Μπορεί ο Τζέιμς να φορέσει ξανά τα πράσινα;

Μπορεί ο Τζέιμς να φορέσει ξανά τα πράσινα;

Κάθε φορά που ο Μάικ Τζέιμς τα... σπάει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εμφανίζεται στην κουβέντα ο Παναθηναϊκός.

Δεν είναι μυστικό πως αποτελεί τον πόθο των φίλων του Παναθηναϊκού. Αν μπαίναμε σε διαδικασία ψηφοφορίας, ο Μάικ Τζέιμς θα άγγιζε ποσοστά… Χεζόνια. Δέθηκε πολύ με τον κόσμο και στις δύο θητείες του στους πράσινους. Δέθηκε γενικά με τον σύλλογο. Το στυλ του, ο τρόπος που αγωνιζόταν, η συμπεριφορά του, η επαφή του με την κερκίδα. Και εκείνα τα… γυαλιά ηλίου σε μια φιέστα πρωταθλήματος, που έγιναν viral, έπειτα από τη νίκη στο ΣΕΦ.

Και κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Αμερικανό στην εκάστοτε ομάδα του; Οι φήμες και τα σενάρια τον θέλουν ξανά πίσω στην Ελλάδα. Και ο ίδιος, άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον σύλλογο και το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό. Όμως οι φήμες από την πραγματικότητα απέχουν. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση απέχουν αρκετά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Για να προκύψει οποιαδήποτε σοβαρή κουβέντα γύρω από το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Και από τις δύο πλευρές. Διότι οι προτεραιότητες τούτη την ώρα είναι άλλες, κυρίως από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα βήματα.

1) Να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει στη σχέση Τζέιμς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι χθες το τόνισαν σε όλους τους τόνους: ο Μάικ Τζέιμς τίθεται εκτός ομάδας ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Το έγραψαν δύο φορές μέσα σε λίγες λέξεις. Για να δώσουν το στίγμα πως ο Ιτούδης είναι εκείνος που αποφάσισε την τιμωρία του παίκτη. Ο Ιτούδης, όμως, δεν είναι βέβαιο πως θα βρίσκεται στον πάγκο της ρωσικής ομάδας και την επόμενη σεζόν. Ήδη έχουν προκύψει δημοσιεύματα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενοι μήνες και αν πράγματι ο Αμερικανός θα είναι free agent.

2) Να αποφασίσει ο Τζέιμς αν θέλει να συνεχίσει να παίζεο μπάσκετ. Ναι υπάρχει και το σενάριο να βάλει τέλος στην καριέρα του στα 31 του χρόνια. Σενάριο που πηγάζει κυρίως από τον ίδιο και απ’ αυτά που λέει. Ακόμα και χθες είπε πως ανυπομονεί να σταματήσει!

3) Τα ανοιχτά – και πολύ σοβαρά – ζητήματα που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Νέντοβιτς, Χεζόνια, Παπαπέτρου, Μήτογλου. Όλοι τους σημαντικοί στο rotation του Κάτας. Ουδείς απ’ τους τέσσερις σίγουρος πως και την επόμενη σεζόν θα φοράει τα πράσινα. Πριν ο Παναθηναϊκός ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με αυτούς ή με κάποιους εξ αυτών, δεν μπορεί να μπει σε καμία κουβέντα για ένα μεγάλο συμβόλαιο όπως αυτό που θα απαιτηθεί από τον Τζέιμς.

4) Το συμβόλαιο. Ο Τζέιμς παίρνει στην ΤΣΣΚΑ χρήματα που πιθανόν – λόγω και του εκρηκτικού του χαρακτήρα – δεν θα μπορέσει καμιά άλλη ομάδα να του τα δώσει. Ο Παναθηναϊκός θα έχει και την επόμενη σεζόν την ίδια σφιχτή οικονομική πολιτική. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Τριαντόπουλος πρόσφατα πως το μπάτζετ θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με φέτος. Με την ελπίδα να αυξηθεί λίγο αν ανοίξουν τα γήπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ