Να μετρήσουν το μπόι τους κι όχι τη σκιά τους οι «πράσινοι»

Να μετρήσουν το μπόι τους κι όχι τη σκιά τους οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα που αποτελούσε φόβο και τρόμο στην Ευρώπη. Το ζήτημα είναι να μάθουμε ποιο είναι το… μπόι της.

Όταν την ίδια φανέλα έχουν φορέσει στο παρελθόν παικταράδες, είναι λογικό να ζουν οι τωρινοί στη σκιά τους. Κι είναι δύσκολο να υψώσουν το… μπόι τους και να πουν «εμείς είμαστε εδώ», οπότε είναι αναπόφευκτο το μπέρδεμα. Γιατί μπερδεμένοι είμαστε πάλι, καθώς ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ, την οποία έχασε από μικρές λεπτομέρειες. Το θέμα είναι τι αφήνει το ματς με τη «βασίλισσα».

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικά βελτιωμένοι. Οι Μαδριλένοι τα… έσπασαν κι είναι σχεδόν πάντα αδύνατο να «διαβάσεις» αν βρέθηκαν σε κακή βραδιά, ή αν η αντίπαλη άμυνα τους έβγαλε από τον ρυθμό τους. Όπως και να ‘χει, η ζώνη του Βόβορα, η βελτίωση στην αλληλοκάλυψη, η στοχοπροσήλωση στο πίσω μέρος του γηπέδου, είναι στοιχεία του αγώνα, παράγοντες που κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο ματς, μέχρι το τελευταίο σουτ.

Δεν είναι προδήλως τυχαίο ότι οι «πράσινοι» έχουν φέρει στα όρια τους, τόσο την Μπαρτσελόνα (και δη στη Βαρκελώνη), όσο και τη Ρεάλ. Κοινό σημείο αναφοράς; Χαμηλό φορτίο άγχους, καθώς κανείς δεν σε κατηγορεί σε περίπτωση ήττας. Αυτό είναι που οφείλει να δουλέψει ο κόουτς του Παναθηναϊκού, να παίζουν με το… μαχαίρι στα δόντια και στις αναμετρήσεις που το «πρέπει» είναι μεγαλύτερο από το… μέλλον τους.

Σε ότι αφορά στην ψυχολογία, στην αυτοεκτίμηση, στο να πιστέψουν οι παίκτες της ομάδας πως μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα απ’ όσα δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας σήμερα, ο αγώνας με τη Ρεάλ μπορεί να είναι εφαλτήριο. Γιατί κατά τα άλλα, είναι τέτοια η θέση, που το «φτάσαμε ως τη βρύση, αλλά δεν ήπιαμε νερό», δεν βοηθά.

Μόνο καλά λόγια, μόνο μπράβο θα πούμε σε όλους. Αρκεί να είναι η απαρχή της αντεπίθεσης κι όχι μια αναλαμπή και μετά να επιστρέψουμε σε εμφανίσεις μετριότητας. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν σε 50 πόντους, όσους δέχθηκαν στην κανονική διάρκεια, απέναντι στη Βαλένθια και την Μπασκόνια. Τόσο καιρό φωνάζουμε για την άμυνα και το… χαμένο DNA, ελπίζουμε πως κατάλαβαν ποιος είναι ο δρόμος.

Η Άλμπα, που πέρασε από το Βελιγράδι, έρχεται δίχως άγχος, δεν έχει κάτι να χάσει και θα βρει (πιθανότατα) τον Παναθηναϊκό δίχως τον Μακ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν δεν πήρε τίποτα (βαθμολογικά) από τη συνάντηση με τη Ρεάλ, η ομάδα του Βόβορα οφείλει να ορίσει το… μπόι της, να σταματήσει να ζει στη… σκιά του χθες, να σταθεροποιήσει απόδοση και τρόπο έκφρασης, ώστε -ακόμα κι αν δεν μπορεί να νικήσει τα μεγαθήρια- να μην χάνει από τους μικρομεσαίους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ