Οι 3 «σωματοφύλακες» στις μεταγραφές του Ολυμπιακού και τα μεγαθήρια

Οι 3 «σωματοφύλακες» στις μεταγραφές του Ολυμπιακού και τα μεγαθήρια

Όλη η αλήθεια για τις μεταγραφικές προθέσεις του Ολυμπιακού για Λαντέιλ, Νέμπο, Ντόρσεϊ και η ιδιαίτερη περίπτωση Γκριγκόνις. Σκληρή μάχη, για να πιάσει τους στόχους του.

Ο κόσμος… διψάει για μεταγραφές, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Κάθε ιστορία κρύβει μια αλήθεια μέσα της και σε κάθε ιστορία κρύβεται ο… διάολος στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρους στόχους, έχει «σημαδέψει» παίκτες, αλλά μέχρι τώρα (προσέξτε: Μέχρι τώρα) έχει κάνει μόνο μία επίσημη κρούση. Το 10.gr αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από τις «ερυθρόλευκες» κινήσεις.

Ο μοναδικός παίκτης, στον οποίο οι «κόκκινοι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση είναι -για την ώρα- ο Τζοκ Λαντέιλ. Ο Αυστραλός ήταν πρώτος στόχος, αλλά ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ, οπότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περιμένει, έχοντας παράλληλα τον νου του, μήπως βρει κάτι εξίσου καλό, ώστε να μην… εγκλωβιστεί. Δεν θα περιμένει μέχρι το τέλος του κόσμου, αλλά θα δώσει λίγο χρόνο.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού (να του ευχηθούμε περαστικά) έχει διάφορα σχέδια και σενάρια για τη γραμμή των ψηλών. Ο Κώστας Κουφός παραμένει στη συζήτηση, καθώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι «κόκκινοι» γυρίσουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, γεγονός που θα σηματοδοτήσει μια σειρά από εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές. Κρατήστε το αυτό, για να μην φύγουμε από τη φροντ λάιν.

Ένας παίκτης, που είχε απασχολήσει τον κόουτς Μπαρτζώκα ήταν ο Τζος Νέμπο, όπως είχε αποκαλύψει to10.gr. Το… αρνητικό στην υπόθεσή του είναι πως μοιάζει πολύ το στυλ παιχνιδιού του με αυτό του Χασάν Μάρτιν, οπότε δύσκολα βάζεις δύο «ίδιους» παίκτες στο ρόστερ. Επειδή, όμως, δεν προχωράει του Λαντέιλ, ο προπονητής του Ολυμπιακού επανεξετάζει τον Νέμπο, καθώς δεν είναι περίπτωση, που τον άφησε αδιάφορο.

Λίγο πριν αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Basket League κι αυτό ουδόλως έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Αν δεν γίνουν οι εκλογές, αν δεν αλλάξει το καθεστώς, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ γυρίζει. Θα πάει μέχρι τέλους. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δεσμευτικός ο αριθμός των έξι ξένων, αν κι οι «ερυθρόλευκοι» από άποψη δεν θα σταματήσουν να έχουν ισχυρό ελληνικό κορμό.

Σε περίπτωση επιστροφής, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ψηλά στη λίστα του Μπαρτζώκα (στην τρίτη θέση, με πρώτο -λόγω συνθηκών- τον Λαντέιλ), αλλά υπάρχει ένα (τουλάχιστον) πρόβλημα. Ο Μπράιαντ άφησε την «ομάδα του λαού» για να πάει στους Μιλγουόκι Μπακς, οπότε είμαστε σίγουροι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα αφήσει τον Ντόρσεϊ να φύγει; Στον Ολυμπιακό φοβούνται ότι δεν θα υπάρξει σύντομα… πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον Τάιλερ, ώστε να κινηθούν.

Έχουμε ένα… κενό στη λίστα. Θα ήταν στην κορυφή, παραμένει πολύ ψηλά (στη δεύτερη θέση) ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν. Η ΤΣΣΚΑ δύσκολα θα παραιτηθεί από τη διεκδίκησή του κι αν ο Βατούτιν τον θέλει θα τον πάρει. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να είναι καθέτως ανταγωνιστικοί, οπότε παρακολουθούν την υπόθεση με τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουν προχωρήσει ιδιαιτέρως τα μεταγραφικά, αλλά αφενός είναι νωρίς, αφετέρου υπάρχουν μια σειρά αντιξοοτήτων (μεταξύ αυτών και το ανάχωμα του κορωνοϊού, που… επιτέθηκε στα στελέχη του Ολυμπιακού), που υποχρεώνουν σε… παιχνίδι υπομονής. Αυτό που λένε (κι έχουν δίκιο) στο λιμάνι, είναι πως ο βασικός κορμός υπάρχει, άρα δεν έχουν λόγο να τρέξουν σαν να μην υπάρχει αύριο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν σκανάρουν ασταμάτητα την αγορά, προκειμένου ο κορμός να μετατραπεί σε ολοκληρωμένο ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ