Η νύχτα που ο Σαντ Ρος έγινε… Κάτας (vid)

Η νύχτα που ο Σαντ Ρος έγινε… Κάτας (vid)

Έκανε το τέλειο παιχνίδι. Έδινε λύση σε κάθε δύσκολη εξίσωση που του έβαζε η αντίπαλη άμυνα. Πρόσφερε ενέργεια, λύσεις εκεί που χρειάζονταν, μεγάλα καλάθια. Ο Σαντ Ρος δεν μπήκε απλά στα παπούτσια του Νέντοβιτς. Θύμισε... Κάτας υπό το βλέμμα του Κάτας.

Είναι ο παίκτης που έχει ακούσει πολλά σχόλια για πολλές από τις εμφανίσεις που είχε στο πρώτο πεντάμηνο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Φυσικά, αν θέλει κάποιος να ψάξει απάντηση στην «αν είναι όντως παίκτης αξίας ο Σαντ Ρος» ερώτηση, δεν έχει παρά να γυρίσει τον χρόνο λίγο πίσω. Και να αναρωτηθεί: η πλούσια ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που παίρνει όποιον παίκτη θέλει στρώνοντας χαλί εκατομμυρίων, γιατί επέλεξε εκείνον να αγοράσει από την ΑΕΚ μεσούσης της περσινής σεζόν;

Στη Μόσχα δεν ταίριαξε. Ετούτη ήταν και η απάντηση του Δημήτρη Ιτούδη όταν τον ρώτησαν για ποιον λόγο άφησε ελεύθερο έναν παίκτη που λίγους μήνες πληρώσει άλλον σύλλογο για να τον αποκτήσει. Ο Έλληνας προπονητής είχε παραδεχτεί πως ο Σαντ Ρος μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα και να είναι εκ των κορυφαίων της Euroleague. Απλά δεν ταιριάζουν όλοι οι παίκτες σε όλες τις ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, τον έκανε δικό του το περασμένο καλοκαίρι, σε μια κίνηση αν μη τι άλλο εντυπωσιασμού. Κι όπως αποδεικνύεται; Και ουσίας. Ο Κουβανός έπρεπε να… φορέσει τη στολή του πλέι μέικερ. Του οργανωτή. Δεν είναι τέτοιος. Αλλά στα χέρια ενός εκ των κορυφαίων γκαρντ που πέρασαν από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, του Όντεντ Κάτας, μπορεί να μάθει πολλά. Και αυτού του ρόλου συμπεριλαμβανομένου.

Στο ΣΕΦ ο Σαντ Ρος σαν πλέι μέικερ ήταν υπέροχος. Ο καλύτερος παίκτης του παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: σε 25 λεπτά συμμετοχής ο Κουβανός είχε 20 πόντους με 2/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα (το υποτιθέμενο αδύναμο σημείο του παιχνιδιού του), 4/4 βολές, δύο ριμπάουντ, πέντε ασίστ και – κρατήστε αυτό – μηδέν (!) λάθη. Ναι, ο παίκτης που η μπάλα πέρασε περισσότερο από τα δικά του χέρια σε σχέση με όλων των υπολοίπων, δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Εντυπωσιακό!

Κάθε φορά που έβγαζε μια ασίστ, σημείωνε κάποιο καθοριστικό τρίποντο, έκανε κάποιο επιτυχημένο μπάσιμο, η κάμερα πήγαινε στο σίγουρο βλέμμα του Όντεντ Κάτας. Ο Ισραηλινός ήξερε ποιον να εμπιστευτεί περισσότερο από τη στιγμή που ο Νεμάνια Νέντοβιτς έμενε εκτός λόγω της θλάσης.

Το διάβασμα του παιχνιδιού, η ψυχραιμία του στις δύσκολες εξισώσεις της αντίπαλης άμυνας, η ενέργειά του και οι προσπάθειές του σε σημεία που η μπάλα ζύγιζε… τόνους, έκαναν τον Σαντ Ρος να μοιάζει με τον προπονητή του. Τον καιρό που ο τελευταίος μεσουρανούσε στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα της Μακάμπι και μετέπειτα του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ