Βίλερμπαν – Βαλένθια 90-77

Βίλερμπαν – Βαλένθια 90-77

Οι Γάλλοι έκαναν δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος με νίκη στο Κάουνας θα σκαρφαλώσει στην έκτη θέση.

Με τους Χάουαρντ και Γιαμπουλέσε να πετυχαίνουν από 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, η Βιλερμπάν επικράτησε στο Αστρομπάλ της Βαλένθια με 90-77 και πέτυχε την 7η νίκη της στη φετινή Euroleague. Από τους ηττημένους, που αγωνίστηκαν σε ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Ντούμπλιεβιτς, ξεχώρισε ο Κάλινιτς, που είχε 18 πόντους, ενώ ο Ουίλιαμς είχε 11 πόντους.

Οι Γάλλοι στο τελευταίο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου έτρεξαν ένα σερί 13-6 και έφτασαν στην 7η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας στην Βαλένθια στο 11-10. Οι Ισπανοί έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην οκτάδα, με τους Γάλλους να κάνουν μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος με νίκη αύριο στο Κάουνας θα σκαρφαλώσει στην έκτη θέση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με την Βαλένθια να «χτυπάει» κυρίως μέσα από τη ρακέτα και την Βιλερμπάν να σκοράρει με μακρινά σουτ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 17-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γάλλοι ανέβασαν την πίεσή τους και οδήγησαν τους Ισπανούς σε αρκετά λάθη. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενούμενων, βρήκαν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο +6 (40-34).

Ο Γιαμπουσέλε (11π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Βιλερμπάν και ο Νίκολα Κάλινιτς (12π.) για τη Βαλένθια. Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η Βαλένθια έτρεξε ένα σερί 9-2 και προσπέρασε (42-43), αλλά οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν. Εχοντας καλές επιλογές στην επίθεση γύρισε ξανά το παιχνίδι και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (61-54). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Βιλερμπάν να φτάνει τη διαφορά στους 19 πόντους (79-60). Ολα έδειχναν ότι η ομάδα του Πάρκερ θα φτάσει σε μια εύκολη νίκη, όμως, οι Ισπανοί έτρεξαν ένα σερί 13-2 και μείωσαν σε 81-73. Η αντεπίθεσή τους όμως δεν είχε συνέχεια, με τους παίκτες της Βιλερμπάν να παραμένουν ψύχραιμοι και να παίρνουν τη νίκη με 90-77.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 61-54, 90-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ