Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 79-72

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 79-72

Η Μπαρτσελόνα από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό», η Ρεάλ Μαδρίτης άργησε να... ξυπνήσει και η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε το πρώτο El Clasico της φετινής Ευρωλίγκας με 79-72.

Η οριστική απουσία του Μίροτιτς από το ντέρμπι λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, ίσως να άλλαξε τα πλάνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος όμως έδειξε τις προπονητικές του ικανότητες για άλλη μια φορά και με ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα «οδήγησε» την Μπαρτσελόνα στη νίκη επί της Ρεάλ με 79-72 στο πρώτο El Clasico της φετινής Ευρωλίγκας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση χέρι-χέρι έχοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές με την Μπαρτσελόνα τελικώς να παίρνει μικρό προβάδισμα στη λήξη της πρώτης περιόδου (18-14).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αποκλειστικά υπόθεση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με επιμέρους σκορ 30-13 «εκτόξευσαν» την διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 48-27.

Η «Βασίλισσα» συνήλθε από την αρχή του δευτέρου μέρους και έπειτα. Οι φιλοξενούμενοι με τον τρομερό Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος και… μεταμόρφωσε την ομάδα του έφεραν το παιχνίδι στους 12 πόντους διαφορά και «ταρακούνησαν» τους γηπεδούχους που έβλεπαν πως πρέπει να βελτιωθούν άμεσα στην άμυνα.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ρεάλ μείωσε ακόμα περισσότερο και με δύο εύστοχες βολές του Γιουλ ένα λεπτό πριν τη λήξη βρίσκοταν δύο κατοχές από την ισοφάριση. Ωστόσο ο από «μηχανής θεός» Μαρτίνες σκόραρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους για τη Μπαρτσελόνα που πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη επί της αντιπάλου της.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κάιλ Κούριτς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, ενώ οι Ντέιβις και Χίγκινς ακολούθησαν με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από το σύνολο του Πάμπλο Λάσο εκτός από τον Τόμπκινς (14π) και τον Αμπάλδε (13π)  οι άλλοι είτε δεν βοήθησαν είτε είχαν ορισμένα εξαιρετικά διαστήματα στην απόδοση τους (πχ ο Καμπάτσο με 7 πόντους και 6 ασίστ) τα οποία και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν.

Την επόμενη εβδομάδα η Μπαρτσελόνα «δοκιμάζεται» στην έδρα της Μπασκόνια, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την φορμαρισμένη Μπάγερν.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 48-27, 64-52, 79-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ