Ολυμπιακός: Πού είναι σήμερα οι νικητές της Πόλης (pic+vid)

Ολυμπιακός: Πού είναι σήμερα οι νικητές της Πόλης (pic+vid)

Πού βρίσκονται σήμερα οι παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό του 2012 με την ΤΣΣΚΑ και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, με μια επική ανατροπή.

Kυριακή 13 Μαΐου 2012: Ο Ολυμπιακός με το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη νικάει στον τελικό της Euroleague την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 και ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι Πειραιώτες με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο τους έκαναν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Το δεύτερο ευρωπαϊκό για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, μετά το 1997. Μια μαγική βραδιά για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι έριξαν στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ των Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας, Κρστιτς, Κιριλένκο και των υπολοίπων αστεριών του Γιόνας Καζλάουσκας και ανάγκασαν όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί στα πόδια τους. Μια τεράστια επιτυχία, που έστειλε τους οπαδούς τους στον… 7ο ουρανό.

Ενας τελικός, που είχε μεγάλο φαβορί και αυτό ήταν φυσικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα οι Ρώσοι βρέθηκαν ακόμα και στο +19 (53-34), πριν αρχίσουν οι Ερυθρόλευκοι την προσπάθειά τους για την επική ανατροπή, που ολοκληρώθηκε με το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη, 7’’ πριν το τέλος.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε κάνει πολύ μεγάλη εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα σε επίθεση και άμυνα. Ο διεθνής φόργουορντ είχε αναλάβει το μαρκάρισμα κομβικών παικτών της ΤΣΣΚΑ, ενώ στην άλλη άκρη του παρκέ πέτυχε 18 πόντους.

Μεγάλη εμφάνιση είχε κάνει και ο Σπανούλης με 15 πόντους, ενώ ο… Αγιος Γιώργος Πρίντεζης είχε 12 και φυσικά το χρυσό καλάθι στο τέλος, που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 62-61 και μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. To10.gr, εννιά χρόνια μετά τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, βάζει κάτω το ρόστερ του Ολυμπιακού και ψάχνει να… βρει που βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής της 13 Μαΐου του 2012.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγωνίστηκαν οι Κάιλ Χάινς, Πέρο Αντιτς, Βασίλης Σπανούλης, Τζόι Ντόρσεϊ, Μάρκο Κέσελι, Λάζαρος Παπαδόπουλος,  Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας και Εισι Λο.

Από εκείνη την ομάδα βρίσκονται ακόμα στο ρόστερ οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας, ο οποίος έφυγε για την Φενερμπαχτσέ και επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι.

Οι Πέρο Αντιτς, Έισι Λο, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Μάρκο Κέσελι έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο Σκοπιανός αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και στη συνέχεια έπαιξε σε Ατλάντα Χοκς, Φενερμπαχτσέ και Ερυθρό Αστέρα. Το 2018 αποσύρθηκε.

Ο Εισι Λο έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2014, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά. Όταν αποχώρησε από τους Ερυθρόλευκους αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Από το 2015 ασχολείται με την προπονητική.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού με τους Πειραιώτες, έπαιξε σε ΠΑΟΚ και Γκραν Κανάρια, μέχρι το 2014 όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο Μάρκο Κέσελι έφυγε επίσης το καλοκαίρι του 2012 και αφού έπαιξε σε Βαλένθια, Λε Μαν, Βιλερμπάν, Μέγκα Λεκς, Λαύριο, Οστάνδη και Ερυθρό Αστέρα, αποχώρησε από τα παρκέ.

Αυτοί που αγωνίζονται ακόμα, αλλά δεν βρίσκονται στον Ολυμπιακοί είναι οι Κάιλ Χάινς, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Βαγγέλης Μάντζαρης και Τζόι Ντόρσεϊ.

Ο Κάιλ Χάινς το 2013 πήγε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το πέρσι μετακόμισε στην Ιταλία για χάρη της Αρμάνι Μιλάνο. Ο πιο… κοντός-ψηλός στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες θα βρεθεί στο Final 4 της Euroleague και θα διεκδικήσει τον τίτλο με την ιταλική ομάδα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το 2019, όταν έφυγε για την Ρωσία και την Ούνικς Καζάν. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Προμηθέα και φέτος παίζει στο Περιστέρι.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ έφυγε από το μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2012 και μετά από ένα… τουρ σε Γκαζαντιέπ, Μπατσελόνα, Χιούστον Ρόκετς, Γαλατάσαραϊ, Μπαλικσεχίρ, Πανιώνιο και Μιντελντέσχερ, κατέληξε να αγωνίζεται στην Κύπρο και στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Τέλος, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό το 2013 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Λιέτουβος Ρίτας, Ανκάρα, Σαραγόσα, Ζιελόνια Γκόρα, Πρινάι, Αρη και φέτος παίζει στην Λιθουνία με τα χρώματα της Ζαλγκίρις.

Αυτοί είναι οι 12 παίκτες που έπαιξαν στον τελικό της Κωνταντινούπολης, καθώς εκείνη τη σεζόν (2010-2011) είχαν δηλωθεί στην Ευρωλίγκα επίσης οι Λούκας Καλίν, Ματ Χάουαρντ, Δημήτρης Κατσίβελης, Μιχάλης Πελεκάνος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Οι δύο πρώτοι αντικαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τους Λο και Ντόρσεϊ να παίρνουν τις θέσεις τους, ο Βασιλόπουλος ήταν τραυματίας, ενώ οι Κατσίβελης, Πελεκάνος και Γλυνιαδάκης συμπλήρωναν το ρόστερ της πειραϊκής ομάδας.

Τέλος, όσον αφορά στον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος είναι πλέον 77 ετών, έφυγε από τον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και έμεινε εκτός παρκέ μέχρι το 2014 όταν επέστρεψε για την Αναντολού Εφές. Το 2016 ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα.

Δείτε το στατιστικό από τον τελικό:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15(4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12(1), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Κριάπα 3(1), Γκόρντον 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15(2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3(1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 19(3), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4(1), Λο.

Και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ