Ολυμπιακός : Η τράμπα Τζένκινς- ΜακΚίσικ και τα… ανθρώπινα λάθη

Ολυμπιακός : Η τράμπα Τζένκινς- ΜακΚίσικ και τα… ανθρώπινα λάθη

Ο 31άχρονος ρολίστας ήταν «κλειδί» την κατάλληλη στιγμή.

Η ισοφάριση ενός ιστορικού ρεκόρ (16 εύστοχα τρίποντα). Πέντε διαφορετικοί «διψήφιοι» στην επίθεση. Και βέβαια μια βραδιά που ο οργανισμός Ολυμπιακός την περίμενε καιρό από τον Κώστα Σλούκα: Όχι τόσο για την επιθετική του επίδοση (25 π), όσο για τον κυρίαρχο ρόλο του στην εικόνα τους.

H τριλογία μιας μεγάλης νίκης για τους Ερυθρόλευκους. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Εκεί που φαίνονταν ότι έχει σχηματισθεί κατήφορος.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα βρέθηκε σε κρίσιμο απόγευμα στη Ρωσία. Ενδεχόμενη τέταρτη διαδοχική ήττα είναι άγνωστο τη «βάση» θα σχημάτιζε για την είσοδο στο ΄21. Πήρε οξυγόνο απόψε ο Ολυμπιακός. Και μαζί την ευκαιρία να κλείσει στο 50%+ τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης (εκκρεμεί το ματς με τη Βιλερμπάν που έχει προγραμματισθεί για τις 19.1). Ο στόχος εξ αρχής ήταν η 8άδα. Αυτή θα έρθει λογικά στο 50%+ άρα οι Ερυθρόλευκοι μένουν σε τροχιά. Έστω και αν η ως τώρα πορεία τους μοιάζει με καρδιογράφημα. Με πάνω και κάτω.

Το πλέον ενδιαφέρον της βραδιάς εντοπίζεται στον τρόπο που ο Μπαρτζώκας θέλησε να «κρύψει» την απουσία του «κομβικού» Κώστα Παπανικολάου. Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε πάρα πολύ χρόνο σε σχήμα με τρεις κοντούς. Και το κυριότερο το έκανε με τρόπο όχι συνηθισμένο: Έστειλε πίσω στο rotation του τον ΜακΚίσικ! Ο Αμερικανός είχε ως εδώ μια παρουσία 23΄κατά μέσο όρο στο παρκέ. Απόψε αγωνίστηκε μόλις 13:55. Παραδόξως ο χρόνος που αντιστοιχούσε (ως εδώ) στον Τζένκινς. Για την ακρίβεια σα να έγινε… σκάντζα ανάμεσα τους, μιας και ο έμπειρος γκαρντ στη Ρωσία αγωνίστηκε 24.14.

Ο Τζένκινς δεν είχε αριθμούς που να επιβεβαιώνουν την χρησιμότητα του. Έβαλε ένα σουτ, είχε 3 ασίστ, 1 κλέψιμο ως εκεί. Είχε όμως καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός αφενός μεν κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να περιορίσει την επιθετική ικανότητα της Χίμκι από την περιφέρεια. Αφετέρου βοήθησε πολύ ώστε το απόγευμα να βγει μόλις με 6 λάθη! Μακράν ο πιο σημαντικός αριθμός στην στατιστική για μια ομάδα που ως εδώ είχε ως μέσο όρο 13 και κάτι! Στις τρεις μαζεμένες ήττες (Βαλένθια, Ρεάλ και Φενέρ) τα λάθη ήταν 37 (12.3 ανά ματς) για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Απέναντι στη τρελο-Χίμκι οι Ερυθρόλευκοι παρότι παρασύρθηκαν στο ρυθμό της, το έκαναν να μοιάζει φυσιολογικό. Ακριβώς διότι η μπάλα έμοιαζε σίγουρη στα χέρια τους.

Ο 31άχρονος Τζένκινς στο μεταξύ έγινε και ο μεγάλος μπελάς του Σβεντ ο οποίος για πολλοστή φορά επιβεβαίωσε πως το πληθωρικό του ταλέντο δεν φτάνει ακόμη και τώρα που η στατιστική του έγραψε 9 ασίστ. Ο Αμερικανός του… πήρε μέτρα. Και όταν τον έβρισκε απέναντι του, τον έκανε να μοιάζει γήινος. Ήταν οι συνθήκες του ματς; Είναι μια άλλη ιδέα του Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό από εδώ και πέρα; Όπως και να έχει η διαφορά έβγαλε μάτι. Και ευτυχώς των… απέναντι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ