Έργο Μπαρτζώκα ο νέος (και ωραίος) Ολυμπιακός

Έργο Μπαρτζώκα ο νέος (και ωραίος) Ολυμπιακός

Πειστικός ο Ολυμπιακός, έδειξε κόντρα στη Μακάμπι σκηνές από τα… προσεχώς, με τον προπονητή του να κάνει το καλύτερο ως τώρα κοουτσάρισμα.

Μέσα Οκτωβρίου μια νίκη (ακόμα κι αν απέναντι είναι η πλούσια και πολλά υποσχόμενη Αρμάνι Μιλάνο) δεν μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ούτε καν δύο (αν συνυπολογίζουμε και την επικράτηση στο «Νίκος Γκάλης» επί του Παναθηναϊκού), ούτε ακόμα αν δεν είχε γίνει… «γκέλα» στην πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός δεν έγινε αίφνης πυραυλοκίνητος, όμως… βγάζει γούστα κι αυτό όποιος δεν το βλέπει ή δεν ξέρει μπάσκετ, ή είναι προκατειλημμένος.

Η χθεσινή εικόνα είναι έργο Μπαρτζώκα. Κι επειδή τις δύο προηγούμενες φορές είχα γράψει ότι δεν ήταν το καλύτερο δυνατό κοουτσάρισμα (ειδικά κόντρα στη Ζαλγκίρις), ο κόουτς του Ολυμπιακού πήρε την ταυτότητα του Έτορε Μεσίνα, ο οποίος… ήπιε θάλασσα στο ΣΕΦ. Κι ήταν έργο Μπαρτζώκα και το διαχειριστικό μέρος, αλλά και η δομή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σκηνές από τα προσεχώς. Σκυλίσια άμυνα, επιθετική άμυνα, άγριες διαθέσεις, παίκτες που βάζουν το κορμί τους, ακόμα κι όταν υπάρχει διαφορά ύψους και δύναμης (χαρακτηριστική η περίπτωση με τον Σπανούλη να παίζει «ντινάι» στο χαμηλό πόστο τον Ντατόμε και να τον οδηγεί σε λάθος), παίκτες που πηγαίνουν όλοι μαζί στο ριμπάουντ.

Από την άμυνα ξεκίνησαν όλα κι η συμμετοχή των ΜακΚίσικ (παρότι φορτώθηκε με δύο φάουλ νωρίς) – Τζένκινς («σκυλί του πολέμου») ήταν καθοριστική, ενώ είναι απαράμιλλο το πάθος του άτεχνου (κάποια στιγμή να μάθει να στήνει πικ & ρολ και να σουτάρει βολές) Μάρτιν κι η ικανότητα του Έλις να κόβει ψηλά (και μόνο). Δεν κρύφτηκαν τα προβλήματα στο «5», αλλά η κατάσταση ήταν πολύ βελτιωμένη.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον ομάδα με την υπογραφή του προπονητή κι έχει ηγέτη στις τέσσερις γραμμές τον Κώστα Σλούκα. Η εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι, δείχνει την αξία της μεταγραφής. Αξιοποιεί εξαιρετικά τον Πρίντεζη, ανοίγει την άμυνα, προσφέρει ηρεμία. Και σκεφτείτε ότι έπαιξαν ελάχιστα (ορθώς) Σπανούλης και Παπανικολάου, που έχουν πολλά να δώσουν και τίποτα να αποδείξουν.

Ο Χάρισον θέλει χρόνο προσαρμογής, να πατήσει καλά στην Ευρωλίγκα, αλλά σε συνδυασμό με τον εκπληκτικό ΜακΚίσικ, μπορούν να ανοίξουν κάθε άμυνα. Είναι σπουδαίο δίδυμο κι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει επάνω τους. Παίκτες που θυμίζουν… ανακαλύψεις τύπου Χάινς, Λοτζέσκι, τότε που ο Ολυμπιακός έχτιζε καριέρες. Συνεχίζει να το κάνει, αυτοί οι δύο αν συνεχίσουν έτσι θα είναι σύντομα περιζήτητοι σε όλη την Ευρωλίγκα, θα γίνουν παίκτες από το πάνω ράφι.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να ικανοποίησε περισσότερο το οπαδικό «εγώ» των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά η εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι ήταν η πρώτη απολύτως πειστική. Βεβαίως, «ένα… κανένα» κι η Μακάμπι έρχεται αποφασισμένη να ρεφάρει την ήττα από την Μπάγερν.

Αντί επιλόγου: Αν Έλληνας προπονητής έχανε κι έπαιζε ζώνη στα τελευταία λεπτά, αφήνοντας εκτός αγώνα τον Ντιλέινι, τότε που χρειάζονταν σκορ, δεν θα είχε απολυθεί απλά, θα του είχε αφαιρεθεί κι η ιθαγένεια. Για να τα λέμε (και να τα γράφουμε) όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ