πάλι δράση. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του, με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Μέτσοβο. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 80-50 του Γηραιού, σε ένα ματς που ο Έλληνας τεχνικός όπως ήταν φυσικό δοκίμασε πάρα πολλά σχήματα, έχοντας εκτός τους Παπανικολάου, Κόνιαρη, Λαρεντζάκη και Χρηστίδη.

Το «10» θέλησε να μάθει τα πρώτα δείγματα γραφής των Πειραιωτών και για αυτό επικοινώνησε με τον άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Ζιάγκου, Σταύρο Μυκονιάτη, από τον οποίο ζήτησε να αναλύσει όσα είδε στην φιλική αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο Μέτσοβο.

Ο τεχνικός του Γηραιού αναφέρθηκε στην τακτική και όσα δείχνει με το… καλημέρα η ομάδα του Μπαρτζώκα, ενώ αναφέρθηκε στον Κώστα Σλούκα αλλά και τους νεοαποκτηθέντες παίκτες που φέρνουν άλλη αύρα στους Ερυθρόλευκους.

 

«Πραγματικά είναι πολύ δύσκολα  αυτήν την περίοδο να καταλάβει κανείς πολλά πράγματα  μετά από την περίοδο αποχής. Έξι μήνες είναι αυτοί. Παρότι λοιπόν είναι πολύ νωρίς ακόμα και αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής για τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι είναι μία ομάδα που φέρει απόλυτα την υπογραφή και την σφραγίδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αμυντικά και επιθετικά» τόνισε ο κόουτς Μυκονιάτης και συνέχισε: «Ξεκινώντας από την άμυνα είναι μία ομάδα που έχει μπόλικη αθλητικότητα και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή της να χρησιμοποιεί διάφορα σχήματα και να βλέπεις διαφορετικά πράγματα στο παρκέ.

Είναι μία σκληρή ομάδα ο νέος Ολυμπιακό. Η άμυνά του είναι συγκεκριμένη, δίνει έμφαση στην πίεση της μπάλας και διαθέτει παίκτες με αμυντικά χαρίσματα. Για μένα είναι πολύ δυνατή ομάδα  που της αρέσει να τρέχει καλά το γήπεδο.

Επιθετικά λοιπόν σε αυτό το παιχνίδι, παρότι όπως σου είπα είναι πολύ νωρίς ακόμα, της αρέσει υπερβολικά να παίζει τρανζίσιον.

Στην επίθεση και στο σετ παιχνίδι τώρα, θέλει να παίξει πάντα γρήγορα, με στόχο να διαβάσει τις αδυναμίες του αντιπαλου και να χτυπήσει όπως και όταν πρέπει. Αυτό που καταλαβαίνεις ήδη είναι πως μιλάμε για ομάδα με ποιότητα».

Για τον Κώστα Σλούκα και το πώς είδε την επιστροφή του παρκέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Είναι σα να μην περασε μία μέρα για τον Κώστα. Όπως και αν ακούγεται αυτό είναι αλήθεια. Είναι ο γνωστός Κώστας, είναι πολύ νωρίς και όλες οι ομάδες σε αυτά τα φιλικά βάζουν τους παίκτες σε διαδικασία ροτέισον για να τους κρατήσουν και φρέσκους. Από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα για αυτόν. Είναι ένας πολύ ποιοτικό πόιντ γκαρντ, που ταιριάζει αρμονικά στον Ολυμπιακό. Μπορεί να εκτελέσει, να δημιουργήσει. Είναι ένας υψηλού επιπέδου παίκτης και αυτό το γνωρίζουμε όλους. Σα να μην πέρασε μία μέρα».

Ο Σταύρος Μυκονιάτης στάθηκε και στους νέους παίκτες του Ολυμπιακού: «Ο Τζένκινς είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζουμε όλοι και καταλαβαίνουμε απόλυτα τον λόγο που είναι εδώ. Είναι ένα αμυντικό εργαλείο που θα δώσει ενέργεια αμυντικά. Ακόμα και απέναντί μας είναι ξεκάθαρη η εικόνα του. Παίκτης που μπορεί να σπρώξει την ομάδα στην άμυνα και να δώσει ενέργεια στην επίθεσή της».

Ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου, τόνισε για τον Άαρον Χάρισον πως: «Είναι ένα παιδί που διαθέτει επιθετικές αρετές. Ένας παίκτης πολύ ποιοτικός στην επίθεση. Είναι σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να εκτελέσει από μακριά αλλά και από μέση απόσταση. Έχει την ικανότητα να εκτελέσει, δείχνει ότι του αρέσει να έχει την μπάλα στα χέρια του. Το θετικό του είναι ότι την βάζει στο παρκέ και να μπορεί να διαχειριστεί την κατοχή της. Μπορεί να βοηθήσει λοιπόν στο κομμάτι της οργάνωσης και είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στο «2» και στο «3», δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει στα σχήματα που θα χρησιμοποιήσει ο Μπαρτζώκας».

Τέλος για τον Χασάν Μάρτιν τόνισε: «Είναι ένας αριστερόχειρας σέντερ. Ένα παιδί που διαθέτει δύναμη και αλτικότητα και μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό ριμπάουντ. Θα δώσει έξτρα ώθηση και κατοχές. Δείχνει πως κατανοεί το κομμάτι τη τακτικής και αυτό το παιδί έχει χάρισμα και στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ