Άλμπα – Παναθηναϊκός 74-65: Προδόθηκε από τις δυνάμεις του

Άλμπα – Παναθηναϊκός 74-65: Προδόθηκε από τις δυνάμεις του

Ο κορωνοϊός άφησε τα... σημάδια του. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο Βερολίνο για 30 λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έμεινε εντελώς από δυνάμεις παρά το συνεχές rotation του Κάτας και ηττήθηκε από την Άλμα με 74-65.

Η ταλαιπωρία που πέρασε ο Παναθηναϊκός, με πολλούς παίκτες να είναι θετικοί στον Covid την προηγούμενη εβδομάδα, στέρησε από την ομάδα την ευκαιρία εκτός από το να αγωνίζεται, να προπονηθεί και κανονικά. Και είδαν τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στο Βερολίνο, με την Άλμπα να το εκμεταλλεύεται, τον Τίμαν να τα… βάζει από παντού και τους Γερμανούς να επικρατούν με 74-65.

Μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος όμως αδυνατούσε να βρει ρυθμό κυρίως επιθετικά, λόγω των πολλών αλλαγών που έκανε ο Κάτας για να… αντέξει η ομάδα του. Οι πράσινοι προηγήθηκαν έως και με δέκα πόντους, μπήκαν μπροστά με 53-50 στην τελευταία περίοδο, αλλά εκεί πέτυχαν μόλις 12 και είδαν τον Τίμαν να τους εκτελεί με τέσσερα σερί τρίποντα.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Ουάιτ, με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Σκόραραν όλοι όσοι έπαιξαν πλην Μποχωρίδη, αλλά κανένας εκτός του Ουάιτ δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Έρικσον και Λο άξιοι συμπαραστάτες του καταπληκτικού Τίμαν από πλευράς Γερμανών.

Είχε τον έλεγχο όσο… άντεχε

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και αν εξαιρέσουμε μονάχα ένα μπλακ άουτ που έπαθε για τρία λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, κυρίως λόγω της καταπληκτικής άμυνάς του. Οι πράσινοι με τον Σαντ Ρος να μπαίνει ζεστός και με πολύ ένταση στην άμυνα, κατάφεραν να προηγηθούν με 10-2 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα στο Βερολίνο, με την Άλμπα να αντιδρά και με ένα σερί 9-0 καταφερε να προηγηθεί με 11-10. Οι πράσινοι είχαν και πάλι τον γνωστό – επί Κάτας – πλουραλισμό τους στην επίθεση, με όλους τους παίκτες να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι και με ένα δικό τους 7-0 σερί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο συν έξι (11-17).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά. Με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να κάνουν καταπληκτική δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δέκα (25-15 και 27-17), με την Άλμπα να βρίσκει απάντηση και να μειώνει σε 23-27. Ο Παναθηναϊκός βρήκε εκ νέου λύση από ένα τρίποντο του Δίπλαρου και κάρφωμα του Παπαγιάννη (το τρίτο) για να προηγηθεί και πάλι με εννιά, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 28-34.

Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχαν σκοράρει οι 10 από τους 11 παίκτες που πάτησαν το παρκέ (μόνο ο Μποχωρίδης δεν σκόραρε) και πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαγιάννης με έξι.

Τον νίκησε η κούραση

Η τρίτη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική από τις δύο προηγούμενες, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σκορ από μακριά και να έχουν έναν φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο δεκάλεπτο σημειώθηκαν 28 πόντοι, στο δεύτερο 34 και στο τρίτο 41. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7 (33-40), αλλά η Άλμπα τρέχοντας στο γήπεδο κατάφερε να επανέλθει και να προηγηθεί με 45-43 για πρώτη φορά μετά το 11-10 του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση από τον Σέλβιν Μακ, ο οποίος σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έβαλε μπροστά και πάλι τους πράσινους με τη λήξη της τρίτης περιόδου (50-53).

Αυτός ο φρενήρης ρυθμός που έδωσε η Άλμπα στο δεύτερο μέρος ήρθε στοχευμένα. Οι Γερμανοί γνώριζαν πως ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ταλαιπωρεία του ιού και θέλησαν να ανεβάσουν ένταση, να τρέξουν και να αναγκάσουν τους πράσινους να κουραστούν. Όπερ και εγένετο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊός ξέμεινε εντελώς από δυνάμεις, ο Κάτας έκανε συνεχώς αλλαγές για να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες, αλλά με αυτό τον τρόπο η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Η Άλμπα είχε σε καταπληκτικό βράδυ τον Τίμαν που σημείωσε τέσσερα τρίποντα στην τελευταία περίοδο και επί της ουσίας τελείωσε μόνος του τη σεμνή τελετή, χαρίζοντας στην Άλμπα τη νίκη με 74-65, με το σκορ στην τελευταία περίοδο να είναι 24-12.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ