Το τελευταίο «αιώνιο» ντέρμπι σε συνθήκες… κανονικότητας (vid)

Το τελευταίο «αιώνιο» ντέρμπι σε συνθήκες… κανονικότητας (vid)

Αύριο το ΣΕΦ θα είναι άδειο. Παγωμένο. Απόμακρο. Χωρίς ιαχές και συνθήματα. Δίχως ζεστασιά. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα είχαν πει και πάλι στο ίδιο γήπεδο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελιχθεί η ζωή μας από τότε και μετά.

Ήταν οι μέρες πριν από την… καταιγίδα του κορωνοϊού. Εκείνες οι μέρες που γνωρίζαμε πως ο Covid είναι εδώ, αλλά δεν είχαμε αντιληφθεί πως θα αλλάξει όλη μας η ζωή. Εκείνες οι μέρες που ούτε μας περνούσε από το μυαλό πως τα γήπεδα θα κλείσουν τις πόρτες τους και έναν χρόνο μετά δε θα τις έχουν ανοίξει ξανά για τον κόσμο.

Αύριο το βράδυ το ΣΕΦ θα είναι άδειο. Παγωμένο. Τίποτα στις εξέδρες και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δε θα θυμίζει πως θα δούμε ένα ντέρμπι αιωνίων. Πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Σε ματς για την Euroleague. Που σε φυσιολογικές συνθήκες; Γεμίζει περίπου δύο ώρες πριν από το τζάμπολ και αδειάζει καμία ώρα μετά.

Ούτε τραγούδια, ούτε πανό, ούτε φωνές, ούτε συνθήματα. Ένα… παγωμένο σκηνικό, όπως το έχουμε μάθει πια σε όλα τα γήπεδα. Αρνούμαστε να το συνηθίσουμε γιατί δε… συνηθίζεται.

Το τελευταίο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με κόσμο; Και πάλι στο ίδιο γήπεδο. Πριν από 11 μήνες. Στις 3 Μαρτίου. Κι αφού ήδη είχαν γίνει κάποιες διαβουλεύσεις για το αν θα πραγματοποιηθεί το ματς με ή χωρίς φιλάθλους, η κυβέρνηση αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά με τον κόσμο στις εξέδρες. Και φυσικά το ΣΕΦ… φίσκαρε. Άλλωστε ο κόσμος δε γνώριζε πότε θα έχει την ευκαιρία να ξανά πάει στο γήπεδο.

Μία μέρα αργότερα είχε διεξαχθεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού για το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο και πάλι με κόσμο και μετά… τέλος. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ολικό λοκ ντάουν, κλείσιμο των εξεδρών για αρχή (το Ολυμπιακός – Γουλβς έγινε κεκλεισμένων των θυρών) και λίγο αργότερα κατέβηκαν τα ρολά σε όλο τον αθλητισμό.

Από εκεί το ντέρμπι μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Ο Ολυμπιακός σχεδόν όλους του τους ξένους τους. Τότε Ρότσεστι, Πολ, Μπάικς, Μιλουτίνοφ, Ρούμπιτ. Τώρα κανείς απ’ αυτούς.

Υπάρχει, όμως, ακόμα προωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς. Ίσως στο καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε μια μεγαλειώδη παράσταση που είχε χαρίσει εκείνη τη νίκη στους ερυθρόλευκους.

Μια νίκη, βέβαια, χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα εν τέλει, όπως και όλες οι νίκες που έκαναν όλες οι ομάδες πέρσι, μιας και η Ευρωλίγκα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Και για όσους νοσταλγούν γεμάτα γήπεδα, ατμόσφαιρα… κανονική και αληθινό αθλητισμό; Ιδού τα στιγμιότυπα του τελευταίου μπασκετικού ντέρμπι (επικράτησε ο Ολυμπιακός με 81-78) που έγινε παρουσία φιλάθλων και στις μέρες που ζούμε μοιάζει… ιστορικό ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ