Παναθηναϊκός : Ο Μπερτομέου αποφασίζει για Γιαννακόπουλο, δεν αφαιρούνται βαθμοί

Παναθηναϊκός : Ο Μπερτομέου αποφασίζει για Γιαννακόπουλο, δεν αφαιρούνται βαθμοί

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρόλο που έχει τιμωρηθεί με πέντε μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, έδωσε κανονικά το παρών στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο προχθεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Euroleague. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θεώρησε άδικη την τιμωρία του, όπως είχε ενημερώσει με ανοικτή επιστολή του και παρακολούθησε από κοντά το «αιώνιο» […]

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρόλο που έχει τιμωρηθεί με πέντε μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα, έδωσε κανονικά το παρών στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο προχθεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Euroleague. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θεώρησε άδικη την τιμωρία του, όπως είχε ενημερώσει με ανοικτή επιστολή του και παρακολούθησε από κοντά το «αιώνιο» ντέρμπι.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, η κίνηση αυτή δεν θα φέρει αφαίρεση βαθμών στο τριφύλλι. Σε κανένα άρθρο του κανονισμού δεν προβλέπεται ανάλογη ποινή σε ομάδα εξαιτίας κάποιου παράγοντα, προπονητή ή παίκτη της.

Αντιθέτως, ο Γιαννακόπουλος κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι τις 280 χιλιάδες ευρώ, με τον κανονισμό να αναφέρει ότι σε περίπτωση που κάποιος παράγοντας, προπονητής, παίκτης ή ομάδα δεν συμμορφωθούν με τελεσίδικη απόφαση, τότε με την υπόθεση θα ασχοληθεί ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής. Συνεπώς, ο Ζόρντι Μπερτομέου είναι ο αρμόδιος που θα αποφασίσει την αντίδραση της Euroleague και το ποια ποινή θα επιβληθεί στον ισχυρό άνδρα της πράσινης ΚΑΕ.

Το νομικό επιτελείο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Ακόμη και αν η εν λόγω υπόθεση συμπίπτει με τον κανονισμό που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες και έχει να κάνει με ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δεν επιτρέπεται η προσφυγή στο CAS.

Τέλος, η δήλωσή του κατά του Σλοβένου διαιτητή Νταμίρ Γιαβόρ, ενδέχεται να επιφέρει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο βαρύ πρόστιμο, καθώς ο αθλητικός δικαστής άμεσα θα ανοίξει φάκελο για την υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ