Χίμκι : Δύναμή της οι ψηλοί της και ο… Σβεντ

Χίμκι : Δύναμή της οι ψηλοί της και ο… Σβεντ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει για τη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας την Χίμκι (02/10, 20:00) στη Ρωσία και to10.gr σας παρουσιάζει την αντίπαλο των Πράσινων.

Οι προσδοκίες για τη Χίμκι δεν αλλάζουν. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν, έχει θέσει «βάσεις» από πέρσι με σκοπό να πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερη πορεία στη πρώτη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης.

Τη περσινή σεζόν, η οποία και δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βρισκόταν στην 7η θέση και η πορεία της έδειχνε πως ήταν πολύ πιθανό να διεκδικούσε το «εισιτήριο» για το Final 4 στα πλέι οφ.

Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ο Ρίμας Κουρτινάιτις και οι συνεργάτες του φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα στις θέσεις των ψηλών. Ο Τζέρεμι Έβανς αποχώρησε, ο Τζόρνταν Μίκι με ένα χρόνο διάλειμμα στη Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε, ενώ αποκτήθηκε και ο Γκρεκ Μονρό. Ο τίτλος του κειμένου, αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση, καθώς η Χίμκι αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύνολα της Ευρώπης στις θέσεις «4» και «5».

Ας δούμε αναλυτικά μερικά στοιχεία για τη Χίμκι της αγωνιστικής περιόδου 2020/21:

«Αστέρι» της ομάδας: Είναι προφανές πως δεν είναι άλλος από τον Αλεξέι Σβεντ. Ο πυραυλοκίνητος Ρώσος σκόρερ τα τελευταία χρόνια είναι ο «βασιλιάς» της Χίμκι και φέτος το καλοκαίρι ανανέωσε το… πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του για τρία χρόνια ακόμα. Τη περσινή σεζόν είχε στην Ευρωλίγκα μέσο όρο ανά παιχνίδι 21.4 πόντους, 6.2 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ.

Μεταγραφή-έκπληξη: Σε αυτή τη κατηγορία μπαίνει ο Γρεγκ Μονρό. Ο επί χρόνια ΝΒΑερ τη περσινή σεζόν είχε έρθει στην Ευρώπη για πρώτη φορά στη καριέρα του και φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Τα πλεονεκτήματα του είναι γνωστά, όπως και τα μειονεκτήματα του (πολλές φορές χάνεται στην άμυνα), ωστόσο αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς σέντερ της Ευρώπης. Μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ και τον Τζόρνταν Μίκι συνθέτουν μία τριάδα που οφείλεις να τη… φοβάσαι.

Στόχος: Ξεκάθαρα η οκτάδα. Η Χίμκι είναι μια ομάδα, η οποία έχει τεράστιο μπάτζετ, το δεύτερο πίσω από τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, γύρω στα 38 εκατομμύρια ευρώ και το «υλικό» της αντικατοπτρίζει και τις αμοιβές των παικτών. Έχει τη χάρη να έχει στο ρόστερ της μπασκετμπολίστες που ακόμα και ομάδες του Final 4 θα ήθελαν στο ρόστερ τους. Όπως είναι ο Αλεξέι Σβεντ, ο Γιάνις Τίμα, ο Γκρεγκ Μονρό, o Γιόνας Γερέμπκο κ.α.

Αφίξεις παικτών: Τζόρνταν Μίκι, Γκρεγκ Μονρό, Έρικ ΜακΚόλουμ, Εβγένι Βορόνοφ

Αποχωρήσεις: Τόμας Ρόμπινσον, Κρις Κρέιμερ, Άντονι Γκιλ, Τζέρεμι Έβανς, Εβγένι Βαλίεφ, Πετρ Γκούμπανοφ

Όλο το ρόστερ: Αλεξέι Σβεντ, Γιάνις Τίμα, Σεργκέι Καράσεφ, Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ, Έγκορ Βιάλτσεφ, Σεργκέι Μόνια, Γκρεγκ Μονρό, Εβγκένι Βορόνοφ, Στέφαν Γιόβιτς, Ντέβιν Μπούκερ, Γιόνας Γερέμπκο, Νταϊρίς Μπέρτανς, Τζόρνταν Μίκι, Έρικ ΜακΚόλουμ

Το φετινό καλοκαίρι ήταν περίεργο για όλες τις ομάδες στα οικονομικά δεδομένα. Ωστόσο, με βάση τις προσθήκες της η Χίμκι δεν δείχνει να έχει «πληγεί» από τον κορωνοϊό. Οι ιθύνοντες του συλλόγου φρόντισαν να φέρουν ακόμα περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και να ενισχύσουν το ήδη εξαιρετικό ρόστερ του συλλόγου.

Τα τελευταία χρόνια η ρωσική ομάδα δεν έχει καταφέρει, ωστόσο, να φτάσει στο πολυπόθητο Final 4. Έχει φτάσει κοντά, αλλά δεν έχει περάσει. Έχει φτάσει στο σημείο μέχρι και τη σεζόν 2017-18 να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το «μπαμ» και να πάρει τρεις νίκες κόντρα στη «ρώσικη αρκούδα», η οποία και προκρίθηκε με συνολικό σκορ σε νίκες 3-1.

Τη περασμένη σεζόν όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη Μόσχα, η Χίμκι πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 103-86 και οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ένα σπουδαίο διπλό.

Δείτε εδώ τα highlights από το παιχνίδι αυτό:

Η Χίμκι θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο, όμως, με δεδομένες απουσίες. Εκτός αποστολής βρίσκεται ο Στέφαν Γιόβιτς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκρεγκ Μονρό. Λογικά θα παίξει ο Σβεντ που ήταν επίσης η παρουσία του ένα ερωτηματικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ