Ολυμπιακός : Μια σεζόν γεμάτη… σερί

Ολυμπιακός : Μια σεζόν γεμάτη… σερί

Ο Ολυμπιακός διανύει μια άκρως περίεργη σεζόν στη Euroleague, έχοντας πολλές αυξομειώσεις στην απόδοση του, κάτι που μαρτυρούν τα πολλά σερί, είτε αρνητικά, είτε θετικά που έχει... χτίσει μέσα στη χρονιά.

Η φετινή σεζόν δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελαν στον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται εκτός της ζώνης των play-offs παρουσιάζοντας μεγάλη αστάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Παρόλα αυτά όμως οι μαθηματικές ελπίδες του συλλόγου για είσοδο στην οκτάδα δεν έχουν χαθεί. Και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι χρειάζεται ένα… σερί για να γίνει πραγματικότητα, τότε αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να το κυνηγήσει δεν είναι άλλη πέραν των Πειραιωτών.

Με μια πρόχειρη ματιά στα φετινά αποτελέσματα, μπορούμε να παρατηρήσουμε πολύ εύκολα του λόγου το αληθές, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είτε χάνουν, είτε κερδίσουν το κάνουν με… σερί τα οποία κρατάνε από δύο ματς, μέχρι και επτά αγώνες.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 14-16, στις 30 αυτές αγωνιστικές και πλέον μετά τη νίκη (84-80) του επί της Άλμπα Βερολίνου στη Γερμανία βρίσκεται σε ένα σερί τριών νικηφόρων αγώνων, επικρατώντας των Ερυρθού Αστέρα (94-79) και Ζενίτ (75-61).

Ας δούμε όμως και τις υπόλοιπες φορές που οι Πειραιώτες πήγαιναν… τρένο χτίζοντας θετικά και αρνητικά σερί μέσα στη σεζόν, η οποία πλέον οδεύει στο τέλος της.

Την πρώτη αγωνιστική ήττα από τη Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ και μετά ακολούθησαν τρία παιχνίδια όπου οι «ερυθρόλευκοι» έφευγαν με το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα σε Παναθηναϊκό (71-78), Αρμάνι (86-75) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-82).

Στη συνέχεια ήρθαν δύο μαζεμένες ήττες από Μπάγερν Μονάχου (74-68) και Αναντολού Εφές (79-84), για να επιστρέψουν και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών στα τρία επόμενα παιχνίδια με Ζενίτ (66-75), Άλμπα (75-71) και Μπαρτσελόνα (88-96).

Έπειτα το νικηφόρο σερί διαδέχθηκε ένα αρνητικό, απέναντι σε Μπασκόνια (76-90) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (80-61). Η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα (79-81) ήταν ένα μικρό… διάλειμμα καθώς ακολούθησαν τρεις ήττες με Βαλένθια (75-96), Ρεάλ Μαδρίτης (82-86) και Φενέρμπαχτσε (84-77).

Ο… διακόπτης γύρισε ξανά και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψαν δυναμικά στα θετικά αποτελέσματα στα ματς με Χίμκι (88-105), Μπάγερν Μονάχου (84-82) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-89).

Ακολούθησαν δύο ματς με τη Βιλερμπάν. Η ήττα στο ΣΕΦ (63-69) ήρθε απρόσμενα, ωστόσο τα πράγματα διορθώθηκαν κάπως με τη δύσκολη επικράτηση στο εξ αναβολής παιχνίδι στη Γαλλία (93-101).

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ένα από τα χειρότερα σερί της ιστορίας του στη διοργάνωση, μιας και η ήττα από τη Ζάλγκιρις (81-79) του στοίχισε κυρίως ψυχολογικά με τον τρόπο που ήρθε, για να φτάσει εν τέλει τους επτά αγώνες δίχως νίκη κόντρα σε Αρμάνι (90-79), Μπαρτσελόνα (76-74), Παναθηναϊκό (77-88), Αναντολού Εφές (76-53), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (74-75) και Μπασκόνια (91-66).

Όπως αναφέραμε και στη αρχή, πλέον οι Πειραιώτες έχουν νικήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια και δεν θα έλεγαν όχι στο να αυξήσουν κι άλλο αυτό το σερί, στα τέσσερα εναπομείναντα ματς απέναντι σε Φενέρμπαχτσε (26/3), Βαλένθια (31/3), Ρεάλ Μαδρίτης (2/4) και Χίμκι (9/4).

Και αν μάλιστα πάρουμε ως δεδομένο ότι οι ελπίδες για πρόκριση είναι ακόμα ζωντανές, τότε η όλη αυτή αποστολή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς το κίνητρο της οκτάδας μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ένα θαύμα που μόνο ένα… σερί μπορεί να δώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ