Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας 81-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας 81-76

Οι Ισραηλινοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 81-76.

Τα… χρειάστηκε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Ισραηλινούς να δυσκολεύονται στο παιχνίδι με τους Σέρβους, αλλά στο τέλος να παίρνουν τη νίκη με 81-76 για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ελάιζα Μπράιαντ, ο οποίος πέτυχε τρία τρίποντα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. 

Με αυτή τη νίκη οι Ισραηλινοί ανέβηκαν στο 4-8 και ισοβαθμούν με τον Ερυθρό Αστέρα, που ηττήθηκε για τρίτη σερί αγωνιστική. Από τρεις ήττες προερχόταν και η Μακάμπι, που κατάφερε να σταματήσει την… αιμορραγία και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. 

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 23 πόντους, με τον Μπράιαντ να ακολουθεί με 18 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν επίσης ο Οθέλο Χάντερ, που έκανε νταμπλ – νταμπλ, έχοντας 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Τζόρνταν Λόιντ, που είχε 24 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς είχε 14 πόντους και ο Τζόνι Ο’ Μπράιαντ 13.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 7 πόντους (9-16). Μετά το πρώτο πεντάλεπτο όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και γύρισαν το παιχνίδι. Αρχικά, ισοφάρισαν σε 18-18 και με buzzer beater του Ουίλμπεκιν έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 23-20. 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης περιόδου και προηγήθηκαν με 8 (31-23). Οι Σέρβοι ωστόσο αντέδρασαν και μείωσαν σε 41-38, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο Ουίλμπεκιν πήρε πάνω του το σκοράρισμα και πέτυχε 7 σερί πόντους για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Μπράιαντ να στέλνει τη διαφορά στο +13 (52-39).  Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πατήσουν πάνω στη διαφορά που έχτισαν, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στον πόντο στο τέλος της περιόδου (56-55). 

Οι Σέρβοι μάλιστα πέρασαν μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Λόιντ (56-58) και έδειξαν ότι θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 35 (69-70), όταν ανέλαβε δράση ο Μπράιαντ και με δύο τρίποντα έκανε το 75-70. Με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα ο Αμερικανός ανέβασε τη διαφορά στους 7 (78-71), στα 27’’ πριν τη λήξη και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Μακάμπι. 

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 41-38, 56-55, 81-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ