Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 88-71 : Έχει σφυγμό και ηγέτη

Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν 88-71 : Έχει σφυγμό και ηγέτη

Ο Νέντοβιτς... διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Βιλερμπάν σταματώντας στους 33 πόντους, Παπαγιάννης και Μήτογλου έκρυψαν τα καλάθια και ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το αρνητικό του σερί επικρατώντας των Γάλλων με 88-71 μία μέρα πριν την έλευση του Όντεντ Κάτας.

Ο Όντεντ Κάτας μπαίνει στο αεροπλάνο αύριο για να έρθει στην Ελλάδα και να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού, έχει σίγουρα αρκετή δουλειά μπροστά του για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά έχει και μια… βάση να στηριχτεί. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι από τους καλύτερους παίκτες που κυκλοφορούν στην Euroleague και το απέδειξε και απόψε.

Ο Σέρβος σταμάτησε στους 33 πόντους, είχε και έξι ασίστ και ήταν ο κυριότερος λόγος που ο Παναθηναϊκός… ξέσπασε και επέστρεψε στις νίκες σταματώντας το αρνητικό σερί που είχε στη Euroleague. Οι πράσινοι επικράτησαν άνετα με 88-71 της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, με τον Νέντοβιτς να βρίσκει συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Παπαγιάννη και Μήτογλου που… έκρυψαν τα καλάθια, με τον πρώτο να σταματά στους 18 πόντους και τον δεύτερο στους 11 με 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο 6-12 πλέον ο Παναθηναϊκός, που την Παρασκευή αντιμετωπίζει την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, με τον Κάτας να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο.

Μπήκε… παγωμένος, αλλά βρήκε λύσεις

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να… βγάζει μάτια στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά έχασε γρήγορα τις διαφορές που έχτιζε. Η Βιλερμπάν, προηγήθηκε με 2-8 και 7-15, με τον Σέρβο από ‘κει και πέρα να το παίρνει… προσωπικά.

Είτε εκτελώντας προς το γαλλικό καλάθι, είτε… ταΐζοντας τον Παπαγιάννη με τις ασίστ, ο Σέρβος υπήρξε ο κυριότερος λόγος που ο Παναθηναϊκός γύρισε γρήγορα το ματς και βρέθηκε σε θέση οδηγού. Έτρεξε ένα σερί 13-0 μετατρέποντας το 14-17 σε 25-17, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο συν 4 (25-21).

Μαγικός Νέντοβιτς, έμειναν στο ματς οι Γάλλοι

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Σαντ Ρος που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο συν εφτά, μετατρέποντας το επιμέρους σκορ σε 18-4, αλλά η Βιλερμπάν κυρίως χάρη στον Κόουλ βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να μείνει μέσα στον αγώνα. Οι Γάλλοι μείωσαν αρχικά σε 32-30, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε και πάλι με έξι (36-30), αλλά η Βιλερμπάν απάντησε με 6-0 σερί και ισοφάρισε.

Από ‘κει και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει βραχεία κεφαλή με τρίποντο του Νέντοβιτς στο φινάλε του ημιχρόνου (45-42). Ο Σέρβος έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας 18 πόντους και πέντε ασίστ και σουτάροντας με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6/6 βολές.

Ντέρμπι μέχρι το 25′

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τρίποντο του Νέντοβιτς, ο οποίος συνέχισε να… εκτελεί από παντού. Ο Σέρβος στους 18 του πρώτου μέρους ήρθε να προσθέσει άλλους 15 μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, μετά το πέρας του οποίου ήταν πια στους 33.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και αυτό που έδωσε διαφορά ασφαλείας στον Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε κοντά στο σκορ την Βιλερμπάν μέχρι το 50-48. Από ‘κει και πέρα… πάτησε γκάζι. Με τον Νέντοβιτς να κάνει και πάλι τη διαφορά, τον Παπαγιάννη να καλύπτει τα καλάθια και να καρφώνει συνεχώς και τον Μήτογλου να δίνει πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα κι επίθεση οι πράσινοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά πόντων (65-55) και δεν κοίταξαν πάλι πίσω.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο και φτάνοντας στο άνετο 88-71, που τους πηγαίνει στο 6-12, αλλά το κυριότερο τους χαρίζει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας που θα τους βρεις στην… εποχή Κάτας.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 45-42, 70-60, 88-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ