Το τραγικό στατιστικό που δείχνει το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό

Το τραγικό στατιστικό που δείχνει το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό

Ο τρόπος που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός στο κομμάτι της επίθεσης με την αρνητική αντιστοιχία ασίστ - λαθών εξηγούν πολλά για την εικόνα των «πράσινων» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα στατιστικά των προηγούμενων ετών, μιλούν από μόνα τους...

Η κληρωτίδα της Euroleague έφερε πολύ νωρίς αντιμέτωπους φέτος τους δύο «αιωνίους». Μόλις τη δεύτερη αγωνιστική Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντραρίστηκαν στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι που η αλήθεια είναι πως όσοι το είδαν μάλλον μελαγχόλησαν. Τόσο γιατί η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτα τα μεγάλα ματς του παρελθόντος ελεώ απουσίας κόσμου όσο και γιατί από πλευράς ποιότητας, ίσως ήταν το χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Αυτό βέβαια λίγο θα ενδιαφέρει τους Πειραιώτες που έφυγαν με τη μεγάλη νίκη και εκτός από το «ροζ φύλλο» κέρδισαν χρόνο και ηρεμία ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας, ρεφάροντας κατά κάποιον τρόπο την ήττα από τη Ζαλγκίρις. Κάτι που δεν ισχύει για το «τριφύλλι» το οποίο μετά τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στη Χίμκι, ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και κυρίως προβλημάτισε με την απόδοσή του στο επιθετικό -κατά βάση- κομμάτι του παιχνιδιού.

Και πως να γίνει διαφορετικά δηλαδή όταν στον πίνακα της στατιστικής το βράδυ της Παρασκευής καταγράφηκαν 9 ασίστ για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα και 13 λάθη. Τέσσερα περισσότερα λάθη δηλαδή από τις ασίστ ενώ συγκεντρωτικά στα δύο παιχνίδια του μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει 23 ασίστ και 26 λάθη. Για μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια εμφάνιζε το ακριβώς αντίθετο. Περίπου πέντε ασίστ περισσότερες από τα λάθη που έκανε σε ένα παιχνίδι.

Για του λόγου το αληθές:

  • το 18-19 ο Παναθηναϊκός είχε κατά μέσο όρο 16,72 ασίστ για 11,15 λάθη
  • το 17-18 είχε 16,35 ασίστ για 11,58 λάθη
  • το 16-17 15,09 ασίστ με 11,15 λάθη
  • το 15-16 19,29 ασίστ για 13,88 λάθη

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί και η τεράστια απώλεια του Νικ Καλάθη που ήταν δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί, ειδικά με το μπάτζετ που διαθέτει πλέον ο Παναθηναϊκός. Ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται πλέον στην Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με μέσο όρο 9 ασίστ, όσες δηλαδή είχε χθες όλος ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι και όσες μάλλον του λείπουν αν δει κανείς τους αριθμούς των προηγούμενων ετών.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που και αυτός είναι στο 1-1 μετά τα δύο πρώτα ματς, δίνει μεγαλύτερα περιθώρια αισιοδοξίας στον κόσμο του αφού και περισσότερες λύσεις έχει οργανωτικά και πιο ορθολογικό παιχνίδι που αποτυπώνεται από τις 16 ασίστ με 11,5 λάθη μ.ο. Και είναι λογικό αφού ο μεν έχει στα γκαρντ Σπανούλη και Σλούκα και ο δε τον αρνητικό μέχρι στιγμής Νέντοβιτς, ο οποίος είχε 1 στην αξιολόγηση χθες και -2 στο ματς με τη Χίμκι, τον νεοφερμένο Σάικς ενώ ο Μποχωρίδης δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Χρόνος σαφώς και υπάρχει αφού είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα μιας ούτως ή άλλως πολύ περίεργης λόγω των συνθηκών σεζόν, αλλά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα μέχρι στιγμής είναι πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ