Σύμφωνησε με ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Αλεξέι Σβεντ (vid)

Σύμφωνησε με ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Αλεξέι Σβεντ (vid)

Παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρέπει να θεωρείται ο Αλεξέι Σβεντ που επιστρέφει στην ομάδα του Αντρέι Βατούτιν μετά από εννέα χρόνια.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρισκόταν εδώ και καιρό στην αγορά για έναν πρωτοκλασάτο πλέι-μέικερ και εν τέλει είναι έτοιμη να πυροδοτήσει μια σημαντική μεταγραφική «βόμβα» φέρνοντας ξανά πίσω τον Αλεξέι Σβεντ, τον οποίο είχε βάλει στο στόχαστρο τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου Λιθουανού δημοσιογράφου, Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Σβεντ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ως ελεύθερος πλέον αφού δεν δέχτηκε να ανανεώσει με τη Χίμκι λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που έχουν πλήξει την ρώσικη ομάδα.

Έτσι, από ότι φαίνεται ο Σβεντ παραμένει κάτοικος της Μόσχας αλλά για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 2006. Έξι χρόνια αργότερα, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA, όπου παρέμεινε για μια τριετία (Τίμπεργουλβς 2012-14, Σίξερς 2014, Ρόκετς 2014-15, Νικς 2015).

Το 2015 επαναπατρίστηκε με σκοπό να αναλάβει τα αγωνιστικά ηνία της Χίμκι, στην οποία αγωνίστηκε για έξι συναπτές σεζόν (συν το 2007 όπου έπαιζε ως δανεικός από την ΤΣΣΚΑ).

Πλέον, καλείται να αγωνιστεί στην ομάδα του «Κόκκινου Στρατού» υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη και να αποκτήσει έναν αρκετά πιο ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με την πρώτη του θητεία.

Φέτος, ο 32χρονος γκαρντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της EuroLeague για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με 19.8 πόντους ενώ παράλληλα μέτρησε 3.7 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 19.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ