Παναθηναϊκός… made in Greece

Παναθηναϊκός… made in Greece

Προεξέχοντος του Ντίνου Μήτογλου, οι Έλληνες του Παναθηναϊκού πήραν την ομάδα τους από το... χέρι και την οδήγησαν στον θρίαμβο του ΣΕΦ, σκορπώντας χαμόγελα και αισιοδοξία για το... γαλανόλευκο μέλλον των πράσινων.

Λευτέρης Μποχωρίδης: 15 πόντους, με 4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Γιώργος Παπαγιάννης: 8 πόντους, με 3/5 δίποντα, 2/2 βολές, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Πέντε πόντοι, εννιά ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο, σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Ντίνος Μήτογλου: 15 πόντοι, 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές, έξι ριμπάουντ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα: «Οι Έλληνες… αντεπιτέθενται». Αλλά ήταν ο Σαντ-Ρος που τα… διέλυσε όλα και πιστώνεται φυσικά μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Ήταν, φυσικά, και ο Όντεντ Κάτας με την τακτική του που κέρδισε κατά κράτος τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ήταν όμως και τα Ελληνόπουλα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει ελληνικό κορμό. Που χρόνια είχε να στηριχτεί σε αυτόν. Βρίσκει λύσεις από τα παιδιά που γνωρίζουν καλά το μέγεθός του, την ιστορία του, το τι σημαίνου τέτοιου είδους παιχνίδια. Το βασικότερο όλων; Όλοι τους εμφανίζονται βελτιωμένοι. Δίνουν, πλέον, αυτά που από τον Παναθηναϊκό περίμεναν να προσφέρουν.

Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε ντέρμπι. Ήταν καθοριστικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του τελευταίου καιρού. Τον Γενάρη ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκου και στο ΣΕΦ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις. 15 πόντους και εφτά ριμπάουντ, απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή, σχεδόν άριστος στα σουτ εντός πεδιάς. Και καθοριστικός σε κρίσιμες στιγμές στην άμυνα.

Ο Παπαγιάννης… σκέπασε τα καλάθια, ο Παπαπέτρου μπορεί να μη βοήθησε πολύ επιθετικά, αλλά ήταν καθοριστικός στην άμυνα και μάζεψε εννιά ριμπάουντ. Γι’ αυτό και έμεινε στο γήπεδο περισσότερο από τον καθένα, παίζοντας 35 λεπτά. Γιατί ο Κάτας έβλεπε σε αυτόν το πόσο διψούσε να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου, πόσο πάθος έβγαζε σε κάθε φάση.

Όσο για τον Μποχωρίδη; Άκουσε πολλά για τα λάθη του στο ματς με τον Προμηθέα. Κάποιος άλλος μπορεί να μην έβρισκε τη δύναμη να αντιδράσει τόσο γρήγορα. Ο Κάτας τον εμπιστεύεται απόλυτα, του το είπε αμέσως μετά από εκείνο το παιχνίδι και τον είχε προετοιμάσει εν όψει ΣΕΦ. Σαν να τον… ξεκλείδωσε.

Είχε την ψυχραιμία και την ωριμότητα να διαχειριστεί κάθε κατάσταση που διαμορφωνόταν στο παρκέ. Λειτούργησε… εγκεφαλικά, έχασε μόλις ένα σουτ απ’ όσα επιχείρησε, έβγαλε άμυνες, μάζεψε ριμπάουντ, οργάνωσε αριστοτεχνικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ