Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 85-82

Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 85-82

Η Μπάγερν Μονάχου πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε της Αρμάνι (85-81), ισοφάρισε σε 2-2 και τώρα η πρόκριση για το Final Four θα κριθεί στο Game 5 στο Μιλάνο.

Μπορεί να είναι αουτσάιντερ, όμως αρνείται να… πέσει η Μπάγερν. Αφού έχασε μέσα από τα χέρια της το break στο Game 1 με τη σημερινή της φοβερή ανατροπή επί της Αρμάνι (85-82) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει τη σειρά σε Game 5.

Η ομάδα του Τρινκιέρι παρόλο που βρέθηκε στο -13 στην τρίτη περίοδο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη, που τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν στην Ιταλία την πρόκριση τους στο Final Four.

Πρωταγωνιστής των Βαυαρών ήταν ο Ουέιντ Μπόλντουιν με 18 πόντους και 4 ασίστ, ο Πολ Ζίπσερ πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση (16π), ενώ κομβική ήταν και η παρουσία του Λούσιτς ειδικά στα τελευταία λεπτά (12π).

Από την ομάδα του Μεσίνα, εκπληκτική εμφάνιση έκανε για ακόμη μια φορά ο Ντιλέινι, πετυχαίνοντας 28 πόντους, ενώ και ο Σέιβον Σιλντς ήταν πολύ καλός, μετρώντας 17 πόντους, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ

Στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης αμφότερες οι ομάδες ήταν αρκετά άστοχες και νευρικές. Η ομάδα του Τρινκιέρι κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά και να προηγείται των φιλοξενούμενων (23-19) σε ένα δεκάλεπτο που τα φάουλ έκλεψαν την παράσταση. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες εκτέλεσαν 23 βολές συνολικά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μεσίνα μπήκε πολύ πιο δυνατά, ανεβάζοντας στροφές και με ένα σερί 10-0 έφτασε να προηγείται (26-32). Οι Βαυαροί το μάζεψαν λίγο, όμως ο ασταμάτητος Ντιλέινι που πέτυχε και 10 διαδοχικούς πόντους πήρε από το χέρι τους Ιταλούς και τους έστειλε στα αποδυτήρια στο +10 (40-50).

Στην τρίτη περίοδο η διάφορα έμενα στα ίδια επίπεδα, με την Αρμάνι να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Η αστοχία των Γερμανών δεν είχε τελειωμό, ειδικότερα από τα 6,75 μ. και αυτό οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, ενώ το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Σιλντς ξεχώρισε (63-71).

Στην τελευταία περίοδο η Μπάγερν με αρκετή πίεση και με μπροστάρη τον Μπόλντουιν κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά (71-75). Μάλιστα, στη συνέχεια βρήκε πολύ καλό ρυθμό και πήρε το προβάδισμα μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (80-79). Ο Ντιλέινι έβαλε μπροστά στο σκορ ξανά την Αρμάνι, όμως η ομάδα του Τρινκέρι απάντησε με γκολ-φάουλ του Λούσιτς και πήρε πάλι το προβάδισμα (83-82).

Ο Σιλντς αποδείχτηκε μοιραίος, καθώς στην τελευταία κατοχή της ιταλικής ομάδας υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ πάνω στον Γκιστ και ο Λούσιτς με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 85-82 και έστειλε τη σειρά στο Game 5.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 40-50, 63-71, 85-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ