Αταμάν : «Η Euroleague θα πρέπει να γίνει σαν το ΝΒΑ»

Αταμάν : «Η Euroleague θα πρέπει να γίνει σαν το ΝΒΑ»

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές τόνισε ότι η Euroleague θα πρέπει να αλλάξει και να ακολουθήσει τον δρόμο του ΝΒΑ.

Την πεποίθησή του ότι η Euroleague θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο του ΝΒΑ και να γίνει μια κλειστή λίγα εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν.

Ο προπονητής της Εφές τόνισε ότι εάν συμβεί αυτό, οι ομάδες θα έχουν περισσότερα έσοδα, θα μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις και η διοργάνωση θα γίνει πιο ανταγωνιστική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο του ΝΒΑ. Δυστυχώς, σε πολλές χώρες έχουν προκύψει μεγάλες διαφορές στα μπάτζετ και τις επενδύσεις και έχουν αρχίσει να φαίνονται. Η κατάσταση επηρεάζει άσχημα και τις εγχώριες λίγκες. Από ‘κει και πέρα, για να μπορούν οι μεγάλες ομάδες να επενδύουν περισσότερα και να έχουν μεγαλύτερα έσοδα, νομίζω ότι η Ευρωλίγκα θα πρέπει να το εξετάσει αυτό και να αλλάξει σε ένα πιο κλειστό μοντέλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Φυσικά, δεν ξέρω πόσες ομάδες μπορούν να το ακολουθήσουν αυτό. Πιστεύω ότι ένα μοντέλο με μία σεζόν στην Ευρωλίγκα που θα διαρκεί 6-7 μήνες και οι ομάδες θα παίζουν περισσότερα παιχνίδια μεταξύ τους, θα φέρει περισσότερα έσοδα.

Έτσι, οι ομάδες που δεν θα συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, θα έχουν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και οι πρωταθλητές ή οι φιναλίστ να παίζουν σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ οι μεγάλες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους. Πιστεύω ότι αυτό τους βολεύει όλους. Όσο γνωρίζω, η Ευρωλίγκα έχει μία τέτοια σκέψη, αλλά φυσικά καταλαβαίνω ότι δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν ομάδες από διάφορες χώρες στη διοργάνωση. Το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι πολύ υψηλό, αλλά το εισόδημα είναι χαμηλό. Είναι μεγάλη η διαφορά των χρημάτων που ξοδεύει ένας σύλλογος, αναλογικά με τα έσοδα που έχει. Εάν υπάρξει ένα τέτοιο μοντέλο, τότε πιστεύω ότι αυτό θα ευνοούσε και τις εθνικές ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ