Ολυμπιακός : Τα δύο ναρκοπέδια του Γενάρη, θα αποφασίσουν για τα πλέι-οφ

Ολυμπιακός : Τα δύο ναρκοπέδια του Γενάρη, θα αποφασίσουν για τα πλέι-οφ

Ο Ολυμπιακός πήρε οξυγόνο στη Ρωσία. Το αν μπορεί να φτάσει εκεί που θέλει όμως θα το αποφασίσει ο πρώτος μήνας του 2021.

Ο… πολύ-περπατημένος Γιώργος Μπαρτζώκας το φιλοσόφησε έπειτα από την 100άρα στην έδρα της Χίμκι: «Όταν κερδίζεις, έχεις τουλάχιστον μια-δυο μέρες για να είναι όλοι χαρούμενοι. Αυτή είναι η Euroleague, πρέπει να διαχειριστείς και τις νίκες και τις ήττες. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ανίκητη ομάδα, κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και χάσαμε από άλλες ομάδες που έπρεπε να έχουμε νικήσει» είπε. Προφανώς έχει δίκαιο. Το τελευταίο αποτέλεσμα ασκεί πάντα μεγάλη επιρροή, ακόμη και στο κέφι που θα πας στην επόμενη προπόνηση.

Πόσο μάλλον τέτοια εποχή όπου ο Ολυμπιακός προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ήττες. Μια ενδεχόμενη τέταρτη δεν θα ήταν αλλά θα έμοιαζε με μικρή καταστροφή. Ειδικά από την ουραγό Χίμκι.

Πήραν λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι το ροζ φύλλο. Πήραν και τις ανάσες τους. Και πλέον θα πρέπει να ετοιμάζονται για το πιο απαιτητικό κομμάτι της «κανονικής περιόδου». Για τον Γενάρη που εν πολλοίς θα αποφασίσει το μέλλον τους. Αν είναι όντως μια ομάδα που θα διεκδικήσει εισιτήριο για τα πλει-οφ ή αν πρόκειται για μια σεζόν που το φινάλε της θα είναι άδοξο.

Έξι αναμετρήσεις χωρά ο πρώτος μήνας του χρόνου. Δύο… εβδομάδες-ναρκοπέδιο να το πούμε πιο σωστά. Ο Ολυμπιακός στο διάστημα 8-15 Γενάρη αγωνίζεται με Μπάγερν (εντός), Μακάμπι (εκτός), Βιλερμπάν (εντός). Και στο διάστημα 22-28/1 αντιμετωπίζουν Ζαλγκίρις (εκτός), Αρμάνι (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός).

Μπάγερν, Ζαλγκίρις και Αρμάνι είναι επί της ουσίας αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη μάχη για την 8άδα: Οι Γερμανοί του Τρινκιέρι είναι στο 10-6. Η Ζαλγκίρις που πέρασε την πρεμιέρα από το ΣΕΦ είναι στο 10-7. Και η Αρμάνι με το απίθανο ταλέντο αλλά και τα πολλά σκαμπανεβάσματα είναι στο 9-6. Από την άλλη η ποιοτική Μακάμπι προφανώς μέσα στον Γενάρη θα κάνει την αντεπίθεση της για να διορθώσει τη βαθμολογική της κατάσταση (7-10) ενώ το ματς με τη Βιλερμπάν είναι αυτονόητο πως επιβάλλεται να προσθέσει μια νίκη στους Πειραιώτες αν θέλουν να μείνουν σε τροχιά 8άδας. Αν οι Πειραιώτες κάνουν από 3-3 και πάνω είναι στη λωρίδα κυκλοφορίας που θέλουν. Αν όχι; Τότε τα πράγματα ζορίζουν αρκετά.

Το καλό με τον Ολυμπιακό πάντως ως εδώ είναι ότι συνήθως τις νίκες τις κάνει μαζεμένες. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο οδοιπορικό του θα το διαπιστώσει. Αν μπορέσει και τρέξει ένα σερί με αφετηρία το «διπλό» στη Ρωσία τότε πραγματικά θα πάρει την απαραίτητη ώθηση. Δυνατότητες υπάρχουν. Ταλέντο υπάρχει. Το θέμα είναι να αποδειχθεί ότι μπορεί να υπάρξει και συνέπεια. Τα πλέι-οφ θα κριθούν στις 17 νίκες. Ο Ολυμπιακός ψάχνει ακόμη εννέα με βάση τα «συνηθισμένα». Πόσες μπορεί να πάρει τον Γενάρη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ