Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 77-85 : Ο Μάριο ήταν σούπερ, αλλά ο Μίροτιτς είναι ο… Σούπερμαν

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 77-85 : Ο Μάριο ήταν σούπερ, αλλά ο Μίροτιτς είναι ο… Σούπερμαν

Το ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια με τον Παναθηναϊκό ήταν υπέροχο, με τον Κροάτη να σημειώνει 21 πόντους, αλλά η Μπαρτσελόνα διαθέτει τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Λέγεται Νίκολα Μίροτιτς, σημείωσε 25 πόντους και οδήγησε τους Καταλανούς στη νίκη στο ΟΑΚΑ με 85-77.

Ο Μάριο Χεζόνια απέδειξε με το… καλημέρα πως θα κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης έκανε καταπληκτικό ντεμπούτο, σημειώνοντας 21 πόντους και έδειξε πως όταν βρει ρυθμό θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός είχε τον σούπερ Μάριο, η Μπαρτσελόνα όμως είχε τον… Σούπερμαν. Ο Νικολα Μίροτιτς με 25 πόντους και 5/9 τρίποντα ήταν εκεί κάθε φορά που οι Καταλανοί ένιωθαν την πίεση των πράσινων και τους οδήγησε στη νίκη με 85-77 στο ΟΑΚΑ, με τους πρωτοπόρους της Euroleague να φτάνουν στο 19-8 το ρεκόρ τους.

Ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός, παρά τις απουσίες του Νέντοβιτς και του Παπαπέτρου, θετικοί Μπέντιλ και Μήτογλου, έδωσε λύσεις από μακριά ο Μακ. Σε μεγάλη βραδιά και ο Χίγκινς για την Μπαρτσελόνα, ο γνωστός… εγκέφαλος ο Καλάθης ειδικά στα κρίσιμα σημεία. Στο 9-16 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που γνώρισε δεύτερη σερί ήττα.

Δείτε εδώ τη στατιστική απεικόνιση του αγώνα

Έδειξε διαθέσεις από νωρίς ο Μίροτιτς

Με έναν εκπληκτικό Μίροτιτς να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα, η οποίοα κατάφερε να χτίσει γρήγορα μια διαφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό και να προηγηθεί με 2-7 και 4-9 στο ξεκίνημα. Οι πράσινοι αντέδρασαν, ισοφαρίζοντας γρήγορα σε 9-9, αλλά ένα νέο 7-0 σερί της Μπαρτσελόνα με τον Μίροτιτς να σημειώνει 3/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, της έδωσε το προβάδισμα με 16-9 πριν ο Κάτας καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ και αποφασίσει να αλλάξει το σχήμα του.

Ο Ισραηλινός είχε ξεκινήσει με πολύ ψηλό σχήμα, έχοντας τον Σαντ Ρος στον άσο, τον Χεζόνια στο δύο και τους Μήτογλου, Μπεντίλ και Ουάιτ στην αρχική πεντάδα, θέλοντας να χτυπήσει τα ψηλά κορμιά της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί κυριάρχησαν ωστόσο από την περιφέρεια, φτάνοντας με τη λήξη της πρώτης περιόδου στο συν 9 (17-26).

Ο Χεζόνια κρατούσε ζωντανό τον Παναθηναϊκό

Το κρεσέντο έξω από τα 6.75 συνεχίστηκε για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε 6/10 τρίποντα στο 15′ και διατηρούσε μια απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας την και στο συν 11 (17-28 και 20-31). Οι πράσινοι είχαν μόνο τον Μήτογλου να προσπαθεί επιθετικά, αλλά από το 13′ κι έπειτα ο Μάριο Χεζόνια οδήγησε τον Παναθηναϊκό και με τη βοήθεια και του Μπεντίλ επιθετικά οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις (27-31).

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, κάτι που βολεύει την σούπερ αθλητική Μπαρτσελόνα, η οποία… πατούσε το πόδι στο γκάζι κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός μείωνε. Κατάφερε να περιορίσει και τη δράση του Μήτογλου και έφτασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, αφού προηγήθηκε με 12 (33-45) ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την Μπαρτσελόνα στο συν 8 (39-47) χάρη σε τρίποντο του Σαντ Ρος στο φινάλε του.

Πιο σφιχτά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις ομάδες να παίζουν καλύτερη άμυνα και τον ρυθμό να πέφτει. Ένα καλάθι του Μπεντίλ έφερε τη διαφορά και πάλι στους έξι, αλλά η Μπαρτσελόνα με γρήγορο 5-0 από Μίροτιτς και Χίγκινς ξέφυγε με 11, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δικό του μίνι σερί για το 46-52 με τρίποντο του Μακ και καλάθι του Ουάιτ. Οι Καταλανοί, ωστόσο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι σε κάθε συνθήκη και με τον Μίροτιτς να συνεχίζει την κυριαρχία του και να φτάνει τους 20 πόντους ξέφυγαν πάλι στο σκορ με 12, πριν κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-59.

Δεν έφτανε ο… σούπερ Μάριο, το καθάρισε ο Χίγκινς

Οι πράσινοι κατάφεραν στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου να φανούν ανταγωνιστικού και με τρίποντο του Ουάιτ μείωσαν στους έξι (55-61), ενώ είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο αλλά υπέπεσαν σε συνεχόμενα λάθη. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει εκ νέου (55-65). Οι πράσινοι δεν το παράτησαν το παιχνίδι, ο Κάτας χρησιμοποίησε τον Χεζόνια ακόμα και σε θέση πόιντ γκαρντ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μαζέψει τη διαφορά και τα κατάφερε, μειώνοντας στους έξι (64-70) πέντε λεπτά πριν από το φινάλε.

Ωστόσο η Μπαρτσελόνα είχε τις απαντήσεις σε κάθε κρίσιμο σημείο, ο Χίγκινς αποδείχτηκε καθοριστικός στο φινάλε του αγώνα φτάνοντας τους 16 πόντους και η Μπάρτσα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 85-77 χωρίς επί της ουσίας να απειληθεί σε κανένα σημείο από τον Παναθηναϊκό και να φτάσει στο 19-8 το ρεκόρ της, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 39-47, 50-59, 77-85

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ