Το μετέωρο βήμα του Ιωάννη

Το μετέωρο βήμα του Ιωάννη

Τρία χρόνια μετά από εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι που έβγαλε τα κόκκινα για να βάλει τα πράσινα. Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται το ίδιο δύσκολο με αυτό του 2018.

Δεν είναι κρυφό: ο Παναθηναϊκός τις μέρες που διανύουμε ζει στον… αστερισμό του Μάριο Χεζόνια. Τα πάντα κινούνται γύρω απ’ αυτόν. Σαν να έχουν ξεχαστεί όλα τα υπόλοιπα και η σεζόν να ξεκινά τώρα, με τον Κροάτη ως μια μεταγραφή… καλοκαιριού. Σαν ξαφνικά ο Παναθηναϊκός να βρήκε μια μηχανή που κόβει χρήματα και να ετοιμάζεται μετά τον Χεζόνια να φέρει πίσω τον Μάικ Τζέιμς, να ανανεώσει τον Νεμάνια Νέντοβιτς, να κρατήσει τον Μήτογλου και τον Παπαπέτρου και να δημιουργήσει μια… dream team.

Εκεί που τελειώνει η φαντασίωση των οπαδών όμως ξεκινά η πραγματικότητα. Και κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερα καυτά θέματα να διαχειριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα καταγράψαμε και πριν από λίγες μέρες. Μάριο Χεζόνια, Νεμάνια Νέντοβιτς, Ντίνος Μήτογλου, Ιωάννης Παπαπέτρου. Τυχαία η σειρά; Μάλλον όχι.

Σε κάθε ομάδα του κόσμου υπάρχουν προτεραιότητες. Υποθέσεις που μπαίνουν πάνω – πάνω στην ατζέντα. Που τις βλέπεις πρώτες όταν ανοίγεις τον φάκελο. Όταν θα ανοίξει ο πράσινος φάκελος προφανώς και το πρώτο όνομα που θα αντικρίσει κάποιος είναι ο Μάριο Χεζόνια. Εκείνος είναι που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα. Που με το… καλημέρα έδειξε το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Άρα εκείνος είναι και η προτεραιότητα.

Στον φετινό Παναθηναϊκό ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο… Χεζόνια πριν τον Χεζόνια. Ο σούπερ σταρ πριν τον σούπερ σταρ. Το πιο λαμπρό αστέρι του ρόστερ μέχρι να προσγειωθεί στο Βενιζέλος ο Κροάτης. Ο Σέρβος θέλει γενναία αύξηση για να παραμείνει στο τριφύλλι, μια παραμονή που όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα την παλέψει. Και μόνο το Χεζόνια – Νέντοβιτς στην ίδια πεντάδα αρκεί για να παλέψεις έστω και με τις πιθανότητες εις βάρος σου.

Μένουν οι Έλληνες. Απαραίτητοι για χίλιους λόγους. Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Για τον πρώτο οι φήμες και τα σενάρια είναι πολλά. Το όνομα του Ολυμπιακού είναι εκείνο που… φοβίζει περισσότερο. Άλλο να χάσεις έναν παίκτη με τα συγκεκριμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά γιατί στον πήρε το NBA και άλλο επειδή στον πήρε ο αιώνιος αντίπαλος. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Είναι – κυρίως – το πρεστίζ, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός επικοινωνιακά κατάφερε να το… γυρίσει το χαρτί.

Για τον δεύτερο; Οι δύο Έλληνες μάνατζερς που κάνουν πια καριέρα στο εξωτερικό, ο Σταυρόπουλος στο Μιλάνο και ο Παπαδόπουλος στη Ζενίτ, θα έστρωναν κόκκινο χαλή στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Με τον οποίο ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει μπει σε ουσιαστικές κουβέντες. Κι ας είναι ο αρχηγός του. Κι ας δέχτηκε γερή μείωση το περασμένο καλοκαίρι ώστε να στηρίξει τη νέα προσπάθεια και το πρότζεκτ της νέας διοίκησης. Τούτη τη φορά η κουβέντα δεν θα είναι τόσο απλή. Τούτη τη φορά θα αφορά αύξηση και αν υπολογίσουμε όλα τα προηγούμενα και τις προτεραιότητες που μπαίνουν από πλευράς Παναθηναϊκού για την επόμενη μέρα, η υπόθεση μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος ο Παπαπέτρου πως αν βγει ελεύθερος στην ευρωπαϊκή αγορά, τα χρήματα που θα βρει θα είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που παίρνει σήμερα από τον Παναθηναϊκό. Είτε από την Αρμάνι, είτε από τη Ζενίτ, είτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Όλα αυτά με έναν αστερίσκο: να παραμείνουν τα δεδομένα ως έχουν αυτή τη στιγμή. Με τον Χεζόνια να συνεχίζει να λέει πως βλέπει το μέλλον του στον Παναθηναϊκό (άρα και να προσπαθήσει γι’ αυτό), με τον Νέντοβιτς να μην έχει κάποια… τρελή πρόταση τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μήτογλου να μην έχει δώσει τα χέρια με κάποια άλλη ομάδα ήδη.

Διότι κάτι απ’ όλα αυτά θα σημάνει διαφοροποίηση των δεδομένων. Και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τη δική του υπόθεση, αλλά και για μια σειρά από άλλες υποθέσεις εντός του ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ