Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και η επιστροφή στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και η επιστροφή στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο Αμερικανός γύρισε στην Ευρώπη, διαπρέπει με τη Λοκομοτίβ, είχε επαφές με τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν και ο Μπαρτζώκας τον έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα του.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει και τυπικά τη φετινή σεζόν την επόμενη βδομάδα, όπου υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague τη Χίμκι και εν συνεχεία θα καταστρώσει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του μετά την αποτυχημένη φετινή χρονιά και τον αποκλεισμό από την οκτάδα αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Η παραμονή του είναι δεδομένη, ενώ έχει και το ελεύθερο από τους αδερφούς Αγγελόπουλους να επιλέξει εκείνος τους παίκτες που θα αποκτηθούν με βάση φυσικά το μπάτζετ που θα θέσει η διοίκηση.

Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και θεωρεί ειλημμένη την απόκτηση ενός γκαρντ που θα προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά και που θα έχει εμπειρία από την Ευρώπη και τη Euroleague. Ένας από τους παίκτες λοιπόν που αρέσει στον Μπαρτζώκα και που είναι στη λίστα των γκαρντ είναι ο παλιός γνώριμος, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Ο Αμερικανός γκαρντ που αγωνίστηκε για έναν χρόνο στο λιμάνι, επί εποχής Ντέιβιντ Μπλατ κάνει πράγματα και θαύματα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και είναι ο ιδανικός παίκτης για να πλαισιώσει τον Σλούκα αλλά και τον Σπανούλη για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με όσα πιστεύει ο Έλληνας τεχνικός. Μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη και την αποδέσμευση του από τους Τζαζ, ο Γκος είχε επαφές με τον Ολυμπιακό, όμως εντέλει πήγε στη Ρωσία, όπου είναι ο απόλυτος ηγέτης της Κουμπάν.

Τα δεδομένα στην υπόθεση Γκος

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά την περίπτωση του, αφού ο Ολυμπιακός θέλει να τον φέρει πίσω και μάλιστα προσπάθησε πριν μερικούς μήνες. Οι Πειραιώτες δεν έχουν κοιτάξει καθόλου στο ΝΒΑ και γενικότερα στις ΗΠΑ αυτό το διάστημα και ασχολούνται μόνο με παίκτες που έχουν εμπειρία στην Ευρώπη. Ο Γκος λοιπόν είναι ένας εξ αυτών.

Εκτός όμως από την εμπειρία στη Euroleague που απαιτεί ο Μπαρτζώκας στο νέο γκαρντ που θα αποκτήσει, o Γκος διευκολύνει πολύ τα πλάνα του γιατί είναι άσσος, αλλά παίζει και στο 2. Πέρα από αυτά όμως είναι ένα αρκετά ψηλό που μπορεί να μαρκάρει ακόμη και φόργουορντ και έχει αρκετές ικανότητες τόσο στο πίσω μέρος του παρκέ, αλλά και στη δημιουργία κάτι που θέλει ο Έλληνας κόουτς. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι έχει δείξει ότι είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με πριν δυο χρόνια, αλλά και πως ήταν και είναι ένας αξιοπρεπέστατος σκόρερ.

Ο Γκος πέρα των όσων προσφέρει στο παρκέ είναι ένας χαρακτήρας που ταιριάζει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και ξέρει την ομάδα και τη νοοτροπία. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που είναι στην κορυφή της λίστας του Μπαρτζώκα για τις δυο θέσεις των γκαρντ, όπου οι Πειραιώτες δεδομένα θα αποκτήσουν παίκτη, ενώ δεν αποκλείεται να πάνε και για δυο, ανάλογα τι θα γίνει και με τον Βασίλη Σπανούλη. Σημαντικός παράγοντας είναι και ο οικονομικός για τον παίκτη, ενώ η καταπληκτική σεζόν που κάνει με την Λοκομοτίβ Κουμπάν θα βάλει στο παιχνίδι κι άλλες ομάδες από τη Euroleague για την απόκτηση του.

Ο ηγέτης της Κουμπάν

Μπορεί η Κουμπάν να αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του EuroCup από την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη (με 2-1 νίκες) αλλά στα επτά ματς της διοργάνωσης που έδωσε το «παρών» φρόντισε να βάλει τις βάσεις ώστε να τον «κοιτάξουν» σοβαρά οι ομάδες της Euroleague ενόψει της νέας χρονιάς.

Συγκεκριμένα μέτρησε κατά μέσο όρο 17 πόντους, 5,2 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ, 2,3 κλεψίματα και 2 λάθη ανά 29:10 λεπτά συμμετοχής. Αποκορύφωμα τα δύο πρώτα ματς με την Ούνικς Καζάν, όταν και είχε 31 πόντους και 25 πόντους αντίστοιχα με 5 τελικές πάσες κατά μέσο όσο. Εξίσου εξαρετικά νούμερα «γράφει» και στην VTB League καθώς μετράει 16,4 πόντους, 5,4 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 17 πόντους στο Efficiency.

Στη ρωσική ομάδα αγωνίστηκε στη θέση «1» κατά κύριο λόγο και ήταν φοβερός, ενώ στο παρελθόν τόσο στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Παρτιζάν από όπου αποκτήθηκε από τους ερυθρόλευκους έπαιζε και σαν σούτινγκ γκαρντ. Αξίζει να σημειωθεί πως με τη σερβική ομάδα είχε μετρήσει 17 πόντους, 6,7 ασίστ, 2,8 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα και ήταν και ο λόγος που ο Ολυμπιακός κινήθηκε και τον απέκτησε.

Συνολικά σε 30 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας κατά μέσο όρο 9,2 πόντους, 4,2 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1,4 λάθη, σουτάροντας με ποσοστό 42,1% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 83% στις βολές. Φυσικά έχει μείνει το μεγάλο του ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει στο ΣΕΦ με 88-83 και εκείνος είχε 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ