Πρίντεζης και Σπανούλης μίλησαν για το «πεταχτάρι» της Κωνσταντινούπολης (vid)

Πρίντεζης και Σπανούλης μίλησαν για το «πεταχτάρι» της Κωνσταντινούπολης (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησαν για το νικητήριο καλάθι του Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησαν στο κανάλι της Euroleague για το νικητήριο καλάθι του Ολυμπιακού στον τελικό της διοργάνωσης το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Ήξερα ότι απέμεναν επτά με οκτώ δευτερόλεπτα. Όλη τη χρονιά, με τον κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπαθούσαμε να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και στο transition, οπότε όλοι ήξεραν ότι επτά με οκτώ δευτερόλεπτα ήταν αρκετά. Δεν φοβόμουν γιατί γι αυτό παίζουμε. Για όλους τους αθλητές είναι σημαντικό να έχουν τέτοιες στιγμές και να έχουν την ευκαιρία να παλέψουν μέχρι το τέλος για να κερδίσουν έναν τίτλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, είτε λιγότερο είτε περισσότερο, χωρίς τη δική του πάσα ίσως η ιστορία θα ήταν διαφορετική σήμερα. Οι ομάδες είναι πάνω απ’ όλους, αυτό θέλω να πω. Πάντα, η ομάδα κερδίζει στο τέλος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό» για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Είναι κάτι που έκανε χαρούμενους όλους τους φίλους της ομάδας, κι αντίστοιχα έδωσε ενέργεια σε όλους μας για τη συνέχεια. Προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος που έβλεπα τα πρόσωπά τους τόσο χαρούμενα, να κλαίνε και να έχουν αυτά τα συναισθήματα».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Όλα τα παιδιά απέδειξαν πως είναι σπουδαίοι παίκτες και φέρνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Δώσαμε στους εαυτούς μας και τους οπαδούς μεγάλη χαρά με αυτό το τρόπαιο. Πιστεύω ότι ήταν κάτι απίστευτο. Κανείς δεν περίμενε να κατακτήσουμε την EuroLeague όταν ξεκίνησε η σεζόν, γιατί είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, δυσκολευτήκαμε πολύ. Κάναμε κάτι μοναδικό που έφερε την ομάδα στην κορυφή μετά από δεκαπέντε χρόνια. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε εκεί, αλλά παίξαμε τρομερό μπάσκετ και είχαν όλοι συμβολή σε αυτό, έκαναν σπουδαία δουλειά.

Αυτός ο τίτλος έδωσε θάρρος και αυτοπεποίθηση στον σύλλογο για να είναι στην κορυφή τον επόμενο χρόνο. Πολλά παιδιά είδαν την ψυχολογία τους να βελτιώνεται από αυτόν τον τίτλο. Όταν χάνεις συνέχεια, η ψυχολογία σου πέφτει. Όταν όμως κατακτάς τον τίτλο στην EuroLeague, ακόμη κι οι υπάλληλοι της ομάδα, οι φίλαθλοι, οι παίκτες, βλέπουν την ψυχολογία τους να βελτιώνεται. Γι’ αυτό πιστεύω πως ήταν σημαντικό αυτό για να τα καταφέρουμε επίσης την επόμενη σεζόν. Είχαμε την αυτοπεποίθηση και τη χημεία για να πετύχουμε ξανά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ