Ολυμπιακός : Τι θα γίνει με τις… σημαίες στο λιμάνι

Ολυμπιακός : Τι θα γίνει με τις… σημαίες στο λιμάνι

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης είναι δύο τεράστια κεφάλαια στην ιστορία του Ολυμπιακού. Θα κρεμαστούν οι… σημαίες στον ιστό;

Αν κάποιος θελήσει να φτιάξει ένα παζλ, προκειμένου να αποτυπώσει με εικόνες τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού (μιλώντας σε βάθος… δεκαετίας), αποκλείεται να μην βάλει στο κέντρο δύο πρόσωπα: Αυτό του Βασίλη Σπανούλη κι εκείνο του Γιώργου Πρίντεζη. Είναι οι δύο… σημαίες, είναι τα σημεία αναφοράς, για κάθε επιτυχία, για την αλλαγή της πορείας, καθώς τα πάντα περιστράφηκαν γύρω τους.

Για την οικονομία του χρόνου δεν θα θυμίσουμε όλες τις μεγάλες τους στιγμές, τις ατομικές διακρίσεις, την επίδραση που είχαν (κι έχουν) στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου. Πλέον ο χρόνος λειτουργεί αντίστροφα κι είναι καθημερινή συζήτηση αν θα κρεμάσουν τη φανέλα τους, αν θα βάλουν τέλος στην μπασκετική τους καριέρα, αν θα κλείσει ένας τεράστιος κύκλος, για να ανοίξει ο επόμενος.

Ο Βασίλης Σπανούλης κυνηγά έναν στόχο, τον τελευταίο κι ενδεχομένως πιο δύσκολο, να πάρει από τον Νίκο Γκάλη τα πρωτεία. Να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κι απέχει 53 πόντους από την επίτευξη κι αυτού του ρεκόρ, όντας κορυφαίος σκόρερ και πρώτος στις ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Για να τα καταφέρει πρέπει να πετυχαίνει 11 πόντους κατά μέσο όρο, στα τελευταία πέντε παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αν κρίνουμε από την τελευταία εμφάνιση κόντρα στη Ζενίτ, μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει, αν κρίνουμε από παλιότερες παρουσίες τους, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα θα κρίνει την απόφασή του.

Αν καταρρίψει το ρεκόρ, τότε ευδοκίμως θα αποχωρήσει, έχοντας γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν όχι, δεδομένου ότι (λογικά σκεπτόμενοι πάντα) θα απομένουν ελάχιστοι πόντοι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παίξει και του χρόνου, έστω και σε λίγους αγώνες (επιλεγμένους), ώστε να βρεθεί στην κορυφή. Ως εκ τούτου η επόμενη μέρα του συναρτάται από τις επιδόσεις του στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις, με πιθανότερο σενάριο το να μείνει και του χρόνου στο ρόστερ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν κυνηγά κάποιο ρεκόρ, αλλά δεν νιώθει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να κρεμάσει τη φανέλα του. Οι φετινές του εμφανίσεις δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητες, ο «Πρι» νιώθει καλά, το κορμί του τον… ακούει κι όλα δείχνουν ότι θα είναι στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και τη νέα σεζόν. Προδήλως με διαφορετικό ρόλο, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Θεωρούμε αυτονόητο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε… δυναμικά τις αποφάσεις των δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό που ισχύει σήμερα, μπορεί να ανατραπεί αύριο. Αν, πάντως, τέλειωνε σήμερα τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει δύο ονόματα στη λίστα των παικτών, που θα δηλώσει. Δύο ονόματα συνυφασμένα με την ιστορία του συλλόγου.

Αντί επιλόγου: Αν κάτι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, είναι ο σεβασμός με τον οποίο ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει αντιμετωπίσει τη… ζωντανή ιστορία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ