Ο Μίσιτς και οι μεταγραφικοί στόχοι του Πρίφτη από το Καζάν

Ο Μίσιτς και οι μεταγραφικοί στόχοι του Πρίφτη από το Καζάν

Τι λένε οι πληροφορίες για τον MVP της Euroleague και ποιους ποιους θα προσπαθήσει να πάρει μαζί του από την Ούνικς ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και -κατά γενική ομολογία- κορυφαία ομάδα της τελευταίας διετίας καταφέρει να μείνει σχεδόν αναλλοίωτη, τότε δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για το φαβορί της επόμενης σεζόν. Η Εφές σήκωσε στη Κολωνία την κούπα που τόσο δικαιούνταν, ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε και μια δεύτερη για πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- στον Μπερτομέου ότι θα επιστρέψει για το back2back. Ψηλά ο πήχης από τον συμπαθή Τούρκο προπονητή, καθώς στα χρονικά της Euroleague μόνο ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει τέτοιο κατόρθωμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αταμαν έχει πολλούς λόγους να αισιοδοξεί, αλλά ο κυριότερος έχει ονοματεπόνυμο: Βασίλιε Μίσιτς. Ο ΜVP της διοργάνωση και βασικός εκφραστής του… μη αντιμετωπίσιμου μπάσκετ που παρουσίασε η Εφές είναι πλέον πολύ κοντά στο να συνεχίσει να αγωνίζεται στα μέρη μας, παρά τις αντίθετες προβλέψεις που θεωρούσαν δεδομένη την αφέμαξή του από το ΝΒΑ.

Εφόσον η τουρκική ομάδα κρατήσει τον Σέρβο υπερπαίκτη και με δεδομένο ότι η μοναδική απώλεια που θα μετρήσει στο έμψυχο δυναμικό της να είναι αυτή του Σερτάκ Σανλί, καταλαβαίνει κανείς ότι θα ξεκινήσει και την επόμενη κούρσα από την pole position. O 29χρονος σέντερ που υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα ήταν μεν ο «άσσος» που τράβηξε από το μανίκι του ο Αταμάν, όμως σε καμία περίπτωση το κενό του δεν μπορεί να θεωρηθεί αναντικατάστατο.

Απο κει και πέρα οι πρωταθλητές δεν αναμένεται να έχουν άλλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ τους. Οι υψηλές απαιτήσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου οδήγησαν τον Αταμάν στο ν’ αναθεωρήσει τις σκέψεις του και να ανανεώσει τους Μόερμαν και Αντερσεν, Σίνγκλετον, Ντάνστον, Μπομπουά, Σιμόν και Πλάις έχουν συμβόλαια, οποτέ εκτός απροόπτου θα δούμε ουσιαστικά το ίδιο σύνολο.

*Το εδώ και μήνες φλερτ του Παναθηναϊκού με τον Δημήτρη Πρίφτη κατέληξε τελικά σε γάμο. Μετά από τέσσερα ωραία αλλά και κουραστικά χρόνια στο Καζάν ο Ελληνας τεχνικός είχε θέσει ως προτεραιότητα την επιστροφή στην Ελλάδα και εφόσον προέκυψε μια ευκαιρία που συνόδευε τον επαναπατρισμό με τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα δεν μπορούσε να την αφήσει να πάει χαμένη. Ιδανικά θα ήθελε να πάρει μαζί του στον Παναθηναϊκό δυο παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε την τελευταία σεζόν στη ρωσική ομάδα. Ο πρώτος είναι ο εξαιρετικός φόργουορντ Τζον Μπράουν, ο οποίος όμως πρόλαβε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ούνικς πριν ξεκαθαρίσει το μέλλον του 52χρονου προπονητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο παίκτης αποκλείεται να καταλήξει στον Παναθηναϊκό, ίσως όμως χρειαστεί να πληρωθεί κάποιο buy out στην Ουνικς. Ο δεύτερος είναι ο γνωστός και μη εξαιρεταίος Οκαρο Ουάιτ. Η περίπτωση του σαφως είναι πιο εύκολη σε σχέση με του συμπατριώτη του και είναι πιθανό να προχωρήσει άμεσα.

Οι πράσινοι έχουν έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει με τον Αλφα Ντιαλό που ξεχώρισε με την φανέλα του Λαυρίου κι έδειξε ότι έχει προοπτικές να ανέβει επίπεδο. Φυσικά η υπόθεση που καίει περισσότερο από όλες είναι του Ιωάννη Παπαπέτρου, καθώς μετά από την απώλεια του Μήτογλου, η παραμονή του έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική για τον Παναθηναϊκό. Οσο μάλιστα παιρνούν οι μέρες και ο διεθνής φόργουορντ δεν βρίσκει κάτι καλό στην Ευρωλίγκα τόσο οι πιθανότητες να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό αυξάνονται. Η περίπτωση της Εφές ναυάγησε, η Ρεάλ δεν του έχει καταθέσει επίσημη προταση

* Ο Ντίνος Μήτογλου ανακοινώθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο, όμως ίσως να μην είναι ο μοναδικός παίκτης ελληνικής ομάδας που με προορισμό τον ιταλικό Βορρά. Ο Τζέριαν Γκραντ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ