Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 89-78

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 89-78

Ένας κακός και χωρίς ενέργεια Ολυμπιακός, ηττήθηκε με 89-78 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ένα αποτέλεσμα που τον γκρέμισε από την 2η θέση της βαθμολογίας (ρεκόρ 13-7).

Παίζοντας μόνο για ένα δεκάλεπτο δεν γίνεται να περάσεις από το Βελιγράδι. Μην παίζοντας καθόλου άμυνα, όντας σκιά του γνωστού αμυντικού εαυτού σου, δεν γίνεται να κερδίσεις τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ξανά κατώτερος των προσδοκιών, γύρισε ένα ματς που ήταν πίσω με 10 (43-33), προηγήθηκε με 8 (57-65), όμως και πάλι ήταν απαράδεκτος στο photo finish και έχασε με 89-78, δεχόμενος 32 πόντους στην τελευταία περίοδο! Αυτή η ήττα τον φέρνει στο 13-7 και πλέον οι ερυθρόλευκοι καλούνται όχι απλά να ξυπνήσουν, αλλά να παίξουν μπάσκετ και να αμυνθούν επιτελούς!

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, καλός αλλά άστοχος ο Βασίλης Σπανούλης με ποντους και 5/11 σουτ, αλλά η άμυνα ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Πειραιά.

ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η αρχή ήταν αυτή που περίμεναν στον Ολυμπιακό. Γρήγορα ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα 5-0 σερί από τον Γιώργο Πρίντεζη και το παιχνίδι στο Βελιγράδι έφτασε το 6-10. Οι Σέρβοι αντέδρασαν με το καλό περιφερειακό τους σουτ και έτρεξαν ένα επιμέρους 12-3 για να προηγηθούν αυτόματα με 18-13. Ένα τρίποντο του Ρόμπερτς μείωσε την απόσταση σε 18-16, αλλά και πάλι ο Ερυθρός Αστέρας με τον Όμιτς στο ρόστερ του, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 24-20.

Η ομάδα του Πειραιά παρέμεινε… σιωπηλή στο παρκέ. Ο Ένις πήρε πρωτοβουλίες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα με ένα τρίποντο και ένα δίποντο να στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (33-23). Ο Ένις ήταν άλυτο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» και η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα (38-28), με τον Σπανούλη να σκοράρει από τα 6,75μ για το 38-31. Ο Ολυμπιακός έδειχνε σημάδια… αρρώστιας, ο Ερυθρός Αστέρας είχε επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το τιμητικό 43-34 για την ομάδα του Πειραιά.

ΤΟ 4ο ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο… ΑΛΙΜΠΙΓΙΕΒΙΤΣ
Η εικόνα δεν ήταν και τόσο διαφορετική με την έναρξη της τριτης περιόδου. Ένα τρίποντο του Σπανούλη έγραψε το 43-37 με τους γηπεδούχους να απαντάνε αμέσως για το 45-37. Χρειαζόταν λοιπόν κάτι για να γυρίσει το ματς. Τι; Ενας.. εξωγενής παράγοντας. Δύο τεχνικές ποινές που δέχθηκε ο Αλεμπίγιεβιτς διαμόρφωσαν γρήγορα το 45-41 με τέσσερις βολές του Ρόμπερτς. Το τέταρτο φάουλ του Σπανούλη από πρόβλημα έγινε.. ξύπνημα για τον Ολυμπιακό, αλλά το τρίποντο του Παπανικολάου και το ντράιβ του Ρόμπερτς μείωσε το ματς στο 47-46. Ένα αδικαιολόγητο φάουλ στο κέντρο με τον Ρότσεστι να εκμαιεύει τρίποντο και να κερδίζει τρεις βολές (τις έβαλε) και ένα τρίποντο του Ένις έγραψαν το 53-46 με τον Σφαιρόπουλο εσπευσμένα να ζητάει τάιμ άουτ.

Ένα γκολ φάουλ του Παπανικολάου και ένα κάρφωμα του Ουίλτζερ μείωσε και πάλι το ματς στο 55-53 και το τρίποντο του Στρέλνιεκς γύρισε για τα καλά το ματς, με τον Ολυμπιακό να τρέχει επιμέρους 29-14 και να τελειώνει το δεκάλεπτο στο 57-63.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΥΝΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
Το μομέντουμ ήταν καθαρά υπέρ των ερυθρόλευκων του Πειραιά στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Ρόμπερτς σκόραρε για το 57-65, ο Ερυθρός Αστέρας ροκάνισε η διαφορά αλλά ο Ουίλτζερ με σουτ από τα 6,75μ έφτασε το ματς στο 61-68.

Οι γηπεδούχοι γρήγορα έφτασαν την ελληνική ομάδα στα 5 ομαδικά φάουλ και δις από τις βολές ο Μπιέλιτσα μείωσε το σκορ στο 65-68. Η κάκιστη μέρα του ΜακΛιν ήταν η αιτία για μία χαμένη επίθεση (κόψιμο του Λεσόρτ στον Αμερικανό) και οι Σέρβοι με επιμέρους 12-5 επέστρεψαν στο προβάδισμα με 69-68. Στο 71-68 του Νταβίντοβατς απάντησε ο Σπανούλης με γκολ φάουλ για την ισοφάριση, χωρίς να υπάρχει συνέχεια από τους φιλοξενούμενους. Και πάλι ο δαιμόνιος Ένις με τρίποντο έγραψε το 74-71 και ο Ομιτς έδωσε αέρα 5 πόντους στους γηπεδούχους.

Ο Σλοβένος σέντερ έκανε και το 80-75 ενώ ο Μιλουτίνοφ με 1:41 να απομένει, έχασε και τις δύο βολές που του δόθηκαν. Αν αυτού ο Μπιέλιτσα δεν λάθεψε από την ιδια θέση, με 2/2 έστειλε τη διαφορά στο 82-75 που ήταν και η ταφόπλακα των «ερυθρόλευκων». Το τελικό 89-78 έγινε επειδή σταμάτησε να παίζει ο Ολυμπιακός με τους 32 πόντους στην τέταρτη περίοδο να είναι σημάδια κατάρρευσης, κατρακύλας και αναγκαίου πια προβληματισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=s7lctKJCk4o

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-34, 57-63, 89-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ