Ολυμπιακός : Το μεγάλο κέρδος της φετινής σεζόν (vids)

Ολυμπιακός : Το μεγάλο κέρδος της φετινής σεζόν (vids)

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε νωρίς στη φετινή Euroleague, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη, όμως υπάρχει ένα μεγάλο κέρδος ενόψει του χτισίματος της επόμενης σεζόν. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του στη Euroleague, ειδικά από τότε που άλλαξε το format και η κανονική περίοδος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά χθες μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τη Φενέρμπαχτσε, όμως το «τρένο» των play off είχε χαθεί εδώ και αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα όταν ήρθε το αρνητικό σερί των 7 συνεχόμενων ηττών.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται μόνο στη Euroleague θα τελειώσει τη σεζόν πολύ νωρίς, με τη διοίκηση και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχουν μια σειρά από πολλές και σημαντικές αποφάσεις για το χτίσιμο της ομάδας. Αναμφίβολα, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη για τους ερυθρόλευκους, λίγοι διασώθηκαν, ενώ αρκετοί είναι κι εκείνοι που θα αποχωρήσουν. Ωστόσο, εκτός από τα αρνητικά της η φετινή σεζόν είχε και ένα πολύ θετικό για τον Ολυμπιακό. Τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας γκαρντ είναι δίχως άλλο, το μεγάλο κέρδος των Πειραιωτών και θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό μέλος του κορμού των γηγενών για τη νέα σεζόν, ενώ η λογική λέει ότι θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο σύνολο που θέλει να φτιάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο «Λάρε» που αποκτήθηκε την περσινή σεζόν και στο ξεκίνημα της φετινής δεν πολύυπολογιζόταν από τον Έλληνα τεχνικό είναι ακριβώς αυτό που πρέσβευε ο σύλλογος την τελευταία δεκαετία. Είναι ένας παίκτης που όταν πατάει το πόδι του στο παρκέ τα δίνει όλα, είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, φοβερός χαρακτήρας, σαφώς βελτιωμένος σουτέρ. Είναι ο απόλυτος ρολίστας που όμως στα δύσκολα βγαίνει μπροστά, ενώ με τα πεπραγμένα του φέτος απέδειξε ότι αδικείται τόσο από τη διαχείριση που είχε από τον Μπαρτζώκα, αλλά και με τον χρόνο συμμετοχής που είχε, συγκριτικά με τους άλλους δυο γκαρντ της ομάδας, Άαρον Χάρισον και Τσαρλς Τζένκινς.

Ο Λαρεντζάκης είναι ο παίκτης που «βουτάει» για κάθε μπάλα και παίζει με πολύ πάθος, ενώ τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο ρόστερ όπως και όλοι οι Έλληνες από τη φετινή χρονιά. Ο 27χρονος γκαρντ μάλιστα έδειξε σε όλα ματς αγωνίστηκε πως είναι και πολύ καλός δημιουργός και σουτέρ, ενώ είναι και clutch. Η Μακάμπι το γνώρισε από πρώτο χέρι.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος, όμως όσες φορές αγωνίστηκε έδωσε το 110%. Κάτι που φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Συνολικά φέτος έπαιξε σε μέχρι στιγμής σε 18 παιχνίδια στη Euroleague και μετράει 4,3 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,7 κλεψίματα σε 11 λεπτά, ενώ έχει 37.8 % στα τρίποντα. Όμως οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια για τον «Λάρε» που δίνει μέσα στο παρκέ πολύ περισσότερα από τη στατιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ