Ολυμπιακός : Η ζωή από τις 10 Απριλίου (vids)

Ολυμπιακός : Η ζωή από τις 10 Απριλίου (vids)

Τέσσερα μεταγραφικά σενάρια για την επόμενη αγωνιστική βερσιόν της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να επικράτησε της Ζενίτ με εντυπωσιακή ανατροπή στο ΣΕΦ (75-61) για την 29η αγωνιστική της Euroleague, όμως η οκτάδα έχει χαθεί και η νίκη απέναντι στους Ρώσους ήταν για το γόητρο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Πειραιώτες μετά από ένα αρνητικό σερί 7 συνεχόμενων ηττών ουσιαστικά αποκλείστηκαν από τη Euroleague και πλέον τα παιχνίδια που απομένουν έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Χαρακτήρας ο οποίος δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό και όλα αυτά που έχει καταφέρει την προηγούμενη δεκαετία.

Το θέμα πλέον για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του είναι η επόμενη μέρα στο λιμάνι και το πως θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και κυρίως θα επιστρέψει στην οκτάδα. Η φετινή σεζόν δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα τεχνικό και στη διοίκηση του Ολυμπιακού να καταστρώσουν τα πλάνα τους από πολύ νωρίς και να «τρέξουν» τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό με ηρεμία και με σωστές κινήσεις.

Το πλάνο του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένο και περιλαμβάνει τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ σε ρόλους σημαντικούς, όμως εννοείται ότι και οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης δεν γίνεται να λείπουν από την επόμενη μέρα. Όμως σε διαφορετικούς ρόλους, με τον Μπαρτζωκα να σκοπεύει στην απόκτηση ενός δίδυμου ψηλού – κοντού που θα μπορεί να σταθεί στο πλευρό των Σλούκα, Βεζένκοφ, αλλά και το ΜακΚίσικ που ανανέωσε και υπολογίζεται κανονικά.

Οι περιπτώσεις που κοιτάζει ήδη λοιπόν ο Ολυμπιακός, ενώ έχει προχωρήσει κιόλας κάποιες εξ αυτών είναι τέσσερις. Ο Τζόρνταν Λόιντ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ για τα γκαρντ και ο Τζόρνταν Μίκι και ο Τζος Νέμπο για το «5», όπως έχει αποκαλύψει to10.gr. Τέσσερις περιπτώσεις παικτών που διαφέρουν, αλλά που έχουν ένα κοινό. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεχωρίσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και αναμένεται να προσπαθήσει να αποκτήσει τουλάχιστον τους 2. Ένα «τρελό» σενάριο λέει και τους 4 αλλά δεν μοιάζει εφικτό τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει καταλήξει στο τι θα κάνει με τους ξένους που ήδη έχει στο ρόστερ του. Πιθανό είναι να φύγουν όλοι πλην του ΜακΚίσικ και του Μάρτιν, όμως αυτό είναι κάτι που θα κρίνει ο Έλληνας τεχνικός. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει επικοινωνήσει με την πλευρά και των τεσσάρων για να μάθει τις προθέσεις τους. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τζόρνταν Λόιντ: Ο «μπομπέρ» του Ερυθρού Αστέρα

Ο Τζόρνταν Λόιντ αγωνίζεται φέτος στον Ερυθρό Αστέρα και με 17 πόντους μέσο όρο είναι τρίτος σκόρερ στην Euroleague πίσω από τον Αλεξέι Σβεντ (19,45) και τον Μάικ Τζέιμς (19,42). Πέρυσι αγωνίστηκε στη Βαλένθια και σε 18 αγώνες είχε 11,1 πόντους με 43% στα τρίποντα. Ο 27χρονος και ύψους 1,93μ Λόιντ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιντιανάπολις. Έχει περάσει από G-LEAGUE και NBA (Τορόντο Ράπτορς) αλλά και από το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Τη σεζόν 2017-2018 είχε κατά μέσο όρο 17,4 πόντους με την Χάποελ Εϊλάτ.

Μια πιθανή προσθήκη του Λόιντ, που όπως είπαμε στην αρχή αποτελεί στόχο της ομάδας, αναβαθμίζει ποιοτικά την «ερυθρόλευκη» περιφέρεια, ενώ πιθανότατα να μείνει ελεύθερος ο Τζένκινς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όμως επιθετικά ο Ολυμπιακός με εκείνον, τον Σλούκα και ίσως τον Σπανούλη θα «τρομάζει» στην επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λόιντ φέτος είναι πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα όπως και πρώτος σε εύστοχα τρίποντα, δίποντα, βολές, σε χρόνο συμμετοχής, σε αξιολόγηση, στα κλεψίματα, σε κερδισμένα φάουλ αλλά και σε ευστοχία στις βολές (91,1%). Είναι δεύτερος στις ασίστ πίσω από τον Λάνγκστον Χολ

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Το «πολυργαλείο» του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση από πλευράς συμβολαίου, αφού μένει ελεύθερος και ταυτόχρονα η πιο δύσκολη, αφού είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος και αυτός που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα τόσο στην Ευρώπη αλλά και στο ΝΒΑ. Ο γκαρντ με το ελληνικό διαβατήριο είναι στις πρώτες επιλογές του Μπαρτζώκα και δεδομένα θα απασχολήσει, κάτι που ήδη φαίνεται και από δημοσιεύματα του εξωτερικού.

Ο Ντόρσεϊ όμως έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ, για αυτό δεν ανανέωσε με την Μακάμπι, ενώ αν μείνει στην Ευρώπη δεδομένα θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του όλοι οι «μεγάλοι». Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει το συν ότι είναι ελληνική ομάδα, ενώ θα του προσφέρει έναν κομβικό ρόλο στο ρόστερ της νέας σεζόν και περισσότερες αρμοδιότητες από ότι είχε οπουδήποτε αλλού. Αυτό σίγουρα θα μετρήσει, ενώ και το περιβάλλον θα είναι οικείο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όμως ανάλογα το ΝΒΑ και το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του, αλλά και την ενδεχόμενη πρόταση που θα καταθέσει ο Ολυμπιακός και το μέγεθός της.

Ο 25χρονος μετακόμισε στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου το 2019, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με οψιόν για ακόμη ένα. Φέτος, σε 24 ματς στην Ευρωλίγκα, ο Ντόρσεϊ έχει κατά μέσο όρο 10,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα του Ισραήλ μετράει αντίστοιχα 9,6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

Τζος Νέμπο: Η «αποκάλυψη» της Χαποέλ Εϊλάτ

Ο Τζος Νέμπο είναι η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς στο Ισραήλ και είναι ο παίκτης που κάνει το μεγαλύτερο «κλικ» στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όπως αποκάλυψε to10.gr, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να τον αποδεσμεύσουν, από τη Χάποελ Εϊλάτ για να τον κάνουν δικό τους, αλλά πήραν αρνητική απάντηση. Αναμένεται όμως να επανέλθουν για τα καλά το καλοκαίρι. Ή μάλλον μετά τις 10 Απριλίου.

Ο 23χρονος (17/07/1997) Αμερικανός ψηλός, βγήκε το καλοκαίρι από το κολλέγιο του Τέξας. Εμεινε undrafted και επιλέχθηκε από την ισραηλινή Χαποέλ Εϊλάτ. Την οποία έχει βοηθήσει να αποτελεί διεκδικήτρια του τίτλου στη φετινή Premier League του Ισραήλ, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του.

Φέτος ο Νέμπο πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν στο Ισραήλ. Με τους μέσους όρους του να προκαλούν αίσθηση: 13 πόντοι, 9.9 ριμπάουντ (σ.σ. πρώτος στο πρωτάθλημα), 1.1 κοψίματα, αλλά και σχεδόν τέσσερα καρφώματα ανά παιχνίδι, περισσότερα από κάθε άλλον στη λίγκα.

Τζόρνταν Μίκι: Το «παιδί» του Μπαρτζώκα

Ο Τζόρνταν Μίκι είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζει άριστα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και έτσι μετά την κοινή τους θητεία στην Χίμκι (2018/2019), θέλει ο Έλληνας προπονητής να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα χρονιά. Ο Αμερικανός ο οποίος αγωνίζεται στη θέση «5» είναι μία ελκυστική περίπτωση παίκτη, ο οποίος μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω την αποχώρηση του Οκτάβιους Έλις. Ο Μίκι μας συστήθηκε το 2018, όταν με προσωπική επιλογή Μπαρτζώκα μετακόμισε στη Ρωσία και έκανε εκπληκτική χρονιά.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και έτσι η Ρεάλ έκανε κρούση και τον απέκτησε. Την φετινή χρονιά τα πάει πολύ καλά και είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με 9 πόντους, 4.2 Ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ ανά παιχνίδι. Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, είναι μόλις 26 χρονών και με την δεδομένη εμπειρία που έχει αλλά και την αθλητικότητα που τον διακατέχει, παρά το ύψος του 2.03 είναι πολύ αλτικός παίκτης. Αξίζει να σημειωθεί πως λογικά εφόσον μείνει ο Μάρτιν και ο Κουφός, θα αποκτηθεί ένας εκ των Μίκι ή Νέμπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ