Άλεξ Πόιθρες : Ήρθε στην Ευρωλίγκα για να μείνει… (vids)

Άλεξ Πόιθρες : Ήρθε στην Ευρωλίγκα για να μείνει… (vids)

Οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο rookie στην Ευρωλίγκα, Άλεξ Πόιθρες, με τη Ζενίτ δείχνουν πως ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ όχι απλά είναι έτοιμος για το επίπεδο αυτό, αλλά έχει σκοπό να... διατηρηθεί στο πρώτο «σκαλί» της Ευρώπης για πολλά χρόνια.

Στην Ευρώπη τον γνωρίσαμε μόλις πέρσι. Ο Άλεξ Πόιθρες αποτέλεσε μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Eurocup την σεζόν 2019/20, έκανε τη διαφορά και πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως η επιλογή της Ζενίτ να τον αποκτήσει μέχρι στιγμής έχει αφήσει ικανοποιημένο μέχρι… κεραίας τον ρωσικό σύλλογο.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν στην Ευρωλίγκα. Απέναντι στην Αναντολού Εφές και την Μπαρτσελόνα έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις κόντρα σε αντιπάλους που παίζουν χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο.

Στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στον τουρκικό σύλλογο σημείωσε επτά πόντους, ενώ είχε και τρία ριμπάουντ σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, αλλά ήταν καταλυτικός στο παιχνίδι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Παρόλο που οι Ρώσοι εμφανίστηκαν με ελλείψεις και τον Γκουντάιτις απών πήραν τη νίκη, με τον Πόιθρες να καλύπτει επάξια το κενό του Λιθουανού. Το φύλλο της στατιστικής έγραψε για τον πρώην ΝΒΑερ, 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στις δύο ρακέτες ήταν κυριαρχικός και ήταν ο MVP της ομάδας του απέναντι στους Καταλανούς που ήρθαν στην Αγία Πετρούπολη έχοντας στις «αποσκευές» τους την επικράτηση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρεμιέρα.

Με τη… σφραγίδα του Ερτουγκρούλ Ερντογάν

Ο Τούρκος προπονητής της Γαλατασαράϊ φημίζεται όχι μόνο για τις εξαιρετικές επιλογές που κάνει σε παίκτες, αλλά και για το πόσο τους βοηθάει στην εξέλιξη τους. Μία περίπτωση είναι και αυτή του Πόιθρες.

Στα μέσα της περασμένης σεζόν και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 η «τσιμ μπομ» ανακοίνωσε την απόκτηση του και στο «πρόσωπο» του ο Ερντογάν βρήκε έναν καλαθοσφαιριστή που εκτός από τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα που διαθέτει έχει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα. Τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στη θέση «4», αλλά και στη θέση «5».

Βοήθησε την Γαλατά στο μέγιστο είτε στο Eurocup είτε στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με μέσο όρο 13.6 πόντους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά και 7.1 ριμπάουντ ενώ στην εγχώρια λίγκα είχε 12.3 πόντους ανά ματς και 5.9 «σκουπίδια».

«Η Ζενίτ πήρε έναν παίκτη που θα ενθουσιάσει τον κόσμο»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Άλεξ Πόιθρες προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας μας. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά στο «4» και στο «5», κάτι που μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Στα 26 αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να εξελιχθεί μαζί μας. Η Ζενίτ κερδίζει έναν δυνατό παίκτη με αθλητικά προσόντα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τον κόσμο». Αυτά ήταν τα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης με τον άλλοτε άσο των Ατλάντα Χοκς.

Με αυτές τις δηλώσεις, ο Καταλανός προπονητής δείχνει πως πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες του Πόιθρες, ο οποίος και μέχρι στιγμής τον δικαιώνει, όχι μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και στην VTB. Εκεί, όπου ο Αμερικανός μετράει 12 πόντους και 6.3 ριμπάουντ ανά 25.02 λεπτά συμμετοχής.

Αν και ακόμα είναι νωρίς είναι ξεκάθαρο πως η Ζενίτ έχει βρει τον κατάλληλο παίκτη στις θέσεις των ψηλών εκεί που εμφανίζει πληρότητα τόσο με την παρουσία του Αρτούρας Γκουντάιτις, τόσο με την βοήθεια που δίνει ο έμπειρος Ουίλ Τόμας. Και το κυριότερο είναι πως ο Άλεξ Πόιθρες είναι σε μια ομάδα που δεν βρίσκεται στα χαμηλά «στρώματα» της Ευρωλίγκας, αλλά κυνηγάει μια θέση στην οκτάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ