Αυτό που ο Ολυμπιακός δεν έχει

Αυτό που ο Ολυμπιακός δεν έχει

Με τον Σλούκα 18ο σκόρερ της διοργάνωσης και τις ήττες στο ΣΕΦ να έρχονται από την επίθεση; Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα η νοοτροπία.

Η γνωστή ιστορία του φετινού Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Γεμίζει την καρδάρα, σκορπά χαμόγελα και φιλοδοξίες. Και έπειτα ρίχνει μια κλωτσιά και τα γκρεμίζει όλα. Όπως ακριβώς συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ με αντίπαλο τη Βιλερμπάν. Τρεις καλές νίκες στη σειρά με αποκορύφωμα το διπλό στο Τελ Αβίβ. Και έπειτα από το χαστούκι από τους Γάλλους σε μια απώλεια από εκείνες που δύσκολα θα καλυφθούν.

Δικαιολογίες υπάρχουν. Και δεν είναι εκεί απλά για να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Η απουσία του Χασάν Μαρτίν. Εκείνη του Παπανικολάου. Ακόμη και εκείνη της τελευταίας στιγμής του Λαρεντζάκη που ήταν ο ήρωας με τη Μακάμπι. Υπήρχε κούραση από το ματς στο Ισραήλ που κρίθηκε στην παράταση (με τον Σλούκα να παίζει 40 λεπτά). Υπήρχε η αστοχία από το τρίποντο που έβγαζε μάτι (7/24). Τα πολλά λάθη.

Εδώ όμως το θέμα δεν είναι να δικαιολογήσεις ή έστω να επιχειρηματολογήσεις για μια ήττα. Εδώ η κουβέντα αφορά στην απόπειρα για την επίτευξη ενός στόχου. Και η μόνιμη αίσθηση πως στον Ολυμπιακό κάτι λείπει. Άλλος θα πει «σέντερ» όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς. Άλλος θα πει ότι πλάι στον Σλούκα δεν υπάρχει ένας «κοντός» με συνέπεια στο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου. Ο ρόλος που εν πολλοίς βαραίνει την πλάτη του 39άχρονου Σπανούλη; Όχι ακριβώς. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη έναν επιπλέον πόλο. Και αυτό φαίνεται ακριβώς στα βράδια που ο Σλούκας δεν είναι καλά.

Έπειτα από 19 αγωνιστικές ο μοναδικός παίκτης της ομάδας με διψήφιο μέσο όρο πόντων είναι ο Σλούκας. Και εκείνος με 11,3. Κατά τα άλλα; Βάζει 9.9 ο Μακίσικ, 9 ο Βεζένκοφ, βάζει 8.2 ο Πρίντεζης και 9.3 ο Χασάν. Βάζει 8.4 ο Χάρισον. Πολλοί που βοηθούν. Κανείς που να αποτελεί πυλώνα σκοραρίσματος. Και αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι φαίνεται. Ο Σλούκας είναι απλά ο 18ος σκόρερ της διοργάνωσης. Είναι ωραίο το μπάσκετ με τις πολλές επιλογές. Χρειάζεται όμως πάντα ένα σημείο αναφοράς στην επιτυχία. Και ο Ολυμπιακός που χάνει συνήθως από την επίθεση του (μια παρόμοια ήττα με τη χθεσινή έκανε και στην πρεμιέρα στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις με 68-67) δεν έχει αυτή την απάντηση. Ο Μπαρτζώκας υποστήριξε ότι χθες έφταιξε η νοοτροπία. Οι αριθμοί λένε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι. Και αυτό πληρώνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ