Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-89

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-89

Η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε στο ΟΑΚΑ. Όσες φορές κι αν επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, οι Ρώσοι πατούσαν το πόδι στο γκάζι, ξέφευγαν και επικράτησαν δίκαια με 89-83.

Ο ελλιπής Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε, κατάφερε να επιστρέψει τρεις φορές στο ματς παρά τη διαφορά της ΤΣΣΚΑ που έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους, αλλά οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι επιθετικά, είχαν πολλές λύσεις και έφυγαν με τη νίκη από το ΟΑΚΑ με 89-83.

Εξαιρετικοί οι Σενγκέλια, Τζέιμς, Κλάιμπερν για τους Ρώσους, πάλευαν Νέντοβιτς και Μποχωρίδης, αρνητικοί Παπαπέτρου και Σαν Ρος με λάθη και αστοχία. Στο 2-3 πλέον ο Παναθηναϊκός, στο 4-3 πήγε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ματς

Δύο πρώτα δεκάλεπτα βγαλμένα από… καρμπόν. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει διαφορά στα μισά αυτών και τον Παναθηναϊκό να… τρέχει για να μειώσει και να μαζέψει τη διαφορά.

Οι Ρώσοι μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με έναν Χίλιαρντ… αφηνιασμένο, να ξεκινάει με 3/3 τρίποντα και γρήγορα ξέφυγαν. Η διαφορά στο 4’ είχε πάει στους 11 πόντους, ενώ πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με 13 (5-18). Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρήκε λύσεις κυρίως από τον τρόπο παιχνιδιού του Μποχωρίδη.

Ο Παπαγιάννης ήταν καταπληκτικός, ο Γουάιτ θύμισε κάτι από τον παίκτη που βλέπαμε στη Ζαλγκίρις και με συνεχόμενους πόντους μείωνε τη διαφορά, η άμυνα έσφιξε και οι «πράσινοι» όχι μόνο πλησίασαν, αλλά με τη λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισε σε 24-24.

Δεν πήραν, ωστόσο, ώθηση για το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Ρώσοι μπήκαν και πάλι με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με τον Τζέιμς να κάνει… όργια, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά, που έφτασε και τους 17 πόντους (29-46). Ο Βόβορας πήρε τάιμ άουτ, ο Νέντοβιτς αποφάσισε να πάρει την μπάλα και να μη τη δίνει σε κανέναν και κατάφερε να δώσει φιλί ζωής στον Παναθηναϊκό.

Με 8 σερί πόντους και 13 συνολικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σέρβος έπαιζε μόνος εναντίον όλων και ο Παναθηναϊκός κατάφερε από τον εφιάλτη του -17 να πάει στα αποδυτήρια με την ελπίδα του -9 (42-51).

O Παναθηναϊκός αντέστρεψε τους ρόλους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και με στόχο να επιστρέψει. Και το κατάφερε, μειώνοντας στον πόντο (52-53) με συνεχόμενους πόντους από τον Φόστερ και με τρίποντο του Παπαπέτρου. Ωστόσο ο Βόβορας άργησε να επαναφέρει τον Νέντοβιτς, ο οποίος ήταν… καυτός στο πρώτο μέρος αλλά πέρασε στο ματς εφτά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε τις λύσεις να ξεφύγει εκ νέου και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω της.

Οι Ρώσοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο συν 7 (58-65) και γρήγορα βρέθηκαν ξανά με διψήφια διαφορά πόντων (58-71) τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις, δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα για ακόμα μία επιστροφή και το τελικό 83-89 μάλλον… τιμητικό ήταν για τους «πράσινους» βάσει εικόνας της ομάδας, με την ΤΣΣΚΑ να δείχνει την ποιότητά της.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-51, 58-65, 83-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ