Ο Καλάθης «έσφιξε» τα δόντια στον τελικό αλλά ο τραυματισμός τον… λύγισε (vids)

Ο Καλάθης «έσφιξε» τα δόντια στον τελικό αλλά ο τραυματισμός τον… λύγισε (vids)

Ο τραυματισμός στον ημιτελικό με την Αρμάνι Μιλάνο δεν στάθηκε εμπόδιο στον Νικ Καλάθη, ο οποίος έδωσε το παρών στον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά ήταν φανερά επηρεασμένος, έπαιξε με ένεση και είχε ελάχιστη συνεισφορά.

Η Μπαρτσελόνα πάλεψε ως το τέλος κόντρα στην Αναντολού Εφές, όμως η τουρκική ομάδα χαμογέλασε στο τέλος και κατέκτησε τη φετινή Euroleague νικώντας τους Καταλανούς με 86-81 στο παρκέ της Lanxess Αrena.

Το παρών στον μεγάλο τελικό έδωσε και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς καθώς είχε τραυματιστεί στον ημιτελικό με την Αρμάνι Μιλάνο. Ο έμπειρος άσος είχε υποστεί διάστρεμμα και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ λίγα λεπτά πριν το τέλος, ενώ πριν αποχωρήσει είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε Final 4, μετρώντας 17 πόντους, 4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν πως δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά και έτσι ο Καλάθης ξεκίνησε άμεσα θεραπεία, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση του ότι θέλει πάση θυσία να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα πρόσεξε πολύ την υπόθεση και όπως ανέφεραν τα μέσα στην Ισπανία ο Καλάθης ανταποκρίθηκε πολύ καλά στη θεραπεία και όλα έδειχναν πως θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό.

Το πρωί της Κυριακής (30/5) συμμετείχε στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα και βρέθηκε στην 12άδα των Καταλανών για το ματς με την Εφές. Στην προθέρμανση έδειξε να πατάει καλά και έχοντας κάνει ένεση κορτιζόνης, αγωνίστηκε στον τελικό μετά από απόφαση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη θέληση του Καλάθη να βοηθήσει την ομάδα του, ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με τον Έλληνα γκαρντ να μετράει 2ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 17:24 λεπτά συμμετοχής.

Η ατυχία με τον τραυματισμό του Καλάθη ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να διαχειριστεί ο Γιασικεβίτσιους, με αποτέλεσμα να έχει επίδραση σε όλη την ομάδα. Έτσι, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2010.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ