Ολυμπιακός : Ζούμε ήδη την… επόμενη μέρα

Ολυμπιακός : Ζούμε ήδη την… επόμενη μέρα

Σε τρία μέτωπα αναζητεί ο Ολυμπιακός τον τρόπο για να διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και να επιστρέψει εκεί που του αξίζει.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε κι αγωνιστικά δεν υπάρχει κάτι, που να επιτρέπει θετικές σκέψεις. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τους «8», ως εκ τούτου η χρονιά είναι αποτυχημένη και το χειρότερο είναι πως τερματίστηκε στις πρώτες μέρες του Απριλίου. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι φίλοι του συλλόγου θα κάνουν κοντά επτά μήνες να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα κι αυτό είναι βαρύ.

Ο σχεδιασμός για την «επόμενη μέρα» έχει ξεκινήσει, αλλά υπάρχουν τρεις παράμετροι, τρία μέτωπα, που… γίνεται παιχνίδι. Το ένα αλληλεπιδρά με το άλλο, με αποτέλεσμα να είναι τελευταίο στη χρονική σειρά το να χτιστεί μια ανταγωνιστική ομάδα. Για να συμβεί αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις.

Πρώτο ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις εκλογές της ΕΟΚ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να δοκιμάζεται αγωνιστικά, όμως όλοι συμφωνούν ότι το #mexritelous αποτελεί επιτυχία της διοίκησης και πρέπει να συνεχιστεί αταλάντευτα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι «ερυθρόλευκοι» ΔΕΝ θα επιστρέψουν, αν πρόκειται στους επόμενους τελικούς να συναντήσουν τον Αναστόπουλο, τον Παναγιώτου, τον Μάνο. Αν δεν αλλάξουν πράγματα στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, αν δεν αλλάξουν νοοτροπίες στον ΕΣΑΚΕ και τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, αν δεν αλλάξει η ΕΟΚ.

Υπάρχει, όμως, κι άλλη μια παράμετρος. Στο λιμάνι θεωρούν δεδομένο ότι αν ο Πρωτοδίκης δείξει τη διοίκηση Βασιλακόπουλου, ως αυτή που θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές, πέραν του ότι θα υπάρξει παρελκυστική τακτική, θα μπουν αναχώματα για να τελειώσει η Α2 κατηγορία κι αυτό είναι το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο.

Η αναπτυξιακή ομάδα δεν σταμάτησε μέρα τις προπονήσεις, γι’ αυτό κι η εικόνα της ήταν εντυπωσιακή, στην πρώτη μετά τη διακοπή εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν αγωνιστικά κι όχι χαριστικά στη «μεγάλη» κατηγορία και θα το κάνουν αφενός αν υπάρξει το αποτέλεσμα κι αφετέρου αν υπάρξει αυτό που προαναφέραμε, η αλλαγή στην ΕΟΚ. Αλλαγή όχι μόνο προσώπων, αλλά και αντιλήψεων.

Πάμε και στο πιο εύκολο κομμάτι, που είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ. Προπονητής θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ είναι ήδη έτοιμο. Σλούκας και Βεζένκοφ είναι στην πρώτη γραμμή των Ελλήνων παικτών, μαζί με τον Παπανικολάου, που από τον τραυματισμό του και μετά κατέρρευσε το αμυντικό δόγμα της ομάδας. Κοντά σε αυτούς τους τρεις είναι κι ο Λαρεντζάκης, που κέρδισε με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής και ρόλο.

Προσθέστε τους τρεις παραμένοντες ξένους (ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν) κι έχουμε αισίως επτά παίκτες πρώτης γραμμής, συν τις δύο «σημαίες» (Σπανούλης / Πρίντεζης), που μπορεί να περιοριστεί ο χρόνος του, αν όμως συμφωνήσουν άπαντες, είναι πρόδηλο ότι θα βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό. Αλήθεια, πόσες ομάδες μπορεί να φέρουν από το βάθος του πάγκου τόσο ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες;

Αν ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Α1 είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ο Χαραλαμπόπουλος, ο Νικολαΐδης θα κερδίσει περισσότερο χρόνο κι εμπειρίες, ενώ από την εγχώρια αγορά πρώτος στόχος είναι ο Ρογκαβόπουλος και δεν αποκλείεται οι «κόκκινοι» να κινηθούν και για έναν παίκτη… πρώτης γραμμής (Μήτογλου / Ντόρσεϊ). Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τον Κουφό.

Όσον αφορά στους ξένους παίκτες (τρεις θα αποκτηθούν) είναι ακόμα νωρίς. Ο Γκριγκόνις έχει προταθεί, αλλά η περίπτωσή του έχει δυσκολίες, για τους υπόλοιπους (έχουν γραφτεί ουκ ολίγα ονόματα) θα εξαρτηθούν τα πάντα από τις προϋποθέσεις. Βέβαιο είναι ότι οι «κόκκινοι» έχουν αποφασίσει να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις, δίχως ρίσκα (τύπου Χάρισον), με παίκτες… πρώτης γραμμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ