Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός : Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός : Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…

Πόσο άλλαξαν οι δύο ομάδες σε σχέση με πέρυσι, τι αλλαγές έκαναν και πως τα πηγαίνουν μέχρι στιγμής στη σεζόν; To10.gr έχει την απάντηση.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δεύτερη φορά στη σεζόν και to10.gr συγκρίνει τα ρόστερ των δύο ομάδων σε σχέση με πέρυσι, ενώ κάνει έναν μίνι απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία τους στη Euroleague.

Με μια πρόχειρη ματιά στο υλικό των δύο αιωνίων παρατηρούμε πως υπήρξαν σημαντικές αλλαγές από την περσινή χρονιά κάτι που θα μπορούσε να είναι και μια απάντηση όσον αφορά το πως τα πηγαίνουν φέτος.

Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι έχασαν τον ηγέτη τους, Νικ Καλάθη, και αποφάσισαν να κάνουν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους χτίζοντας από την αρχή την ομάδα. Βάζοντας μάλιστα στο τιμόνι τον πολλά υποσχόμενο Γιώργο Βόβορα.

Ήρθαν μια μίξη από παίκτες με εμπειρία, αλλά και πρωτάρηδες, με τον Έλληνα τεχνικό να προσπάθεί να ενώσει τα κομμάτια και να πάρει το καλύτερο από τον καθένα.

Η έλλειψη όμως ενός «playmaker» που θα έβαζε σε τάξη το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στοίχισε σε πολύ μεγάλο βαθμός.

Αν και ο κόουτς Βόβορας προσπάθησε να περάσει τη φιλοσοφία του, τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη υπομονής που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν τον βοήθησαν και αποχώρησε από τον σύλλογο.

Ο Οντέντ Κάτας ανέλαβε το τριφύλλι, ωστόσο δεν έχει προλάβει να φανεί η δουλειά του, καθώς το ρόστερ δεν ήταν επιλογή του και είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα.

Έφυγαν: Νικ Καλάθης, ΝτεΣόν Τόμας, Ταϊρίς Ράις, Άντι Ράουτινς, Νίκος Παππάς, Γιάννης Αθηναίου, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Ουέσλι Τζόνσον, Τζίμερ Φριντέτ και Γιάκομπ Ουάιλι

Ήρθαν: Σέλβιν Μακ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ζακ Όγκαστ, Νίκος Δίπλαρος, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιώργος Καλαϊντζάκης, Μάρκους Φόστερ, Νεμάνια Νέντοβιτς, Άαρον Ουάιτ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος

Έμειναν: Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ίαν Βουγιούκας, Ντίνος Μήτογλου και Μπεν Μπέντιλ

Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στα μέσα της προηγούμενης σεζόν προσπάθησαν να προσθέσουν τα κομμάτια που θα τους έδιναν το κάτι παραπάνω για να μπουν στην οκτάδα.

Ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να επιστρέψει και να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σπανούλη.

Η αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ στοίχισε πολύ και αυτό φαίνεται πολύ φέτος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χασάν Μάρτιν να το αλλάξει.

Οι Πειραιώτες στηρίζονται πολύ στο παιχνίδι του Σλούκα και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και το πως παρουσιάζονται κάθε φορά στο παρκέ.

Έφυγαν: Τέιλορ Ρότσεστι, Ουέιντ Μπόλντγουιν, Μπράντον Πολ, Ντουάιτ Μπάικς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι και Όγκουστιν Ρούμπιτ

Ήρθαν: Κώστας Σλούκας, Άαρον Χάρισον, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλς και Τσαρλς Τζένκινς

Έμειναν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Σπανούλης, Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Οκτάβιους Έλις, Βασίλης Χριστίδης και Σακίλ ΜακΚίσικ

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 10η θέση με ρεκόρ 10-11 όντας ένα σύνολο που έχει χάσει αρκετά ματς στο ένα σουτ, κάτι που σημαίνει πως αν τα είχε πάρει η εικόνα του στη βαθμολογία θα ήταν εντελώς διαφορετικη.

Έχει ακόμα ρεαλιστικές πιθανότητες για τα πλέι-οφ και είναι στο χέρι του να κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση πετυχαίνοντας τον μεγάλο στόχο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ χαμηλά χαμηλά για το όνομα και την ιστορία με την 15η θέση και το 8-14 να προβληματίζει τους πάντες.

Στους αγώνες έχει παρουσιαστεί ουκ ολίγες φορές διπρόσωπος, όμως η έλευση του Κάτας φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει το τοπίο, κυρίως όμως από τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ