Τζοκ Λαντέιλ: Το «όνειρο» και το κόκκινο… τυράκι (vid)

Τζοκ Λαντέιλ: Το «όνειρο» και το κόκκινο… τυράκι (vid)

Ο Αυστραλός αποτελεί τον βασικό στόχο του Ολυμπιακού για τη θέση του σέντερ. Υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να γίνει… ευκαιρία.

Έχουν γραφτεί ήδη πάρα πολλά για την περίπτωση του Τζοκ Λαντέιλ, ενός παίκτη, ο οποίος ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Στα 25 του με 2μ11 κι εξαιρετική επαφή με το καλάθι, ο Αυστραλός σέντερ αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ζητούμενο είναι αν ο Ολυμπιακός είναι προτεραιότητα για τον Λαντέιλ, που θέλει φέτος να τρυπήσει το ταβάνι.

Αμερικανοθρεμένος, όπως κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του, έχει στόχο το ΝΒΑ. Δεν είναι κάτι καινούριο, το έχει πει ο ίδιος, γι’ αυτό άλλωστε δεν συνέχισε την πετυχημένη διαδρομή του στη Ζαλγκίρις, ή δεν επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει αυτή την παρουσία, μεταπηδώντας σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας. Θέλει να βρει χώρο και θέση στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ κι αυτή είναι η κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό του.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι είναι δύσκολο να απαντήσει άμεσα στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ή μήπως όχι; Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως αυτό που είναι το μοναδικό εμπόδιο, μπορεί να γίνει κεντρικό σημείο στο αφήγημα, για να τον πείσουν να… πιάσει λιμάνι.

Δεν είναι ένας και δύο οι παίκτες, που έχουν βρεθεί στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, μέσω Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σχέσεις που ξεκίνησαν ουσιαστικά από την εποχή του Τζος Τσίλντρες. Αυτό το… πέρασμα θα «πουλήσουν» οι «κόκκινοι» στο… καγκουρό των 211 εκατοστών.

Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει σταθμός μετεπιβίβασης για τον Λαντέιλ, ο οποίος αυτή τη στιγμή που μιλάμε δύσκολα θα βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, όμως μοιάζει να… τσιμπάει στο «τυράκι», που έχουν ρίξει οι «ερυθρόλευκοι». Γιατί δεν του είπαν ψέματα, γιατί είναι αυταπόδεικτο ότι μια-δύο καλές χρονιές με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, θα ανοίξουν λεωφόρους για τον Αυστραλό.

Κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει στο οικονομικό σκέλος, το μόνο ζητούμενο είναι να πειστεί ο Λαντέιλ ότι το ΝΒΑ μπορεί να περιμένει και πως η συμμετοχή του στον Ολυμπιακό θα αποτελέσει σφραγίδα για τη… βίζα στις ΗΠΑ. Αν πειστεί, θα πει το «ναι» κι οι «κόκκινοι» θα αποκτήσουν μια εξαιρετικά αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση, στον γρίφο της φροντ λάιν τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ