Ο… Euroleague Σλούκας απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο… Euroleague Σλούκας απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας (09/10, 21:00) και to10.gr σας παρουσιάζει τα όσα έχει καταφέρει ο Κώστας Σλούκας κόντρα στο «τριφύλλι» στην Euroleague.

Ντέρμπι αιωνίων στην Ευρωλίγκα μέρος πρώτο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδι που για τους Ερυθρόλευκους θα είναι ιδιαίτερο όχι μόνο για την σπουδαιότητα του, αλλά και για το γεγονός ότι ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει και πάλι «κόκκινος» στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει αντιμετωπίσει συνολικά τους Πράσινους 13 φορές για λογαριασμό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Σε αυτά τα 13 ματς μετράει συνολικά εννέα νίκες και τέσσερις ήττες είτε στη φάση της κανονικής διάρκειας, είτε σε πλέι οφ. Μία από αυτές τις εννέα επικρατήσεις είναι με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σε ένα ντέρμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο κρίθηκε με buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη (2014) στο τέλος (68-65), ο Σλούκας είχε πραγματοποιήσει μία φοβερή εμφάνιση. Έβαλε τη «σφραγίδα» του στην ανατροπή των γηπεδούχων και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 4/6 τρίποντα. Καθοριστικός.

Στο ΟΑΚΑ οι Πειραιώτες δεν πήραν τη νίκη (66-62), ενώ ο πρώην άσος της Φενέρ κινήθηκε σε ρηχά «νερά» (5 πόντοι).

Και στις δύο αυτές αναμετρήσεις στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού καθόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τη περίοδο 2013/14.

Δύο χρόνια μετά ο Κώστας Σλούκας, μέλος της Φενέρμπαχτσε πια θα βρεθεί απέναντι στο «τριφύλλι» μία φορά την αγωνιστική περίοδο 2015/16, καθώς στο άλλο παιχνίδι για τα πλέι οφ της διοργάνωσης ήταν τραυματίας. Μπορεί να μην σκόραρε πολύ (4 πόντοι, 1 ασίστ), αλλά ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης πήρε τη νίκη με 82-75 εντός έδρας.

Σεζόν 2016/17 με τέσσερις νίκες και μία πρόκριση στο Final 4

Η σεζόν αυτή συνοδεύτηκε από την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα της Φενέρ. Μπορεί αυτή να ήρθε στον τελικό κόντρα στον… Ολυμπιακό, ωστόσο η πρόκριση στο Final 4 ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε τρεις φορές την αθηναϊκή ομάδα και πήρε το «εισιτήριο» για τη τελική φάση της διοργάνωσης. Ο Κώστας Σλούκας στα δύο πρώτα παιχνίδια (ΟΑΚΑ) είχε χαμηλή συγκομιδή πόντων, αλλά μιλάμε για μια ομάδα που είχε ανάμεσα της παίκτες όπως είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου η Φενέρ έχασε εκτός έδρας με 81-70 (13 πόντοι, 1 ασίστ), ενώ στο «Ούλκερ Σπορτς Αρένα» πήρε το «ροζ φύλλο» με 84-63 (Σλούκας: 12 πόντοι, 3 ασίστ).

Ξεκινώντας τη χρονιά 2017/18 ο 30χρονος πόιντ γκαρντ είδε τον Νίκο Παππά να σκοράρει για τρεις, να δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 70-68, ωστόσο στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης με 11 πόντους και 2 ασίστ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του για να έρθει η επικράτηση με 67-62.

Δύο νίκες επί των Πράσινων σε ισάριθμα ματς για την χρονιά 2018/19 μετράει ο νυν άσος του Ολυμπιακού. «Διπλό» στο ΟΑΚΑ με 69-81 στην κανονική διάρκεια, όντας εκείνος καταλυτικός με 9 πόντους και 6 ασίστ, ενώ στην Τουρκία το τελικό σκορ (85-66) δείχνει ότι η ομάδα του Ομπράντοβιτς κέρδισε άνετα παρόλο που ο Σλούκας δεν ήταν σε καλή μέρα (4 πόντοι, 3 ασίστ).

Τη σεζόν που (δεν) ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να «πετάξει» για την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, ωστόσο έμεινε με τα εισιτήρια στο… χέρι. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είδαμε και σ’ αυτό νικητές ήταν οι Πράσινοι με 81-78. Ο διεθνής γκαρντ έκανε ίσως την καλύτερη του «ευρωπαϊκή» εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό με 15 πόντους και 8 ασίστ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ