Παναθηναϊκός : Κίνδυνος για «βροχή» προστίμων ή και αφαίρεση βαθμών

Παναθηναϊκός : Κίνδυνος για «βροχή» προστίμων ή και αφαίρεση βαθμών

Ο Δημήτρης Γιαννακόπολος είναι αποφασισμένος να βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως η παρουσία του στο γήπεδο είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκοπεύει να πάει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό παρά την τιμωρία του.

Ο χρηματοδότης της ΚΑΕ θα έχει παραβιάσει τους όρους της ποινής για αποκλεισμό πέντε μηνών από κάθε γήπεδο στην Ευρωλίγκα και φυσικά αυτό θα έχει συνέπειες. Σε πρώτη φάση στον ίδιο και σε δεύτερη-πιθανόν- και στον Παναθηναϊκό.

Βάσει των κανονισμών, ο Γιαννακόπουλος κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο σε περίπτωση που παραβιάσει την απόφαση της διοργάνωσης.

Το ποσό που μπορεί να επιδικαστεί σε βάρος του κυμαίνεται από τις 30.000 έως τις 280.000 ευρώ για κάθε φορά που παραβιάζει την ποινή του ανεξαρτήτως βέβαια εάν αυτό διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, είτε σε άλλο γήπεδο της διοργάνωσης.

Εδώ, πρέπει να επισημάνουμε πως το πρόστιμο αφορά σε φυσικό πρόσωπο κι όχι σε σύλλογο.

Για το λόγο αυτό υπάρχει και νομικό κενό στον κανονισμό για το αν τελικά έχει άμεση επίπτωση και στο σύλλογο. Διότι αναφέρεται στις ποινές που υπάρχουν για παραβίαση της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμωριών.

Από την άλλη πλευρά όμως η Ευρωλίγκα μπορεί να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και να κινηθεί… πλαγίως, κυνηγώντας αυτή τη φορά τον ίδιο τον σύλλογο, ως έχοντα την ευθύνη για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εξέδρες.

Εξάλλου η διοργάνωση έχει μοιράσει σε όλα τα γήπεδα όπου φιλοξενούνται αγώνες της- και στο ΟΑΚΑ- φωτογραφία του Γιαννακόπουλου, ώστε οι ομάδες να την μοιράσουν στις πόρτες των γηπέδων τους, αλλά και να έχουν φυσικά την ευθύνη για να μην μπει μέσα.

Είναι προφανές ότι π.χ. ο πορτιέρης στο «Μαρτίν Καρπένα» της Μάλαγα δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει τον χρηματοδότη του Παναθηναϊκού…

Σε μία τέτοια περίπτωση, που η διοργανώτρια αρχή ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του Παναθηναϊκού ( ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας), οι ποινές που προβλέπονται είναι εξοντωτικές και φτάνουν μέχρι στον μηδενισμό ή την αφαίρεση βαθμών!

Ένσταση μπορεί να καταθέσει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχοντας λάβει γνώση της παράβασης μπορεί να την καταθέσει ενημερώνοντας τον κομισάριο του αγώνα και κάνοντας τη σχετική καταγγελία.

Το παιχνίδι όμως θα ξεκινήσει κανονικά και στη συνέχεια θα επιληφθεί ο αθλητικός δικαστής βάσει των αναφορών του κομισάριου και των διαιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ